ББР готова за проверка, винаги сътрудничила на регулаторите

Дейността си осъществява под надзора на БНБ
19
ББР готова за проверка, винаги сътрудничила на регулаторите
Снимка: БГНЕС

ББР винаги е сътрудничила на регулаторните органи и в този случай банката ще окаже пълно съдействие на Принципала – Министерството на икономиката, във връзка с предстоящата проверка. Това се казва в позиция на ББР по повод заявката на служебния министър на икономиката Кирил Петков за специална ревизия на институцията.

Още по темата

„Приоритетите в дейността на банката са били съобразени с политиката на действащите правителства на Република България, както и с цел печалба като търговска банка, изпълнявайки основната й функция за подкрепа на малки и средни предприятия (МСП). Банката стриктно съблюдава действащата нормативна уредба в Република България и законодателството на ЕС, в това число и специалния Закон за ББР. Дейността на банката, както и на всяка друга банка в страната, се осъществява под надзора на БНБ, която определя ББР като системно значима кредитна институция за българската банкова система и европейските регулаторни органи. Към края на м. март 2021 г. банката е с най-висока капиталова адекватност в страната (38%) и е с присъден рейтинг от водещата рейтингова агенция Fitch Ratings на ниво ВВВ с положителна перспектива – рейтинг, равен на суверенния рейтинг на българската държава“, припомнят от ББР.

„Банката има развити дългогодишни отношения с многобройни международни кредитори и партньори, като е изградила авторитет на надежден и стабилен партньор. Банката привлича средства от тях на базата единствено на доброто финансово състояние и репутацията си. Банката не е бюджетно предприятие, но за конкретни цели се финансира от държавния бюджет (в т.ч. гаранционните програми във връзка със ситуацията, породена от COVID-19), а отпускането на кредити се извършва преимуществено със собствен ресурс на Банката, с ресурс, придобит в резултат на търговската й дейност през годините, както и такъв, предоставен по сключени договори по програми с множество водещи международни кредитни институции“,  допълват от финансовата институция.
 


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
7
 
! Отговори
ББР преди 1 месец
БЕ КОВЧЕЖЕТО ОТ КОЕТО ДОН ДОГАН И ДПС,ГРЕБЯХА С ПЪЛНИ ШЕПИКАКТО И ПРЕДИ ТОВА СЪЩИТЕ ИЗГРЕБАХА И КТБ
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно малки са под 60 милиона а средни между 60 и 140 милиона. Явно над 140 са големи. Сега се пита в задачата аз с мойте 100 хиляди годишно къде съм? Има няма 600 пъти под малките. Сигурно съм на изчезване. В черна дупка.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо криете КОЙ е държателя на миноритарния дял в ББР???!!!
6
2
 
3
 
! Отговори
ШПАТУЛА преди 1 месец
ЧЕГЪРТАЙ!
5
0
 
6
 
! Отговори
Само питам преди 1 месец
AБЕ,КЪДЕ Е ШИШИ?
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българската банка за субсидии на наще фирми няма да може да си върне раздадените пари .Това е световен проблем. Има заплаха от много фалити и ще трябва да се печата яко и да се взема в дълг напечатаното. Това ще продължи до срив на еврото според мен ;) После ще трябва да се правят реформи .Тоест край на ЕС ;) Всичко друго няма да свърши работа.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 1 месец
Разгеле дадоха ви разрешение да го кажете.
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Май е обслужвала,само едрите 9 фирми на ГЕРБ! Средния и дребен бизнес,са теглили средства от други банки,защото не са им давали от тази! А уж е била само за тях! Корупция пълна! Имало само за " наши"!
1
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Но с по-голяма охота сътрудничи с олигарсите.