Удар по джоба: ТЕЦ-ове искат по-скъпи парно и топла вода с 50%

Най-малкото увеличение на цените ще е с 20 на сто
220
Удар по джоба: ТЕЦ-ове искат по-скъпи парно и топла вода с 50%
Снимка: Pixabay

Зимата настъпва, а с нея и сметките за парно. От Асоциацията на топлофикациите изчисляват, че парното и топлата вода трябва да поскъпнат с около 50% от Нова година. Това е абсолютен шок за потребителите.

Още по темата

„Наблегнете на думата „трябва“. Има КЕВР чиято цел е да смекчи удара върху абонатите и Комисията се самосезира“, коментира председателят на Асоциацията на топлофикациите Кремен Георгиев пред bTV.

Георгиев прогнозира, че ще има над 20% увеличение на цената на парното и тока от 1 януари, като причината е прекалено голяма разлика в посока нагоре в цената на горивата спрямо прогнозираното от комисията и реалните цени. Най-затруднение са тези топлофикации, които използват природен газ, защото те нямат алтернатива и могат да ползват само синьото гориво, а тези на твърдо гориво имат някаква възможност да лавират, отбеляза Георгиев.

Председателят на топлофикациите заяви, че както има увеличение на цените на парното, така е имало и намаляване в зависимост от цените на природния газ на пазарите и не мое да се избегне тази зависимост.

Осигурен е природен газ за всички топлофикации и няма опасност абонатите да останат на студено, каза Георгиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още по темата: парнотопла вода
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
1
 
5
 
! Отговори
За Швейцария говориш преди 2 години
бла-бла, но там селище с 30 000 жители има само един (1) полицай.Понеже хората имат уважение към Закона и са мислещи... така са преценили-проблеми няма.Толкоз!
42
1
 
5
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Е като не плащат за газ къде отиват парите!?
41
7
 
7
 
! Отговори
цон кай хой преди 2 години
киро и асен - велики икономисти! благодарим им за великолепното "уреждане" на финансите на киро и асен... докарват ни 50% по-скъпо парно още в първия месец от управлението си...
40
6
 
18
 
! Отговори
Ъхъъъ преди 2 години
Пенсионерите да се оправят, когато е трябвало да се борят за бъдещето на децата си те са си пиели ракийката и са си връткали синджира. Обаче допуснаха крадливите комунистчета да продължат. Сега си плащат гяволъка ...
39
8
 
18
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
Одобрявам поскъпването! Да продължаваме промяната! Все пак олиото и бензина още не са стигнали 10 лева, а пенсията все още е над 20 долара.
38
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който има пари плаща повечко. Който няма пари, неплаща. Просто е. Така богатите ще помагат на бедните.
37
2
 
9
 
! Отговори
Сашо преди 2 години
В нашия блок има няколко айти спецялисти дет не ги бърка парното. Другите сваляме измервателни на половината радиатори и сметките се ядват. Пък Тея плащат по 800 лв. Всеки си намира начин
36
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ви е честита промяната на жaлкия фигурант бе ceляни ***
35
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
35: къде сравняваш Швейцария с Булга ристан - тук е Сомалия братко и хората са свикнали да си мизерници и послушници. Така е било и така ще си остане.
34
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да го вдигат дреме ми те Софиянци имат пари бол. Ние по селата нямаме парно.
33
1
 
16
 
! Отговори
Дреме ми преди 2 години
Не живея в апартамента си и откакто ме накараха да плащам "сградна инсталация", всеки един прозорец на апартамента ми е целогодишно отворен. Съответно температурата вътре е точно колкото външната. Че като се срещнем ме питат: "Абе защо от стените ни към твоя апартамент лъха студ". ЩЕ ЛЪХА СТУД! Нали ви плащам сградна инсталация!
32
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а държавата нещо? Да ги плати тези 50%? Защо ние трябва да плащаме!
31
8
 
6
 
! Отговори
черния преди 2 години
До Малко е! В народната любов парите нямат значение! 15 години боцата краде милиарди годишно, ама народа му се радва, защото го обича. 25 години хрантутим Газпром, ама народа обича руснаците и ще им плаща ако трябва и милиарди, и трилиони, защото ги обича. Така искаме, така живеем!
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоест вместо 1000 лв изравнителна сметка за боксониера с 1 радиатор, ще плащам 2000...
29
5
 
6
 
! Отговори
Василев преди 2 години
В Швейцария правят референдум , дали да се въведе сертифициране с документ след ваксинация!В България защо не се направи референдум, защо в Швейцария може, а в България не може!!!Агент Джон Бламон!ЦРУ!!!
28
1
 
7
 
! Отговори
. преди 2 години
И ние искаме 50% по-високи заплати и стандарт на живот...
27
0
 
9
 
! Отговори
аз преди 2 години
Изчакаха да падне първи сняг и давай......
26
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В една нормална държава тази фирма щеше да е фалирала отдавна, но явно има доста хора на хранилка които си точат от там сериозно.
25
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че кой пък плаща парно в днешно време?? Аз не го плащам от години. Нека фалира топлофикация!
24
5
 
16
 
! Отговори
Малко е! преди 2 години
С 200 процента да скочи парното, та белким ментално увредените пенсии се усетят най накрая, че парното е възможно най скъпия начин за отопление!