Най-добрият млад енолог работи в New Bloom Winery

11-членно жури избра за наградата Гено Танев от избата в Съединение
Препоръчан материал | Обновена: 14 дек 2020 15:21 | 14 дек 2020 15:10,
Най-добрият млад енолог работи в New Bloom Winery

Най-добрият млад енолог се грижи за вината на New Bloom Winery. За пета поредна година Съюзът на енолозите отличава една млада надежда, като тази година изборът на 11-членното професионално жури се спря именно на 30-годишния пловдивчанин Гено Танев.

Вече повече от година той е част от екипа на една от най-иновативните и проспериращи изби в последните години. Водещи марки на производителя от Съединение са Verano Azur, PIXELS и Face 2 Face.

Най-добрият млад енолог работи в New Bloom Winery

"За 5-та поредна година УС на СЕБ връчва тази награда на най-заслужилият и перспективен според нас човек сред младите колеги. С това се опитваме от една страна да поощрим и мотивираме момчетата и момичетата, които тъкмо навлизат в бранша, но също така и да изградим своеобразен мост на приемственост между различните поколения, избрали мисията да работим и развиваме българското винарство", казват от СЕБ.

Това е поредно отличие за професионалистите в New Bloom Winery - избата от Съединение, след десетки награди за техните вина на световни конкурси. Само тази година нейните вина завоюваха 8 медала на два от най-престижните винени конкурси.

Най-добрият млад енолог работи в New Bloom Winery

Три от отличията дойдоха от пътуващия Concours Mondial de Bruxelles 2020, a останалите пет бяха присъдени от водещите френски енолози на Vinalies Internationales 2020. Припомняме, че New Bloom Winery е сред водещите производители от Тракийска низина, обявена за една от най-добрите винени дестинации в света.

Технологът работи под ръководството на един от най-изтъкнатите специалисти в бранша Владимир Влъчков.

В професионален план най-голямото предизвикателство пред младия енолог е да създава вината Face 2 Face (F2F), които са емблема за високото ниво на работа в New Bloom Winery. Най-голямата му страст са пенливите вина. Избата предизвиква виненото любопитство на експерта както с иновативния си подход, така и с разнообразието от сортове, които отглежда.

На близо 6000 дка, технолозите работят с над 10 различни сорта вино, включително и непознати у нас разновидности като немските Дорнфелдер и Регент и италианската Глера, от която се прави Просеко.

Имиджова публикация

Още от