Колко успешен може да бъде един бизнес на ръба?

Ако идеята е прекалено оптимистична, бизнесът едва ли има особен потенциал
Обновена: 11 апр 2019 21:27 | 11 апр 2019 21:27, Екип на Bloomberg
8
Колко успешен може да бъде един бизнес на ръба?
Снимка: Pixabay

Питали ли сте се някога какво дава най-голям шанс за успех на една нова бизнес идея? Според Невен Дилков, основателя на Neterra, това е онзи бизнес, чиято идея не използва нито повече, нито по-малко от нужния ѝ ресурс. Но, колкото и любопитна да е тази мисъл, тя е само една малка част от интервюто на бизнесмена в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Как разпознавам кога един бизнес е добър или губещ ли? Когато бизнесът се намира на ръба, значи той е добър. Ако идеята е прекалено оптимистична, бизнесът едва ли има особен потенциал. Добрият бизнес се справя с точно толкова ресурси, от колкото има нужда. Нито повече, нито по-малко“.

Друга интересна тема е за мрежовата неутралност. Според госта тя е в основата на познатия ни интернет, но в нашето съвремие се използва с прекалено користни цели.

„Мрежова неутралност е нещо, което е в основата на глобалния интернет. Това е една от малкото сили, които успяха да променят света по един положителен начин. Жалкото е, че в последното време се използва за манипулация на общественото мнение. Единственият начин да се реши проблемът е чрез образование“.

Neterra е компанията, която поставя поредица от основи в родния бизнес. Тя води началото си от драматичния период в страната ни през 1996 г. 

Вижте още на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До "Лажци и крадци"Така е. Не пускам обикновени хора, защото 90% от кандидатите са разни ***, защото единствненото, което са прочели в живота си е бил конентар от днес.бг, затова, че заплатите били големи.
6
3
 
4
 
! Отговори
Anonim преди 5 години
А как определи кой как работи? За да ти платят 2000, трябва да са им платили примерно 5000 за изработеното от теб с осигуровки, офис, данъци, печалба. Изкарвай 5000 месечно на шефа си и ще ти дава и на те0 2000. Просто е. Заплатата не се подарява, а се изработва. Цената на труда идва от търсенето. Хамалин 5000 не може да докара- трябва да взима по 300лв примерно на пренасяне, а и всеки става за такъв. Образование и умения, да си рядка квалификация. Това носи и доходи. Като не учиш, мрънкаш.
5
1
 
2
 
! Отговори
Anonim преди 5 години
Да, определено не се допуска "конкоренция" с има-няма грешка на всяка втора дума в 5те изречения. Търсят се хора, но се иска да знаят повече. Може би най-важното изискване- да могат да програмират. Учи повече и тогава говори дали се допускат хора или не.Иначе Нетерра никога не са били програмисти. От първите доставчици на интернет са, държали са мрежите за връзка с чужбина, ретранслация(примерно на БТВ) и т.н. Стига с тая завист и глупости.
4
2
 
7
 
! Отговори
НАИВИТЕТ преди 5 години
Няма как да си лидер в бизнес на вътрешния пазар без политически протекции. Това е реалността у нас. Останото се нарича НАИВИТЕТ.
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
рецепта за успешен бизнес в България:разходите за народа, печалбата за капиталиста
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Големи глупости!!!
1
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още е рано да се прави бизнес в България. Още сме соц. Най добрия бизнес прави К. Нинова , Таско, Жаблянав и други като тях.