Петков: Заплатите на управителите в ББР са стигали 60 хил. лв.

Министърът обяви, че още малки фирми ще получат подкрепа
Обновена: 7 юли 2021 13:42 | 7 юли 2021 13:20, Веселина Йорданова
221
Петков: Заплатите на управителите в ББР са стигали 60 хил. лв.

Новият Надзорен съвет на ББР е вписан в Търговския регистър и това вече е банката на малките и средните предприятия. Това заяви икономическият министър Кирил Петков пред журналисти в МС.

Още по темата
По думите му сега имаме надзор, който е много професионален и фокусиран върху целите, които трябва да се случат.

Първите разкрития обаче по думите му са обезпокоителни - имало месеци, в които досегашните управители получавали заплата до 60 хил. лв. Петков коментира, че ако искат такива заплати, те могат да отидат в частния сектор, а не да ги вземат от нашите данъци.

Министърът обяви, че ще има нова подкрепа за малките предприятия с оборот над 500 хил., за които ще бъдат насочени още 106 млн. лв. директна грантова помощ над досегашната от 78 млн. лв.

Така още 3694 предприятия, които отговарят на условията, ще бъдат подкрепени. Очаква се това да се случи още в близките седмици.

Петков потвърди, че фирмата за електромобили, с която в събота се очаква да бъде подписан меморандум, е германска. Министърът каза, че по тази сделка се е работило в последните пет седмици, а не преди това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Илиян Иванов - за разлика от глупостите на Рашката, на този лесно може да се проверят твърденията... и ако за теб управител на ББР е нормално да взима 60к, значи или си ***, или нещо хлопа на втория етаж...
51
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А на бнб дядото колко взима? А искров който също е там? Това не са ли нашите пари? Другото което ме дразни на киро харварда е, че освен да говори избирателно действа избирателно - като има нарушения защо не са подадени сигнали в прокуратурата и после да съобщи това и това съм открил, взел съм мерки. А той се репчи да дава интервюта и кервана си върви. Глад за внимание ли е това? Стига хора с диагнози за министри, спрете се
50
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълна лудост... като си помислиш че пенсиите са 200-300 лева или пък че една заплата е 500-800 лева.
49
6
 
20
 
! Отговори
Онуй преди 2 години
Като гледам коментарите на гербопитеците, до един са като Онуй: ***, прости, некадърни и злобни. Готови са да си живеят мизерия си живот, само и само, Онуй и неговите дрижки да крадът безнаказано! Жалки същества.
48
1
 
6
 
! Отговори
Бай Баяни преди 2 години
Е, голяма сума за заплата. Моята пенсия е толкова(за пет години).
47
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В една държава, еднакво необходими са, както едрият, така и малкият, среден бизнес. Какво е магистрирал в Харвард незнам, но саламите и пробиотика за Дубай, са му по-успешни, май.
46
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как да отидат в частният сектор, там такива пари кой ще им даде, да седят и търкат столовете? Там се работи , а не като в държавният- да се краде! И една забележка към Веселинка- може ли да пишеш Петков, все едно, че става въпрос за твоето приятелче от улицата. Как си взела диплома, като в оная песен на Слави ли?
45
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искаме да видим, кои ще са тези "малки фирми", които ще бъдат финансирани по "проекта"на Петков? Искаме списък с фирмите, финансирани, с нашите пари.
44
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ББР, не беше ли, преди Петков, частна банка? Да чуем и засегнатата страна.Апропо, що не си покаже и дипломата за средно образование?
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да поясним съобразно закона, при 2 от 3: Малки предприятия са с активи - 8 000 000 лв., нетни приходи от продажби - 16 000 000 лв.; средна численост на персонала - 50 души.Средни предприятия са с активи - 38 000 000 лв.; нетни приходи от продажби - 76 000 000 лв.; средна численост на персонала за отчетния период - 250 души.Вие си правете изводите кой ще се финансира
42
2
 
10
 
! Отговори
Тошко преди 2 години
И тия ше ги изчегъртаме. Ще чегъртаме, докато заплатите не станат 5$, а пенсиите по 2$, като беше навремето, когато ашият любезен спонсор Черепа беше най-силен.
41
8
 
7
 
! Отговори
Киро Язовира преди 2 години
Кире, я източи още някой и друг язовир и не коментирай това, което не разбираш !
40
9
 
8
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛЕН преди 2 години
"Харварда" да си покаже дипломите - бакалавърската и магистърската - и да не замазва положението с тези интернет заготовки без номер и печат. Или да покаже дипломите, или да се прекръсти на Киро Харвардската Калинкал
39
3
 
10
 
! Отговори
цербер преди 2 години
"Хем иска да са честни и неподкупни хем да работят за минимална работна заплата"Пък те се оказали, хем корумпирани и раздали 1 млрд.на 8 фирми, хем за награда взимали по половин милион на година, от нашите пари. Явно поддръжниците на ГЕРБ са толкова обръгнали на скандали, че дори факта че 1 корумпиран герберски чиновник на година взима колкото 2000 пенсионера за 1 година. Пък после Герб щял да вдига пенсиите. Ще ги вдигне ама друг път.
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шефовете на банките минават задължително през БНБ и ДАНС, но там явно си затварят очите, че са хора на ДАНС и на чужди служби.
37
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
анонимко ,не колко е откраднал за два месеца ,попитай го бил ли е при Ердоган на просия , както тиквата .
36
21
 
9
 
! Отговори
Фалшивия Харвард преди 2 години
Петков с фалшивата диплома май много им завижда !
35
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ти за 2 месеца колко открадна?
34
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като има кой да им дава защо да не взимат? На теб ако ти дават ще се откажеш ли? Ама, че злобно и нагло същество е този, само лъжи по диктовка на Гадев. Пеканов и онзи ококорения Василев също са ми противни.
33
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още 5 дни и чаоооо :)