Банките с отсрочка на 15% от раздадените заеми в кризата

Исканията за отсрочване на кредити са за над 9 млрд. лева
6
Банките с отсрочка на 15% от раздадените заеми в кризата

Почти 125 хил. искания за отсрочка на кредити са подадени за първите седем месеца на годината. Тези задължения са с обща брутна балансова стойност малко над 10 млрд. лв.

Одобрените молби наброяват 108 748, като става въпрос за над 9 млрд. лева. Тази сума представлява 15 % от общия размер на предоставените кредити (около 62 млрд.лв).

Предприятията са заявили над 15 хил. броя за почти над 7 млрд. лв. Одобрените са 14 120 на стойност от почти 7 млрд. лв.

Домакинствата са подали над 109 хил. искания за повече от 2 млрд. лв. Това сочат данни на Българската народна банка (БНБ) към 31 август.

Спрямо 31 юли общият брой на одобрените искания от предприятия и домакинства се увеличил с 1561 броя, а брутният размер на одобрените задължения нараства с 11 млн. лв.

Отсрочките са част от държавните мерки в подкрепа на хората, които не могат да изплащат заемите си по време на кризата с COVID-19.

Какво се крие зад тези цифри и как ще се действа с длъжниците? Разговор по темата с кредитния консултант Тихомир Тошев в предаването ''Директно'' по Bulgaria ON AIR.


 


6
Още по темата: банкикредити
Още от Спонсорирани публикации
Договорните фондове – една по-малко популярна инвестиция в България
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 5
Ма ти кво си мислиш бе браточка,че бг работодателят е дръпнал кредит за бизнеса ли?ха ха ха дръпнал е кредит за нов,джип,мезонет,вила,яхта,самолет и няколко екскурзии на секлецарките.. хах сякаш не ги знаем.
5
2
 
2
 
! Отговори
До4 преди 3 седмици
Ама пич,ти не четеш!
Седемте милиарда са фирмени кредити,което е страшно,за останалите Два си прав,всеки да си носи кръста!
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Какви са тия глезотии? Не могли да си плащат ипотеките ? Ми конфискувайте им жилищата и да си ходят на село.Набълбукаха се с кредити за да си купят апартаменти в София ,лачен автомобил втора ръка ,55 лед Тв и поне 2-3 айфона. Мечтата на всеки провинциалист дошъл в големият град да избие комплекси.Сега се сетиха че не могат да си плащат изяденото и изпитото.Ми така е животът е суров и корав. Банките би трябвало да приложат цялата строгост на договорът вместо да глезят с разсрочки разни инфантили.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Съвсем скоро ще Почне да замирисва на ИЗГОРЯЛО!
2
0
 
4
 
! Отговори
тц преди 3 седмици
ква отсрочка ква корона дерът си яко
1
1
 
2
 
! Отговори
Централ Фалит Банк преди 3 седмици
С тези банки, ако приемат бг в еврозоната, ще е истинско чудо.