Колко мляко има в сиренето? А дали изобщо има мляко?

За какво да следим, когато пазаруваме
7 фев 2020 19:56, Екип на Dnes.bg
58

Преди няколко дни от Българската агенция по безопасност на храните обявиха, че са открили отклонения в състава на два вида сирене, което се продава на нашия пазар.

По време на проверката в София са били взети общо осем проби от млечни продукти.

В две от пробите, предлагани като краве сирене, са били установени 75% вода, обезмаслено сухо мляко и нито грам млечна мазнина.

Лабораторно доказаните стойности в пробите не отговарят на заложените в технологичната документация за производство на продуктите.

Въпреки съдържанието си въпросният продукт не е бил продаван като имитиращ млечен продукт, а като ''сирене''.

Опасни ли са тези продукти и за какво да следим, когато пазаруваме?

Отговорите дадоха д-р Райна Иванова от Българската агенция по безопасност на храните и Богомил Николов от Асоциация ''Активни потребители'' в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: сиренемляко
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
чакаме новея главен прокурор да обяви само поне едно име на фирмите дето тровят българите с измислените храни ама не бине му стиска едно именце да каже- прокурор- каскетна шантонерка
10
3
 
12
 
! Отговори
Смях преди 4 години
Ние се борихме за капитализъм!По капитализъма има само палма.Ами купете си истинско сирене от швейцарка крава,какво ви спира?Това,че българинът обича палма,Бойко,да не се къпе е личен избор.Както виждате няма протести,бойко си седи,а вие лапате инфаркти.
9
0
 
14
 
! Отговори
Един преди 4 години
"Видими резултати"!
8
2
 
18
 
! Отговори
Гина преди 4 години
Не е така колеги. Не сте прави. 10те тона седмично палмово масло мандрата използва за смазване на помпите на доялните. Издояваме от кравите 12 литра на крава дневно. От тях правим 120 литра мляко, 85кг сирене, 35кг кашкавал и 9 тона масло. Кое не ви е ясно. Себестойността е 5лв и в магазина с 40%намаление може да си го купите за 10лв за килограм. Икономиката ми я ясна. Вие сте зле.
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да се пита има ли мляко,първо се пита има ли толкова крави?!А отговора е ясен на всички..
6
10
 
11
 
! Отговори
до 4 преди 4 години
При соца пак истинксото сирене си бе домашно.
5
1
 
37
 
! Отговори
Кравата милка преди 4 години
То в млякото няма мляко, че в сиренето.
4
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това да не ви е соца, че да ядете истинско сирене? Сега имате банани и тоалетна хартия, а не сирене.
3
2
 
28
 
! Отговори
Емо преди 4 години
Имам нова бизнес идея. Ще регистрирам Първи Частен Затвор.Ще сключа договор с държавата да поддържам обществена чистота. От държавата няма да взимам пари, да не товаря данъкоплатците. Само конфискуваните менте храни, с тях ще храня затворниците.Останалите разходи ще се покрият от труда на затворниците. Сметнал съм го. Ще имам и добра печалба.
2
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е на *** какво да му продадат?! Той само знае да лае из интернет, дойде ли време за действие- няма го. Дори не може на етикета да прочете какво пише. Уморих се да пиша и да казвам кое сирене е добро. Нашенските, начело с Маджаров са със сухо мляко масово- нула качество- лично проверено от мен в лаборатория в Австрия (тук нямаме такава). За бяло сирене- немско от Лидл, цената е около 12лв./кг. Гръцкото също е добро. Родна стряха беше добро, сега го развалиха. А домашното ви сирене е за прасета.
1
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БАБХ е следващата най-корумпирана институция!

Спонсорирани публикации