"Ваксинирай се и тръгвай": Реклама на Ryanair разгневи хората

Авиокомпанията ще бъде разследвана
6 яну 2021 14:45, Нели Христова
166
"Ваксинирай се и тръгвай": Реклама на Ryanair разгневи хората

Агенцията по рекламата във Великобритания ще разследва Ryanair след като авиокомпанията реши да рекламира евтините си полети за лятото със слогана "ваксинирай се и тръгвай". Близо 1600 души са подали оплакване срещу рекламата.

Банерът на на уебсайта на авиокомпанията съдържа изображение на спринцовка и бутилка с надпис "ваксина", заедно с лозунгите "резервирай лятото", "ваксините идват" и "jab&go", придружени от промоции за бюджетни полети.

Говорител на ASA заяви пред CNN, че жалбоподателите възразяват, че рекламата "подвеждащо предполага, че ваксината ще бъде успешно разпространена сред населението до пролетта/лятото и че дотогава ограниченията за пътуване няма да се прилагат". Те също така намират рекламата за "обидна и безотговорна": "Според тях тя банализира ефекта на пандемията върху индивидите и обществото", добавя той.

ASA започна официално разследване на авиокомпанията и ще публикува констатациите "след време", заяви говорителят.

От Ryanair все още не са коментирали обвиненията.

Ваксинацията вече започна в Европа и в САЩ, но вероятно е по-голямата част от населението да трябва да чака месеци, преди да получи своята доза от ваксината. За гражданите на други страни чакането може да бъде още по-дълго.

Авиационната индустрия е силно засегната от пандемията, като авиокомпаниите се опитват да примамят клиентите да пътуват на фона на законовите ограничения за пътуване и нежеланието на хората да летят.

Много авиокомпании вече са фалирали, а отчетите за печалбите и загубите за третото тримесечие на 2020 г. разкриват степента, до която останалите авиокомпании са осакатени от пандемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 8Ти пък си ***, така че кой точно е за съжаление...
9
9
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съгласен съм с1,но не виждам начин да ги спрем.За себе си знам,че НЯМА да се ваксинирам с тази неясна субстанция(да уточня не съм антиваксър-и аз и цялото ми семейство имаме всички задължителни ваксини).Редовно обаче пътувайки в транспорт или чакайки на опашка, чувам изрази от типа на:да дойде най-сетне тая ваксина,та да се оправим(с разновидност да ни оправи).Тези хора и подобни на тях първо ги оправяше Костов, после царя,сл.това баце,а сега явно ваксината.Нивото е ясно и това е най-страшното!
8
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смятай колко трябва да си изтрещял че да видиш реклама и да се разгневиш. Тия са за съжаление.
7
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смятай колко трябва да си изтрещял че да видиш реклама и да се разгневиш. Тия са за съжаление.
6
2
 
54
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ТАЯ СТРАТЕГИЯ НА ДРЕСИРОВКА Я ЗНАЯТ ВСИЧКИ!!!ПЪРВО Е С МОРКОВА!!! ПРИВИЛЕГИИ , ОТСТЪПКИИ АКО МОРКОВА НЕ ПРОРАБОТИ ИДВА ТОЯГАТА :D ОГРАНИЧЕНИЯ, ГЛОБИ
5
34
 
5
 
! Отговори
Бау преди 3 години
няма да ви иска никой драги антиваксъри :D
4
9
 
14
 
! Отговори
Маркетинг преди 3 години
Това е просто маркетингова закачка.А за големите фенове на България Ер. Пожелавам ви все така да си плащате 250 евро, вместо 50 евро за билет. Гарантирам ви, че 200-те ви парички отиват директно в ***. За сметка на това получавате 80гр количка, сандвич със срок на годност до 2027-***, летите на 15 годишни Ербъси и ви возят връзкарчета и парашутисти!
3
23
 
7
 
! Отговори
Таню преди 3 години
А аз точно така смятам да направя, както препоръчва чичко О'лиъри. Тая година, живот и здраве, ще гледам да си скъсам д-то от пътуване. Офсете да си седят по кошарите и да си блеят жално на офшарите, Техен си избор, скoтски...
2
28
 
5
 
! Отговори
123 преди 3 години
Не ми требе реклама, точно това сметам да права
1
14
 
73
 
! Отговори
584 преди 3 години
Терора с ваксините започва!Оруел не си е представял такова нещо!Да спрем Биг Брадър преди да е станало късно!