Въпросителните при рецесия – какво предстои на икономиките?

Притесненията нарастват дори в Австралия
29 авг 2019 16:07,
5
Въпросителните при рецесия – какво предстои на икономиките?
Снимка: Pixabay

В момента икономистите считат, че има 30% вероятност икономиката на САЩ да се насочи към рецесия през следващата година след най-дългото си разрастване в историята.

Германия, най-големият икономически двигател на Европейския съюз, е на ръба. Притесненията нарастват дори в Австралия, която е постигнала забележителните 28 години без икономически спад. Толкова време мина от Голямата рецесия от 2007-2009 г., че много пълнолетни не са ставали свидетели на свиване на икономиката през своя трудов живот. Но забавящият се глобален растеж и търговската война между САЩ и Китай, наред с други напрежения, пораждат страхове, че се задава следващата рецесия, пише Рийд Пикърт за Bloomberg. Ето няколко основни тези за това какво представлява рецесията и доколко страшна е тя:

Още по темата

1. Неизбежна ли е рецесията?

В крайна сметка, да - рецесиите следват експанзиите и обратното. Истинските въпроси са, когато рецесията настъпи, колко време ще продължи и колко тежка ще е тя.

Другите тези вижте на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Започвайте паника от сега, това е целта на всички медий ... паника
4
2
 
1
 
! Отговори
пецата преди 4 години
Нека дойде и тогава ще говорим, сега нищо не е ясно на никой ама пак почнаха теориите, на г7 обсъждаха да свалят санкциите от русия значи наистина се задават трудни времена , да му мислят тея дето взеха кредити
3
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Тя кризата в България е вече 30 години. Нищо не може да ни уплаши. Ние сме борбен народ доказано и преодоляваме всички предизвикателства на много голяма цена. Това се отнася за 80% от населението а не на ония 20% които на гърба на тия 80% не са почувствали никаква криза а напротив обратното.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
каква рецесия бе?Гроздето гледам е едно изпечено, ще стане поне 400литра силна ракия.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе от другата пролет и тук ще настъпи рецесията или както и казваме кризата в БГ.

Спонсорирани публикации