Националният туризъм ще се възстанови по-бързо от международния

Все още има голяма неяснота около пътуванията в чужбина
5 май 2020 18:20, Ния Христова
13
Националният туризъм ще се възстанови по-бързо от международния
Националният туризъм вероятно ще се развие по-бързо от международния. Българските хотелиери ще трябва да насочат вниманието си върху българските туристи. Това коментира Катя Тодорова, управляващ партньор и маркетинг мениджър в Clientric Group, в предаването "В развитие" по Bloomberg TV Bulgaria
 
отпускането на мерките хората имат желание да пътуват, при наличие и на възможност. Дори за намаляване на стреса се препоръчва вид почивка и изключване от всичко", каза Тодорова.  
 
Тя смята, че местният туризъм ще се развие много по-бързо, защото все още има неяснота около пътуванията в чужбина. 
 
"В момент на шок много мениджъри орязаха разходите за маркетинг и продажби. Възстановяването обаче после става трудно. Но тези, които успяха да останат активни в комуникацията със своите клиенти, да покажат човешкото лице на своя бранд и как се справят с кризата, ще имат преднина", обясни маркетинг мениджърът. 
 
Тодорова представи данни, според които 84% от хората са заявили, че биха купили от бизнеси, които вече познават, а не от нови.  
 
"Тези хотели, които приютиха хора по време на кризата и т.н., ще стъпят по-добре на пазара. Те първи се свързват с нас за по-активен маркентиг", добави Тодорова. 
 
Тя смята, че дигиталният маркетинг в момента има ключова роля. 
 
Цялото интервю можете да гледате във видеото ТУК
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
До хотелиери и "експерти"- "Гладна кокошка-просо сънува!"- народна мъдрост!
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При 9 милиона туристи по черноморието, ако трябва тая огромна леглова база да разчита на 1 милион или дори 2 милиона туристи от България, значи фалит. Българите няма как да напълнят хотелите, просто защото, няма достатъчно население в страната. Така, че лятото ще е пълен провал тази година. А по-вероятно е българите като *** да отидат на плаж в Гърция на чакъла и после да кажат, колко по-хубаво било там, въпреки, че там пясък няма а хотелите им 5 звезди се равнявват на 3 звезди у нас.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Международния торизъм не ме интересува. Почивам само в Гърция.
9
0
 
4
 
! Отговори
Хан Крум преди 3 години
ти не бери грижа моме за международния туризъм - на Мутро - чалго - бетономорието вече няма кой да стъпи а тези не..щастници т.нар. мутрохотелиери нека си вдигат цените и на по 1000 лв. на чадър. ще трябва да си ги плащат сами на себе си - все пак обороти трябва да има, да се въртят парите. Сяда 5 пъти на ден на шезланга и ето ти 5000 лв. оборот от само 1 чадър.
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наглите мутро-бизнесмени да си гледат работата
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Туй за коя година става въпрос"възстановяването"разбиршлиии?
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То щото ще прокопсате с родните туристи,няма ли ги пияните англичани, заможните немски пенсионери и разпасаните руснаци,всичкото друго наречено"туристи"е пунта-мара!
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, поне не се отклоняваме много от запада като цяло. Мерките са насочени или към най-бедните или към най-богатите.От тия по средата, дето носят първите две категории на гърба си, се очаква не само да се оправят сами, ами и да вземат да се понапънат идните 3 до 5 години та да платят сметката за пира по време на чума.Класика!
4
0
 
3
 
! Отговори
Толуп Дивански преди 3 години
Дай Боже чудо! Амин
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Напротив по богатите държави евентуално след година-две ще започнат масова ваксинация на населението си а ние има да се влачим поне една петилетка минимум,точно тоя малък момент ще е пагубен за родният туризъм!А че няма да има пълноценен туризъм докато светът не се справи с това чудо е повече от ясно!
2
1
 
9
 
! Отговори
Урр-р-р-аа-а-а-ааааа преди 3 години
Националното положение ще се възстанови по-бързо от международното положение. Слава на Вожда, Тиквун Бей Фурмаджийски! Хвала на Партията! Да живей!
1
0
 
9
 
! Отговори
Ами , дааааа... преди 3 години
НАЦИОНАНИЯ ОНАНИЗЪМ---СЪЩО!