Несертифицирани защитни шлемове заливат пазара ни

Компанията ни съществува заради програмата 60 на 40, обясни Пламен Цонев
28 яну 2021 22:36, Анисия Иванова
18
Несертифицирани защитни шлемове заливат пазара ни
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Нашата компания работи с партньори в Италия, където бизнесът не получава достатъчно финансова подкрепа от правителството. Мога да кажа, че в България сме по-добре в това отношение, заяви Пламен Цонев, директор на фирма, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

„Нашата компания в момента съществува заради програмата 60 на 40. Благодарение на мярката, ние вече трети месец не сме съкратили никой, в противен случай трябваше да освободя 50% от персонала си“, коментира Цонев.

Компанията на Пламен Цонев е специализирана в производство на ръчни чанти и кожени аксесоари, като по време на пандемията започва да предлага и защитни шлемове, но се сблъсква с нелоялна конкуренция.

„Шлемовете са защитни средства, които подлежат на много строги изисквания. В момента на българския пазар освен нас, има само още един производител, който продава шлемове със CE сертификат. Всичко останало, което виждате, е без нужните документи“, разказва Цонев.

Подал е сигнал в Комисията за защита на потребителите, но без резултат.

„Отговориха ми, че всичките 17 сайта, които съм посочил, нямат никакви документи и има нарушения. Но сега, ако отворите същите тези онлайн магазини, ще видите, че тези хора продължават да продават. Нищо не се е променило за два месеца. Мина една година от началото на пандемията - време, в което всички имаха възможност да си сертифицират продуктите“, категоричен е той.

В годината на пандемията от Covid-19 фирмата на Цонев е разширила бизнеса си и към производството на обувки.

„Правим всичко възможно, за да осигурим допълнителни приходи. Аз определено смятам, че такъв тип кризи са много страшни, но и силно мобилизиращи, защото фирмите са принудени да вземат мерки относно собствените си разходи и да преориентират непечелившите звена в собствената си компании“, коментира още гостът.

Целият разговор може да видите във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Владо преди 3 години
Тези шлемове не предпазват, нито който ги носи, нито околните. По-добре изобщо да ги спрат, защото много хора си ги слагат без маска и се правят на умни в магазините. Най-смешни са едни малки, които ги слагат пред устата, вместо маска. Е това вече е подигравка, но не само с околните, а и със себе си :)
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на тази фирма!Вместо да уволнят персонала да стоят "цяла година на улицата и да им умират от глад децата, и да протестират,е някой от светлия бизнес им бил длъжен да им плаща помощи", тези хора се борят за тази криза.Търсят начини да се адаптират, доволни са, че има една (само 1) мярка, която ги подпомага, разширяват производството си и не се оплакват!Подчертават, че има фалшиви производства, които държавата би трябвало да не търпи, а да санкционира! Но, ...това го няма!
14
1
 
7
 
! Отговори
Мен преди 3 години
О ужасът, потресен съм. Сега как ще се предпазя от смъртоноснио вирОс? А маски може ли? Или направо по един чифт чорапи да си набута народа в Остата? Вярвам че има вирус, вярвам че е опасен. Но Бога ми, докато хората измират (кой от глад, кой от вирус, кой от хилядите други болести), вие сте тръгнали да сертифицирате шлемове, маски, гелове, спрейове и т.н. простащини. Аман от алчни фармацевтични компанийки и платени специалисти. Ай със здраве!
13
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
A за тия пластмасови маски, дет се закачат на брадичката - хората мязят на мааймуни с тях. Даже пошлошо. Мааймуната е по-красива от тия дет носят тези подобия на не знам какво. Маска било то. Ква маска е, след като ти е открито отвсякъде около устата, да не говорим за носа. Всички тарикатчета като тоя, почнаха да произвеждат маски от пластмаса и лемове, само и само да грабят пара, да праят пара. А това че от тия неща няма никаква полза - никой не му дреме. Важното е пара да се прай. Дано фалират
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом тия с шлемовете взеха да се оплакват,утре ще са тия с маските и лекарствата!За едните дето хич не работят и нямат за парче хляб е разбираемо,но и тия щом взеха да реват....
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да продава червила, много се харчат под шлемовете ха ха ха...
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се ама нали шлемовете отпадат от февруари, а маските са един геноцид и трябва да бъдат отхвърлени както и останалите ограничения тоже.
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шлемовете са защитни средства, които подлежат на много строги изисквания.-------Пожелавам му да фалира и да проси на кръстовище заради тези думи
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво има да се сртифицира една пласмаса с 2 ремъка?!? Аман от глупости!
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че кво може да му е сертифицираното на един шлем? Така или иначе нито сертифицираните, нито несертифицираните пазят от вируси! Те маските не пазят, пък шлем!
6
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и Боинг 737 има СЕ сертификат, а една Лада няма СЕ сертификат, кое е по-вероятно да гръмне във въздуха ?
5
2
 
24
 
! Отговори
SS преди 3 години
Глупости !!! Сертифициране ? Сладък бизнес за едни наши хора.Като курсовете за оръжие !Предпазен шлем мога да си направя от бутилка РВЦ.И него ли да сертифицирам?
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що реват не можах да разбера, домакините не искат да носят сертифицирани дамски чанти в къщи по време наЛокдауна. Лоши домакини ей. Тоя има сертификат бе, ако трябва със чантите ще спите, а държавата ще го спасява. Като минавате пред офиса му оставяйте по някоя стотинка.
3
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом е опрял до 60 на 40 да затваря.
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя реве че някой не си бил сертифицирал парче пластмаса... което има функция близка до нулевата. Да се смея ли, да плача ли?Истината е че който може да вади пари - вади двойно в кризата. Останалите са мрънкачи.
1
3
 
19
 
! Отговори
Лошо, Седларов преди 3 години
Куче-касичка, зайче-касичка.....

Спонсорирани публикации