Атила Фикрет стана най-младият финансов брокер

Той е едва на 20 години
Обновена: 11 юни 2024 11:27 | 11 юни 2024 09:34, Александър Попов
15
Атила Фикрет стана най-младият финансов брокер
Снимка: КФН

Роденият във Варна Атила Фикрет е най-младият, издържал успешно изпитите на Комисията за финансов надзор за брокер на финансови инструменти в България. Към датата на изпита през май той е едва на 20 години. Атила, който е втори курс студент по „Финанси“ в УНСС, получи официално удостоверението си, заедно с още 10 нови финансови брокери на специална церемония, организирана от КФН.

На изпита се явиха общо 17 кандидати, от които 11 го преминаха успешно, като Атила Фикрет е класиран на второ място, а за най-добър резултат бе отличен Христо Панайотов.

Сертификатите на най-новите брокери на финансови инструменти връчи изпълняващият правомощията зам.-председател на КФН Петър Джелепов. На церемонията присъстваха и доц. д-р Маню Моравенов – изпълнителен директор на Българската фондова борса, Радослава Масларска – председател на Българска асоциация на лицензираните инвестиционни посредници (БАЛИП) и Наталия Петрова – председател на Българска асоциация на управляващите дружества (БАУД).

Атила Фикрет работи от половин година като експерт в банка, откъдето е изпратен на обучение в Комисията за финансов надзор за придобиване на право за упражняване на дейност като брокер на финансови инструменти.

Роденият през юни  2003 г. Атила е син на дългогодишния журналист от екипа на в. Труд във Варна и настоящ изпълнителен директор на фирма за индустриални и складови бази Айсехел Руфи.

Към финансовата сфера младежът е бил насочен от бившия министър на икономиката и енергетиката и приятел на семейството Петър Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от ЕС
Рязко намалява интересът към инвестиране в соларни паркове
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
4
 
! Отговори
Независим преди 1 седмица
Успехът, особено на младите, трябва да бъде показван точно по този начин. България има толкова много нужда от подобни позитивни истории. Дано този заряд ни помогне да станем по-добри.
13
1
 
3
 
! Отговори
Горд от Анталия преди 1 седмица
Браво Атила,бъди достоен наследник на славните си деди! Бьди достоен син на родителите си,които са положили труд и постоянство във възпитанието и образованието ти! Да има повече хора от етноса ни ,с които да се гордеем!
12
0
 
4
 
! Отговори
интересен преди 1 седмица
Поздравления за младежа, а хейтърите никога няма да стигнат до неговото ниво...
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Браво на момчето!
10
0
 
0
 
! Отговори
Лило преди 1 седмица
Веждичките са мръсен топ!!!
9
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Цяла статия в името на Атила, др ще му дишат прахта, е така се прави, талантите напред към слънцето, па макар и затъмнено .:)):)):))
8
2
 
3
 
! Отговори
Сенеката преди 1 седмица
Ем Атила ,Ем Фикрет!
7
2
 
10
 
! Отговори
Гордоста на Маалата преди 1 седмица
И в България ли въведоха квоти за толериране на третополови, етнос и инвалиди? Или тати се е намесил ? Все тая. В нашата мила България автокрадец и мутра дълги години беше министър председател а после такъв стана и "харвардски" възпитаник, дето никой не знае кога е учил там и какво е завършил... дори и професорите в Харвард.... та какво остава за Атила.... скоро и магаре за европейски представител ще имаме..
6
2
 
11
 
! Отговори
Чингис Хан преди 1 седмица
Интересно как журналист от в.Труд изведнъж става изпълнителен директор на фирма за складови бази?
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аллах да му е на помощ
4
4
 
4
 
! Отговори
До 2 преди 1 седмица
Добре ли сте?
3
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какво работи тоз финансов брокер - даже нема още вишу образувание :)))
2
13
 
6
 
! Отговори
Asd преди 1 седмица
Сега ще започнат една камара хора да изливат помия, но все пак - Браво на момчето. Това си е постижение, както и каквото и да казват някои хора.Един съвет към младите - финансите са правилната сфера към която да се насочите! Парите движат света, без значение от това в каква насока и среда.
1
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Атила иска да става Ружа Игнатова :)))