Китай забрани транзакциите с криптовалути в страната

Инвеститорите да очакват резки ценови реакции
24 сеп 2021 16:18, Анисия Иванова
24
Китай забрани транзакциите с криптовалути в страната
Снимка: БГНЕС

Китайската централна банка заяви, че всички транзакции, свързани с криптовалута, са незаконни и трябва да бъдат забранени.

Всички криптовалути, включително Bitcoin и Tether, не са фиатна валута и не могат да се разпространяват на пазара, съобщи Китайската народна банка на своя уебсайт.

Всички транзакции, свързани с крипто, включително услуги, предоставяни от офшорни борси на местни жители, са незаконни финансови дейности, се казва в съобщението на PBOC, цитирано от Bloomberg TV Bulgaria.

Тази последна сурова директива, която срина Bitcoin до 5,5% в петък, идва, когато световните пазари стават все по-обезпокоени от дълговата криза, свързана с предприемача China Evergrande Group.

Китайското правителство може би също реагира на признаци, че крипто "миньорите" прикриват дейността си, за да останат в бизнеса.

Виджай Айяр, ръководител на крипро борсата за Азиатско-тихоокеанския регион Luno в Сингапур, заяви, че макар китайското правителство да е правило подобни изявления в миналото, това е „леко нервна среда за крипто с последните коментари на SEC и цялостната макро среда с новините покрай Evergrande. Така че всякакви коментари от този характер ще доведат до продажба на рискови активи."

Националната агенция за икономическо планиране също заяви, че е спешна задача за Китай да изкорени криптодобива, а мерките са важни за постигане на въглеродните цели.

Инвеститорите трябва да очакват "резки ценови реакции, тъй като Китай спира биткойн“, каза Антони Тренчев, съосновател на крипто кредитора Nexo. „Неотдавнашният отскок от малко под 40 000 долара вероятно засега свърши.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
- Въх! Заминаха копачките на таваня на лятното кино...
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китай ще въдвори справедливост , балоните там не вярвят,дали имотни,дали криптокрипто има бъдеще но то е доста далеч. САЩ прищпориха нещата от глупост и загубиха господството си.
22
2
 
3
 
! Отговори
до 4 преди 2 години
До Анонимен: ,,Биткойнът си е класическа пирамида'' То щото банката, която за всеки притежаван 1 лв дава 10 заема по 1лв., не е.
21
0
 
1
 
! Отговори
до 2 преди 2 години
До до Бай ГаньоТи какво търсиш, справедливост в паричната (сатанинска система) Кажи ми, тези дето са си присвоил правото да печатат пари и да си ги раздават, какъв труд са положили.
20
1
 
1
 
! Отговори
Evergrande преди 2 години
Bye bye Беше ми приятно
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние българите ще изчезнем като нация много преди това. Няма да сме живи да видим краха на китайците.
18
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Световният голтак Китай какво мисли изобщо не ме интересува. Отдавна парите с криптовалути си ги направихме, пазаруваме си с тях имоти и коли и си живеем живота, а Бай *** отпива от ракийката и се залъгва как не са реални.
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 10 - питай китаец дали ползва китайски стоки и ако случайно ползва, какво му е мнението за тях. Китайски разработки се ползват основно и само в Китай. С гафовете на Хуауей, и техните продукти ще спрат да се търсят навън. След тях са и Шаоми. Не се ли замисляш защо са толкова евтини?! Всичко се засили много след простотиите на китайците с производството на сървъри за Супермикро. Хиляди сървъри на Амазон, Епъл, Гугъл и т.н. бяха сменени, заради разни "екстри" по дънните платки.
16
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Китайската икономика вече започна да се спъва от липсата им."Китай вече има собствени разработки и марки. Поне 10 европейски марки електрически инструменти се измислят, конструират и произвеждат в Китай. Само ги брандират с европейски марки и ги товарят на контейнерите.
15
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китайците ги е страх да не им гръмне икономиката, а май натам отиват нещата. Затова и блокират всички изходящи парични потоци. Евъргранде може и да дефолтнат , а това чудовище има повече дългове от Лемън брадърс
14
5
 
2
 
! Отговори
Георг преди 2 години
При Радев е така
13
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китай ще яде дръвцето с или без криптовалути.
12
4
 
9
 
! Отговори
Шиткоинист преди 2 години
В лошия Китай се бачка щото иначе умираш от глад, а на Запад само реват за помощи и помпат пирамидата цъкайки шиткоини. След 2-3 години ще се разбере кой модел може да продължи по-дълго!
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 10 - остаряла ти е информацията, почти всички чуждестранни производители се изнесоха към Тайван, Виетнам, Индия, Сингапур и т.н. Китайската икономика вече започна да се спъва от липсата им.
10
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледайте как Китай ще просперират а САЩ и ЕС ще се разпаднат от собствената си алчност и глупост. Подиграваха им се на китайците, че работят евтино, ама сега не могат без тях, защото вече всичката битова и половината индустриална техника на света, те я произвеждат.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха, тези новини ги слушаме вече 6 години.
8
0
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
нема "транЗакции"!..Има "транСакции",което е съкратено от "транСферни акции"..
7
1
 
1
 
! Отговори
Сезонна вирусология преди 2 години
До коментар 4._ анонимен - - а бихте ли дефинирали ""реална стойност"" . . . .или поне нещо близко до понятието??!!!?? Каква е тя за ""Джокондата"" примерно. . . . .. . . . . .
6
10
 
10
 
! Отговори
Мечо Кух преди 2 години
Хаха, държавата, която продава електроника, натъпката с бекдори и бълва вируси и ботове на поразия, тръгнала да банва поредната неудобна за комунистическата партия технология. Пълен смях!!! Те са баннали целия свят, а на хората там вече е започнало да им писва, щом започват да протестират срещу напускането на международните компании, които им дават работа и заплати. И тия са тръгнали по пътя на изолацията като Великобритания, но тук ще е още по-мащабно и болезнено.
5
10
 
14
 
! Отговори
Лайбниц преди 2 години
Ама те Китай ги банват тия криптовалути вече 100 пъти. Май финансовите медии се опитват пак да плашат по сигнал. Други баннати неща в Китай са: Google, Gmail, Twitter, Facebook, Reddit, Wikipedia, Spotify, Soundcloud, Whatsapp, Telegram, Skype, Dropbox, Quora и още сума ти сайтове - новинарски, информационни, социални медии, форуми и месинджъри. Общо взето, китайците живеят в един изолиран балон, в който информацията се контролира от Партията. Но този балон вече е спукан и започва да издиша.

Спонсорирани публикации