Петков: Заплатите на управителите в ББР са стигали 60 хил. лв.

Министърът обяви, че още малки фирми ще получат подкрепа
Обновена: 7 юли 2021 13:42 | 7 юли 2021 13:20, Веселина Йорданова
221
Петков: Заплатите на управителите в ББР са стигали 60 хил. лв.

Новият Надзорен съвет на ББР е вписан в Търговския регистър и това вече е банката на малките и средните предприятия. Това заяви икономическият министър Кирил Петков пред журналисти в МС.

Още по темата
По думите му сега имаме надзор, който е много професионален и фокусиран върху целите, които трябва да се случат.

Първите разкрития обаче по думите му са обезпокоителни - имало месеци, в които досегашните управители получавали заплата до 60 хил. лв. Петков коментира, че ако искат такива заплати, те могат да отидат в частния сектор, а не да ги вземат от нашите данъци.

Министърът обяви, че ще има нова подкрепа за малките предприятия с оборот над 500 хил., за които ще бъдат насочени още 106 млн. лв. директна грантова помощ над досегашната от 78 млн. лв.

Така още 3694 предприятия, които отговарят на условията, ще бъдат подкрепени. Очаква се това да се случи още в близките седмици.

Петков потвърди, че фирмата за електромобили, с която в събота се очаква да бъде подписан меморандум, е германска. Министърът каза, че по тази сделка се е работило в последните пет седмици, а не преди това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
10
 
11
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До 43 Не знам за "Боко", но знам за Борисов ,че два пъти е подавал оставка, и два пъти пак него са избирали! Най-отговорно си призоваваше палячовците от 45 НС да направят кабинет и да поемат отговорност, само че всите се изпокриха като плъхове и оставиха необолшевиките на Радев да шетат из държавата,без да са спечелили избори!
31
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДО анонимкатаизборите на 04.04.2021 държавен преврат ли беше ???, че Боко Винету рева пред жипката под снежинките за експертен кабинет с него ???
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ем да, ама ако отидат в частния сектор, GG на държавния ...
29
11
 
12
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
Тоя ПРО шляк, докога ще дрънка глупости....ха,ха,хаааа....
28
9
 
13
 
! Отговори
Това плямпало няна преди 2 години
да се спре. Само думи и ни един документ за доказателство. Аман от комунистически мръсни номера.
27
2
 
4
 
! Отговори
Осман преди 2 години
ЕТО ЕРДОГАН ПАК ИЗЛЕЗЕ ПРАВ.ЗАТОВА МАЧКА ЛИХВАРСКАТА МАФИЯ ЗАТОВА Е ВЕЛИК ЛИДЕР.НАРИЧАЙТЕ ГО ДИКТАТОР.ИСТИНСКИТЕ ЛИДЕРИ ВИНАГИ ГИ НАРИЧАТ ТАКА .....
26
4
 
30
 
! Отговори
sss преди 2 години
60000 лв не били много?? и за какви заслуги? че раздават кредити за милиони на ''правилните'' фирми?? това е като оная шефка на агенция без нито една привлечена инвестиция, но със заплата от 40000лв... и се сърди че я махали... хах! купуват служебни коли за ститици хиляди да си ги карат като лични...ами ония с охладителя за вино за 3500... после държавата бедна, нямало пари?? Твърда заплата базирана на 300лв -колкото е минималната пенсия +бонус при резултати. кърлежи свикнали да смучат дабъци...
25
22
 
13
 
! Отговори
гербер преди 2 години
Абе тази харвардска *** докога ще се излага.
24
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
60 хил. на година сигурно. Което прави по 5 хиляди на месец. Президента за 14 бона заплата на месец какво прави? Едното голямо нищо
23
10
 
14
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ИЗЧЕГЪРТВАНЕТО ПРЕДСТОИ !!!СЛЕДВА БОКОВАТА КОМИСИЯ ПО ХАЗАРТА , РАЗДЕЛИЛИ С МЕНДА , СЕВДА , ГОРАНОВ И СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ 500 000 000 ЛЕВА ОТ ДЪЛЖИМИТЕ КЪМ БЮДЖЕТА , ЗАЕДНО С ВАСИЛ БОЖКОВ !!!ПЪТНИК СИ ТИКВО !!!
22
19
 
12
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Ами заплатата на шефа на БНБ е 80 хиляди бе Кире, що не го гръмнеш и него! От нашите данъци са ! Надали в Харвард са те учили да търсиш сметка на банковите чиновници! И хубаво говориш за кредити, но защо веднъж не чух каква ще бъде лихвата! Защото ако е по-висока от другите банки , нас просто-български...Ай сиктир!
21
21
 
7
 
! Отговори
огняновец преди 2 години
Тоя май им завижда. Няма страшно той ще е новия член на упр. съвет.
20
4
 
30
 
! Отговори
За хората които е ОК преди 2 години
някой каза че било ок 60 хил на месец. Приятелката ми е канадски гражданин - такава заплата за там дори е ненормална :)
19
13
 
19
 
! Отговори
винету преди 2 години
браво винету! колко ли вземаш борисов? 60 хил. лв докато има хора които са с по 300 на месец. БРАУ! ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ГРОБ! Везувий подай глас за вулкана!
18
14
 
22
 
! Отговори
Сдухан Гербер преди 2 години
Изчегъртването на всички герберие условието за просперитет на България
17
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Панелните мишки - гледайте скъпите коли в центъра на София, може и селфи да си правите с тях - от ваше данъци са купени.
16
25
 
11
 
! Отговори
Бай Баяни преди 2 години
В банките управителите толкова получават. Ако някой им гони кариес да вземе и да се кандидатира. А пък за Бойко ние ще направим отчисление с бюлетина # 5.
15
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
60k лева са 20 души с по 3000 лева, което е добра заплата дори за София.
14
31
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прокуратурата да подкара веднага този Киро. Това е метежник и реваншист. Голяма работа с тези заплати. Тоя клати целия банков сектор. Съд за всяване на паника и само ГЕРБ
13
28
 
19
 
! Отговори
моч преди 2 години
Не ни казвай колко ненормално високи са нечии заплати , кажи ни какво направи лично ти като министър за да върнеш някакво приличие и нормалност !!! Отговорът е НИЩО !!! Заплатата на на другаря Хампарцумян от поне 5 години е над 100 000 ( сто хиляди лева ) отделно лапка бонуси и добавки , а лихвите по влоговете клонят към нула , за таксите за обслужване няма да коментирам...Кажи как министъра може да регулира или спре ограбването на хората от банки и банкери , а още по-добре го направи! НЕМОЖЕШ

Спонсорирани публикации