Нов срив на биткойна с близо 13%

Турболенцията започна след изказване на Мъск
23 май 2021 23:00, Нели Христова
144
Нов срив на биткойна с близо 13%
Снимка: БГНЕС

 Изключителната волатилност на биткойна продължи и през уикенда, пише Bloomberg, цитиран от Investor.bg

Дигиталният токен понижи стойността си с близо 13% в неделя, и се търгуваше с 12,3% по-ниско до 3 399 долара към 9:25 ч. местно време в Ню Йорк. Ден по-рано най-голямата криптовалута в света успя да се изкачи отново над 38 хил. долара след туит на Илон Мъск, в който главният изпълнителен директор на Tesla заяви, че подкрепя криптовалутата в битката срещу фиатните валути.

Инвеститорите в биткойн преживяха една от най-бурните седмици до този момент, след като поредица от негативни новини доведоха до големи колебания в цената и до спад с 30%. В сряда биткойнът спадна до цена от 30 016 долара – най-ниската му стойност от януари. Въпреки тези проблеми, през последната година цената на биткойна е скочила с повече от 250%.

Тези турбуленции започнаха, след като Мъск заяви, че Tesla повече няма да приема биткойни за плащане за електромобилите на компанията. В петък, когато Китай повтори предупреждението си, че възнамерява да наложи мерки срещу добива на криптовалути, като част от усилията за контрол на финансовите рискове, цената на биткойна отново се потопи.

Днес и други криптовалути понижиха стойността си. Етерът за кратко се търгуваше под 1900 долара, а доуджкойнът записа 16% понижение според Coinmarketcap.com.

Последното предупреждение от Пекин последва изявление по-рано тази седмица на Китайската централна банка, че финансовите институции нямат право да приемат криптовалути за плащания.

Китай отдавна изразява недоволството си от анонимността, предоставяна от биткойна и други токени. В азиатската страна има голяма концентрация на крипто миньори, които използват огромни изчислителни мощности, за да верифицират трансакциите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я милионерите да кажат къде си инвестират милионите от биткойн, освен в киснене пред компа?Очи пълни, ръце празни, хи, хииии...
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз нямам пари за катък "Веселина", а пък за вас - не знам.
58
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я да вдигнат ръка всички милионери да преброим балъците...
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха-хаа...
56
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стойоста н биткойна е точно нула
55
2
 
14
 
! Отговори
серсем преди 2 години
А,ако спре тока?Ей така например.Или пък почне глобална война.Всичките койни на света , всъщност каквито и да е пари , няма да стигнат и за кило картофи.Опростявам задачката за по неграмотните,може пък да схванат !
54
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха, ха...Харчете си милиардите по яхти и партита вместо да пишете коментари в днеса.
53
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяната на Радев.
52
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Катостиге 100к да не ревете. Но все пак играйте разумно.
51
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега се купува, като, честе глупави.
50
3
 
19
 
! Отговори
До 56 преди 2 години
Много си чел, ама нищо не си разбрал, моето детенце. Първо, никой не иска непросредими пари защото така се финансира тероризъм, корупция и пране на пари, както и това е начин да се заобикалят санкции. Смяташ ли, че някоя държава ще го позволи? Не знам за какви трансакции говориш, като има електронни портфейли и пращам за секунда до други в която и да е точка на света, а ме чарджват точно с 0.00001%. Ти ако живееш в 20 век и ползваш уестър юнион, това си е твой проблем.
49
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблема е, че хората не разбират същността на крипто валутите и гледат на тях само като на някакъв заместител на фиатните пари.Болшинството дори не подозират паралелните технологии, които вървят с тях - бързи размяни без посредници, умни договори, гласуване, медицински данни, непроследими транзакции...
48
4
 
26
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 години
Валута която се качва и слиза от приказките на някой/който и да е той, не струва нищо. Ако нещо се случи и биткойна изчезне, това няма да се отрази на световната икономика по никакъв начин. Само спекулантите ще правят като вятъра.
47
1
 
13
 
! Отговори
До 50 преди 2 години
Не, всички сме от Видин.
46
2
 
16
 
! Отговори
Петко преди 2 години
Колкото искайте минуси ми слагайте. Първият биткойн го закупих 2011 година. Последните биткойни ги продадох преди 3 месеца близо. Вече не се занимавам с такива неща, защото много хора са се накачили на клона, а има играчи с милиарди долари в биткойни и могат да манипулират цената както си искат.
45
2
 
10
 
! Отговори
Хахахаха преди 2 години
Смешниците продават, тарикатите купуват тънко и ще продават на 38-39 000. После пак ще падне, пак ще се набалбукат балъците, тарикатите ще купуват евтино и т.н. Същото е като при акциите, но много по-бързо се случват нещата и трябва да си по-опитен. Криптото не е за балъци и меки китки.
44
5
 
22
 
! Отговори
Петко преди 2 години
Казах го преди, ще го кажа и сега. Блокчейн технологията е нещо супер (започва да се развива от 90те години за незапознатите), но биткойна няма никакво практическо прошение и реалната му стойност е 0 долара. Ако си мислете, че някой ще приеме силно волатилна или спекулативна валута, както и че някой ще си позволи да прави собствена валута без позволението на държавите, просто жестоко се лъжете.
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 45Нали го видя, че човекът яко послъгва - има няма 10 пъти.Така е и за данъците. Не му вярвай, като ти разправя как не бил платил ни един лев данък.Като цяло научи се да не вярваш, когато някой вземе да разтяга локуми из интернет форумите колко бил богат и колко печелил.
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 42Много видове койнове станаха.Взеха да си пречат.То стана така, че всеки може да си пусне негова си криптовалута.
41
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 36 психически проблем има човек който може да взима 30 години кеш от великия бей на който работи и да не е платил 1 стотинка данък и да си мисли че е много нормално а в нормална държава той е един обикновен криминален тип и мястото му е в затвора! това е ДАНЪЧНА ИЗМАМА! само за смърдящите индивиди от племето е нормално!