КЕВР: Парното не може да се отчита всеки месец

Регулаторът се аргументира защо не може да има месечно определяна цена
27
КЕВР: Парното не може да се отчита всеки месец
Снимка: БГНЕС

Прогнозната годишна цена на парното да бъде заменена с месечно определяна цена е неприложима.

Това заявиха от КЕВР в отговор на прокуратурата с аргумента, че промяната означава всеки месец  да бъде отчитана потребената топлинна енергия на 400 000 абонати.

Още по темата
Регулаторът посочва още, че в едно жилище има по няколко измервателни уреда.

Според КЕВР твърдението, че заради този начин на ценообразуване миналия отоплителен сезон потребителите на топлинна енергия са кредитирали топлофикациите с 29 милиона лева, не отговаря на истината. Топлофикационните дружества не само нямат надвзети приходи, а напротив – търпят загуби вследствие на недовзет приход, посочват от регулатора.

От КЕВР съобщават още, че са получили писмото от Върховна административна прокуратура и ще отговорят в законовия срок на всички поставени въпроси.

Прокуратурата се самосезира във връзка с повишените цени на парното, топлата вода и тока от 1 юли.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В 21 век и да не може да се отчита ежемесечно????Тези са нагли!Отдавна има уреди на приемлива цена за който даже не се налага да има инкасатори или да се обикаля около блоковете. Достатъчни са 4-5 контролни дали в различни части на града с по няколко човека оператори. Информацията се отчита за потреблението се отчита дистанционно и в реално време всеки може за проверява и потреблението си.
23
0
 
9
 
! Отговори
назначете служители преди 2 години
що да не може ?! преди как можеше ?
22
0
 
21
 
! Отговори
София преди 2 години
Напротив. Може да се отчита всеки месец. Нарича се "дистанционно" отчитане. Това, че КЕВР и Топлофекация нямат желание да инвестират, а им е по-сладко да крадат е друга тема, но не лъжете, че не може да се отчита всеки месец. Некадърници.
21
0
 
14
 
! Отговори
Лош пророк преди 2 години
Това е най-голямата измама в историята на РБ!Не искам да си представям след зимата какво ще стане със сметките ни!Бизнеса на ЧСИ и колекторските фирми ще просперира, те са най-големия печеливш!Хората ще натрупат задължения, ще се запорират сметки, ще се образуват изпълнителни дела.И накрая от това да се отопляваш, ще се окаже , че могат да ти вземат накрая цялата собственост!Ужасни неща предстоят, ако не се намеси серозно държавните институции!
20
1
 
16
 
! Отговори
Интересно преди 2 години
До кога ще бъде законно пробутвана непоискана услуга на хората в противоречие както с българското, така и с европейското законодателство?Аз продавам домати. Ще ви нося в топлофикацията домати всеки ден и ще си плащате . Няма не искам - ще ручате и то с колците.
19
1
 
11
 
! Отговори
МолЯЯЯЯЯ????!!!! преди 2 години
Не може да се отчита лиии?И защооо?Я да се наредят масово да се отказват от Топлофикация да видим дали не може а?!!Не само това,ами може и до всеки апартамент да ходи отделна тръба и на входа на самото жилище да има уре да отчита на всеки абонат,както е с тока!Ама свикнали на социалистически номера тука и доят хората!Комунисти!!!!Монополисти!!!!!
18
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев, защо повиши парното на хората?
17
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, то много ясно, че няма да искат да се отчита всеки месец. Нали тогава ще стане много трудно, даже невъзможно, да се лъжат хората, че на база миналия януари, пък зимата била студена и т. н. глупости с цел да направят сметките двойни.
16
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В КЕВР няма никакви специалисти, там са калинки на хранилка. Получават незаслужени заплати за нищоправенето им.
15
1
 
8
 
! Отговори
Хем преди 2 години
ама какво значи на загуба вие с БДЖ винаги по ваши думи работите на загуба, ама после като ви разследват и изчезнали едни милиони милиарди. Ама така го казвате все едно пари вадите от джоба са да съществува това предприятие..........Долни лъжци сега ще видите като правитлеството не е ГРОБАРСКО как ще хвръкнете всички от там и ще има много стаички!!!!!!!!
14
0
 
17
 
! Отговори
... преди 2 години
КЕВР е нищо повече от една мафиотска организация която узаконява това да се вземат пари за ток вода отопление и други от хората! Сега като се дигне законно тока и водата и парното и пенсионерите дето са близо 40% от БГ населението няма да могат да си ги плащат! То с пенсия от 300лв се чуда как въобще могат да си купуват храна камол и да плащат ток вода и други!!!
13
2
 
14
 
! Отговори
Смях преди 2 години
Във Варна Веолия, отчитат дистанционно и даже имат онлайн приложение за разходи, цени и др ..Знам го от дъщерята, защото са абонати на топлата вода. Преди да пуснат системата, смениха тръби, изолация, кранове, даже смениха и тръбите на ВиК срещу 100лв на апартамент, буквално всичко. Затова няма крадци, малки са им загубите и всички са доволни. Те вероятно печелят, а абонатите нямат бойлери и плащат колкото са се къпали
12
1
 
19
 
! Отговори
И.Б. преди 2 години
"Не може да се отчита всеки месец." А защо искат месечна такса за дистанционно отчитане? Противоречие.
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гужа Нинова обещава всеки да може да си "плаща хляба", не парното и т. н. сметки.Те всички обещават точно същото. Под индиго. По принцип масата го кара само на хляб и лисело мляко. Тоест, какво се обещава? Sans changement.
10
1
 
15
 
! Отговори
1-н преди 2 години
Парно, вода...така сладко и законно се краде данъкоплатеца...
9
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименА бе простьо,не е Румен Радев , Байдън я вдигна цената на порното,след срещата с Путин.Я провери да видиш не е ли истина.
8
1
 
19
 
! Отговори
Бат Ганчо преди 2 години
Само в БГ не може да се отчита месечно.Защо ли.? Това не можем, онова не става, друго не се получава, Трето, четвърто, пето...Нашенска работа. Станахме за смях на останалите...
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали даваха зор да е дистанционно - дс го отчитат сега всяка седмицс, не да плащам от миналата година прогноза плюс надбавка тяхна.
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Порното парно е хипер доходоносна афера. И никой не се опитва да им каже копче. Свински червабе, Уили. Кой на кого какво да каже. И всичко си е мирно, ъихо и спокойно.
5
5
 
5
 
! Отговори
Червен Амбразурчик преди 2 години
Абе, как да няма общо правителстеото като това е държавна агенция, обясни ми?

Спонсорирани публикации