Експерти прогнозират: След 1 януари поскъпват ток, вода, парно

Столичаните ще плащат поне с 20% повече за отопление
182
Експерти прогнозират: След 1 януари поскъпват ток, вода, парно
Снимка: Pixabay

До 1 януари имаме гарантирани цени на тока, парното и на вода за бита, след това обаче КЕВР има право да ги увеличи и на трите и със сигурност ще го направи, прогнозира пред БНР Георги Кадиев от БСП.

Според него въпросът е с какъв процент ще поскъпнат.

Още по темата

„20 на сто увеличение е абсолютно минималното. Трябва да се подкрепи само този бизнес, който губи конкуретноспособност заради увеличението на еленергията", каза още Кадиев.

„54 млн. лв. са капка в морето от задълженията на Топлофикация София, те общо са към едни милиард към БЕХ и към Булгаргаз“, посочи Владислав Панев, съпредседател на Зелено движение и част от ДБ, пред БНР за новото дело на Булгаргаз срещу Топлофикация София за неизплатените 54 млн. лв.

„Проблемът тази година с Топлофикация София е, че към 1 юли бяха определени цени, на които тя продава парното на софиянци, на база на цени на природния газ от 45 лв. на мегават час. А в момента Топлофикация купува газ от Булгаргаз на цени към 80 лв. на мегават час. От първи октомври ще станат 90 лв. за мегават час, което е загуби за Топлофикация само за този отоплителен сезон в размер на 270 млн. лв. още допълнително над сегашните си задължения. Това ще бъде енергийна бомба за потребителите през идващия отоплителен сезон, когато видят изравнителните си сметки през юли 2022 година. Тоест, ако Топлофикация е плащала повече за газа, тя трябва да надвземе тези пари за следващия сезон от своите абонати“, заяви още Панев.

Според него от 1 януари ще има 20 на сто поскъпване, но ударът Няма да е еднократен за абонатите на Топлофикация.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още по темата: водапарнотокКЕВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
7
 
! Отговори
Леша преди 2 години
На ви пландемия.
22
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спрете се бе ***. Тези процеси нямат нищо общо с който и да е държавен глава. Той няма лостове и правомощия да задвижи подобни процеси. Радев, та Радев. Спрете се.
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виновна е Ренета Инджова!
20
2
 
15
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
А заплатата защо не се вдига за 4 членно семейство с 800 лв кака се живеее.Да умират ли хората.Ужасна държава имаме.
19
3
 
12
 
! Отговори
Тодор Живков преди 2 години
Като стегне студ - яжте банани!
18
8
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Така, така, точно така :))) Промяната дойде, ГЕРБ и Борисов вече ги няма. Те бяха лоши и крадяха. Сега корупцията според Лъжецо и Крадецо е 0%, държавата върви смело напред променена според Фигуранта на Черепа, свободни сме, не живеем в страх от мутрите и всичко е Ок :))) Ха наздраве и честито. Обаче според мен е малко, че само за 4 месеца вдигнаха 2 пъти тока. А от Януари 3-ти път. Мисля, че трябва поне още 5 пъти да го вдигнат, както и храната. Най-добре е всеки месец промяната да вдига всичко
17
8
 
5
 
! Отговори
миро преди 2 години
ГАРАНТИРАНО ОТ радеф и хунтата му некадърници
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Намаляването на обема на генериране от вятър поради спокойното време, рекордният скок в цените на газа и опитите да се забави стартирането на Северен поток-2 предизвикаха бързо покачване на цените на електроенергията в Англия. Бедните домакинства във Великобритания ще се сблъскат с кризата с разходите тази зима и следващата пролет, тъй като основното социално осигуряване се намалява с 20 лири на седмица, а сметките за храна и електроенергия ще нарастват с още няколкостотин лири годишно на фона на рязък спад на доходите, пише Файненшъл Таймс
15
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай Тошо даваше тока за 2 стотинки. Мрънкахте че имало режим и че няма банани целогодишно. На ви ся банани, дънки и 30 стотинки киловата.
14
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
радев промени българия! пардон потроши !ОСТАВКА МУТРО ФИГУРАНТСКА
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европа няма пари за високите цени на газта. Зелени технологии не се виждат на хоризонта, а и те са много по скъпи. Наличните соларни панели и вятърни перки не покриват дори и малка част от нуждите за битово потребление, какво остава за промишлени нужди.
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и да не си експерт, ти е ясно. Не трябва да си експерт за да се сетиш, че по традиция родните кaлмyци почват с номератаси от първия ден на годината.
11
2
 
7
 
! Отговори
бай Спиро преди 2 години
То не е нужно да си "експерт". Идва зловеща инфлационна вълна...направо цунами..на цените...
10
1
 
4
 
! Отговори
Тц, тц преди 2 години
Тези експерти не са познали! Кой ще ти чака 1 януари? ВиК,Енергото или Топлофикация?Хаха..
9
3
 
5
 
! Отговори
Фен на Сталин преди 2 години
Бесене! И ГУЛАГ! Всички ще кротнат!
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При Тодор Живков хората живееха в бедност и всичко си изяждаха, а при демокрацията българина се замогна, кофите са пълни с огризки от храна и българите ровят в кофите и се хранят с огризките.
7
8
 
8
 
! Отговори
умен преди 2 години
за 5 мес. радев и калинките му киро язовиро и кокорчо разсипаха България защо спиш народе!!!
6
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шойгу предложил построить в Сибири три-пять городов-миллионников. И не просто город построить и столицу сюда перенести, а сделать их совершенно конкретно направленными на ту или иную сферу деятельности.
5
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първият от няколкото нови големи града, които се появяват в Сибир в съответствие с плана на руския министър на отбраната Сергей Шойгу вероятно ще бъде построен на границата на два региона. Това съобщи на 14 август агенция Ura.ru, позовавайки се на високопоставен източник. Според него градът ще бъде построен в басейна на Минусинск близо до границата на Красноярската територия и Хакасия. Информиран източник каза също, че проектът трябва да започне през 2022 г.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цената на газта стигна 1000$. Печалбата на Газпром е рекордна, за първото полугодие на 2021 приходите са 22 пъти повече от същия период на миналата година. До края на годината се очаква да мине 25 миларда долара при тези цени на газта, дори и да намали доставките към ЕС като ги насочи към Азия където цените са още по-високи.