Level Up Career: Как младите да намерят успешно работа?

Професионалното израстване беше обсъдено на форума
5 ное 2019 21:50,
14
Level Up Career: Как младите да намерят успешно работа?

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Как младите хора да намират по-лесно работа и да градят успешна кариера? Професионалното ориентиранe и израстване бяха основен акцент на форума "Level Up Career" на сайта rabota.bg, част от Investor Media Group.

Един на всеки трима професионалисти по света има профил в LinkedIn. Оказва се, че социалната мрежа, заедно с  Facebook, е най-актуалната възможност както за търсене на нова работа, така и за създаване на контакти.
 
Освен изготвяне на креативна автобиография обаче са нужни и други стъпки при търсене на работа. За втора поредна година сайтът rabota.bg дава възможност на търсещите професионална реализация да се срещнат с някои от най-големите работодатели в България.

Събитието поставя акцент на самоанализа, изготвянето на добри социални мрежи и мотивацията за развитие. Организаторите доказват, че преквалифицирането не е грешна стъпка и не трябва да се тълкува като провал. Завръщането в родината също.

"Като автор на рубриката „Завърналите се с Петя Кертикова“ моята задача е да разкажа и всъщност да покажа историите на онези хора, които са се прибрали в България, успешно са се реализирали в кариерния си път, в областта, в която са искали да го направят", коментира Петя Кертикова - водещ Новините ON AIR и лектор на събитието.

Добрата новина е, че броят на младежите без работа у нас намаляват - в края на първите 9 месеца тази година те са били общо 12 хил., докато през същия период на миналата година са били 18 хил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: Level Up career
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 8Кой по дяволите ти каза, че Гейтс и Зукърбърг не са писали код. Писали са, когато е трябвало. В първите 3-6 месеца, докато им дадат финансиране. След това е огромна загуба на време, да пишеш код, който може д а бъде написан от някой кодър с PHP в дадена област с 25опит за $300 000 годишна заплата, докато ти градиш продукт за милиарди ...И какво копие е мъка на Зукърбърг? Та той караше Макларън, преди Зукърбърг ходеше прав под масата ...
8
2
 
5
 
! Отговори
Far&away преди 4 години
Като си купят еднопосочен билет за колкото се може по-далеч от бг.
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква работа си намирате през, фрйса бе? Продавачка? Фризьорка?
6
3
 
8
 
! Отговори
млада индийка преди 4 години
Виж ся бате, работата е за гърбавите да станат още по гърбави. От работа богат не ставаш, само по гърбав. Айде със здраве от кака ви Айша.
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кои млади по-точно? С докторантура и R&D в нанотехнологиите тук фарове за Мерцедес ли да правя?
4
6
 
14
 
! Отговори
XuTbP5bP преди 4 години
Аз ще ви кажа от личен опит. В моята сфера (IT) 90% за нищо не стават. Идват от провинцията, карат някакви измислени курсове и като ги сложат на бюро стават Денис Ричи всичките. Говорят много и безсмислени неща, и по някаква странна за мен причина ги назначават. Ей така се справят при нас поне.
3
2
 
16
 
! Отговори
Pen преди 4 години
Нещо не намирате достатъчно балъци за малко пари ли ,че ги правите тези събития ? Що не направите "Money up career" ? хаха
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Работата е вредна за здравето.Голяма част от младите хора днес много добре разбират че работата е робство и затова избират по добрия вариант да източват социалната система и да си гледат кефа.
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Da praviat po 7-8 deca...ste imat hubava rabota cial jivot... bg narod ste im kaje blagodaria s reverance i priklek