Световната икономика не е готова, но рецесия иде!

Има ли имотен балон в София?
Обновена: 25 окт 2019 23:15 | 25 окт 2019 23:06, Веселина Йорданова
14

"Световната икономика не е готова за глобална рецесия, но такава криза се задава. В момента глобалната икономика е на стероиди. Тръмп продължава да води търговски войни, дефицитите в САЩ са огромни - става въпрос за трилиони годишно. Имотен балон има в редица европейски градове, оттам следва невъзможност за купуване на имоти от средната класа", каза в студиото на "Денят ON AIR" Владислав Панев от "Демократична България".

Според него ще има катаклизъм в света, както и допълнителна инфлация, което ще доведе до изчезване на средната класа.

"В Германия и Франция "стягат каиша", защото нямат друг избор. В България големият риск е за енергетиката.

Нормалното развитие е либерализация и навлизане на нови играчи. Цената на "Белене" ще бъде над 20 стотинки на киловатчас", коментира още Панев.

По думите му в София има балонизирани квартали, особено в южните такива, но генерално няма балон на имотите.
"В момента ниските лихви по ипотечните кредити предполагат появата на такъв балон в рамките на година-две. Най-големият проблем на София е задлъжнялостта", заяви още той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
8
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
Закупилите имоти преди предния цикъл на изкуствено надут имотен балон, впоследствие загубиха 30 - 40% от вложените пари в имот/2007 - 2008 г/ При сегашното предстоящо спукване на балона, в следващите години инвестиралите пари в имоти ще загубят 50 - 60% от вложените пари, което ще е нова, още по голяма трагедия, с много поболели, измрели и самоубили се хора, които няма да могат да преживеят големите си загуби.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идва, идва тя . Вчера я усетих. Вместо 240 е. сложих в джоба само 210
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупости на квадрат
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Забавата е сладка но друг да върши работа няма как да стане а колкото до умните ти мисли не тие доразвит производствения процес гледаи си фонд земеделие
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно мие чичко клавдии лисе насочи на едно място тъи като гледам неговата плеи листа в обектива е наличния.Ми успех пък може и да стане някога
7
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грешка - обикновено го отнасят тези които не го заслужават т.е. най бедните...
6
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да му мислят световните богати икономики.Ние сме бедна икономика и няма какво да губим.Да му мислят и назначените червени олигарси,че един ден треби отчет да дават за яхтите,скъпите любовници,офшорките
5
9
 
10
 
! Отговори
Умен българин преди 4 години
От началото на годината, в БГ разни икономисти, с дипломи от нечути колежи( като ония финансисти на прехода ,завършили милиционерското в Симеоново,спр.Кюлев), пророкуват за глобална рецесия. И нашите назначени капиталисти-работодатели не вдигат заплатите, щото идела рецесия. Като купените червени соцагенции, дето Галева щяла да спечели. Али-бали, всичко в Бг е менте. В полза на комбизнесмените.
4
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Балона в София е зверски надут.
3
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цените на имотите били като 2008 ***, доходите били двойни... Ами къде са РАЗХОДИТЕ в уравнението, доходи, цени на имоти???? Или и те, разходите за живот са като през 2008 *** година?
2
1
 
15
 
! Отговори
К. Вълчев преди 4 години
Дайте ми парите си да ви ги пазя, че идат страшни рецесии! Ауууу!
1
6
 
19
 
! Отговори
Шашмалогии преди 4 години
Сега ви разправят такива неща.После ще започнат да плашат хората, които имат повече от две жилища. Ще ги подплашат чрез намеци, че в останалите им имоти ще бъдат настанявани социално слаби.Така ще подмамят мнозина да си продадат имотите и да вложат парите в банки. После е лесно, има всевъзможни, отработен хватки, чрез които спестяванията да се обезценят или да се прелеят в чужд джоб.

Спонсорирани публикации