Имотният пазар също минава в онлайн режим

Ще остане ли това норма за бизнеса след кризата?
38
Имотният пазар също минава в онлайн режим
Снимка: flickr

Извънредната ситуация с COVID-19 ускорява дигитализацията на традиционно консервативния имотен пазар.

След първоначалното замръзване на процесите, вече се появяват и първите технологични решения в тази посока, съобщиха от консултантската компания Имотека.

Още по темата
От там са въвели система, която позволява по-голямата част от стъпките, свързани с покупката на имот, да се правят от вкъщи, например той да се депозира онлайн.

Сред другите въведени възможности са дистанционно сключване на предварителен договор и виртуални огледи, справка за цената, спрямо средната за района, размер на кредит, необходим за покупка и др.

Очакванията на компанията са много от въведените в момента решения да се превърнат в норма за бизнеса след кризата с COVID-19.


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
0
 
! Отговори
Брокер преди 1 месец
Ако брокер представлява купувача и продавача, то той защитава интересите и на двете страни!
34
0
 
5
 
! Отговори
Гладен Брокер преди 1 месец
Бизнесът с имоти тотално мина в offline режим, ама тези май още не са го усетили.
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
проблемът,че българия се изчерпа демографски и вече не праща на столицата млади и потенциални купувачи на апартаменти и съответно такива,които да наемат жилища.в провинцията останаха пенсионерите и ромите.да не говорим,че почти всички гипсокартонки са купени с ипотеки за 20-30 години.население с 1 млн.по-малко за 30 год.,но същевременно 1 млн . нови жилища в големите градове и най-вече софия.този огромен дисбаланс доведе до настоящия срив и колапс...
32
0
 
3
 
! Отговори
до Гошу тариката преди 1 месец
Смени ли си ника лилавия? Как се подвизаваш сега ? Знам, че четеш такива статии и мизерната ти душица се е свила в мръсотията между малкия пръст на левия ти крак.
Къде си сега да ни обясняваш за непрекъснатия растеж и да лъжеш хората да "инвестират" в ипотеки? Скрил си се в миша дупка и се тресеш какво ще стане с ипотеката ти ? Сой си там в дупката и не смей да излизаш през следващите 10 години...
31
0
 
13
 
! Отговори
Мунчо преди 1 месец
То сега още няма да продват, всеки ще стиска и ще чака като запек в тоалетна. После ще почнта да пускат обяви на старите цени с идея-ако се мине некой, после ще почнат да пускат яко обяви за наем, следете по сайтовете да видите как се увеличават. После ще почнат да продават паркоместа и гаражи на половин цена и чак тогава, като се отпуши диарията ще се осерат тотално с редки....Тогава става весело... А за купуване се мисли чак след 1-2 години, като им уврат кратуните и нормализират цените надолу
30
0
 
0
 
! Отговори
една българка преди 1 месец
До Въпростник

Интересите на брокера
29
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз пък търся за лично ползване с чиста площ минимум 60 квадрата до към 100. Западни райони, до 400евро на квадрат за ново(качествено и с акт 16) и до 300 евро на квадрат за старо може и панелно. Също не бързам, само оглеждам засега.
28
0
 
13
 
! Отговори
справедлив преди 1 месец
Търся да закупя няколко апартамента с цел инвестиция на цени до 600 евро/кв м.Задължително с Акт 16.Предпочитам южните квартали.Не бързам.Комисионната -само за сметка на продавача!
27
1
 
11
 
! Отговори
дедо Ви преди 1 месец
Баба ми казваше: Синко никога не си взимай къща, кола и жена по снимка. Ще се хапеш след това.
26
0
 
6
 
! Отговори
СКИДКА 6% преди 1 месец
цената на един имот може да падне с 6% ако не ползвате "посредник"
25
0
 
5
 
! Отговори
Приятел преди 1 месец
До ГЛАДЕН БРОКЕР
Не разбрах от къде ще дойдат евраците?Може ли някаква инфо?
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Брокерите и агенциите не подлежат на никакво законово регулиране, те са следствие на пазара и целта им е да резнат част от баницата
23
0
 
14
 
! Отговори
хаха преди 1 месец
Вчера един пуска обява за тристаен със скица в соц.мрежи После негов колега го шерва и коментира колко е яко и пита - а в тази сграда с раз.за строеж от дек.2019 има ли свободни двустайни за инвестиция! Спуках се от смех,цел ден им се смея на тие.Да купиш имот на разрешение за строеж по време на пандемия и последваща депресия...ей това ще да е инвестиция.Добре,че са от Имотека да ни разсмиват в тези тежки дни!
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
6,

колко ти струва свободата ежегодно?
21
1
 
24
 
! Отговори
cinik преди 1 месец
Какви имоти бе, бюрата по труда регистрират по 3000 безработни на ден! Косвените жертви на маерките надхвърлиха броя на починалите от коронавирус! Задава се невероятно обедняване,сривът на цените на имотите ще е толкова по-голям, колкото повече седмин в извънредно положение. Ако се задържи и лятото смело може да отписвате една трета от цената, че и повече. Продължи ли до есента- сбогом на 50%.
20
13
 
7
 
! Отговори
ГЛАДЕН БРОКЕР преди 1 месец
НАРОДЕ КУПУВАЙ , че СЕПТЕМВРИ КВАДРАТА СТАВА 3000 еврака.....СЕГА Е МОМЕНТА!!!
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой купува имоти в тая баркотия. То да не е да си купиш гащи по интернет за 5 лева
18
0
 
24
 
! Отговори
реалист преди 1 месец
Не знам защо въобще тези брокери са необходими.Всеки може сам да си пусне обява със снимки или видеоклип в нета.Хем ще се вижда и местоположението и изложението ,все неща които брокерите крият до последния момент.А купувача ако иска ,може да си наеме човек ,който да провери изрядността на документите по сделката.
Куцо ,кьораво и сакато се самоопределило като брокер и чака на хранилката.Е ,свърши гьовеча.Хващайте се на работа.
17
1
 
13
 
! Отговори
... преди 1 месец
Тези чакали да се замисля, че е време за оферти тип два имота на цената на един.
16
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези брокери наистина не осъзнават или се правят, че не осъзнават какво се случи. Ако искат някаква сделка, да пробват да намалят цената с 50 процента спрямо февруарската и като няма кой следващия месец намалят още, след няколко месеца ще я нацелят цената и ще имат средно 1 сделка на 5 брокери, било със или без онлайн огледи.