Удар по джоба: ТЕЦ-ове искат по-скъпи парно и топла вода с 50%

Най-малкото увеличение на цените ще е с 20 на сто
220
Удар по джоба: ТЕЦ-ове искат по-скъпи парно и топла вода с 50%
Снимка: Pixabay

Зимата настъпва, а с нея и сметките за парно. От Асоциацията на топлофикациите изчисляват, че парното и топлата вода трябва да поскъпнат с около 50% от Нова година. Това е абсолютен шок за потребителите.

Още по темата

„Наблегнете на думата „трябва“. Има КЕВР чиято цел е да смекчи удара върху абонатите и Комисията се самосезира“, коментира председателят на Асоциацията на топлофикациите Кремен Георгиев пред bTV.

Георгиев прогнозира, че ще има над 20% увеличение на цената на парното и тока от 1 януари, като причината е прекалено голяма разлика в посока нагоре в цената на горивата спрямо прогнозираното от комисията и реалните цени. Най-затруднение са тези топлофикации, които използват природен газ, защото те нямат алтернатива и могат да ползват само синьото гориво, а тези на твърдо гориво имат някаква възможност да лавират, отбеляза Георгиев.

Председателят на топлофикациите заяви, че както има увеличение на цените на парното, така е имало и намаляване в зависимост от цените на природния газ на пазарите и не мое да се избегне тази зависимост.

Осигурен е природен газ за всички топлофикации и няма опасност абонатите да останат на студено, каза Георгиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


220
Още по темата: парнотопла вода
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе кой ти гледа цени на парното, на ток, на вода, на горива и основни хранителни продукти??? Това са малки несъществени за живота неща. Затова пък има демокрация, свободен пазар, европейски съюз, нато и най-важното - изобилие банани по магазините постоянно. Е за тия банани революция дигнахме 1989г и целта е постигната! Кво се оплаквате?
22
5
 
13
 
! Отговори
дам преди 2 години
Този филм сме го играли точно преди изборите намалиха газът с 1% от първи ноември, но сравнено с началото на година увеличението е 35% . Сега ще ви говорят за 50% увеличение, но добрягите от ПП, БСП, ДБ и ИТН начело с фигуранта, ще обявят 20% намалени от 50% увеличение и ще празнувате със само 30% ново увеличение
21
11
 
11
 
! Отговори
Марин преди 2 години
Искахте промяна ..!. на ви промяна. Аз мога да си позволя и тройни цени, да видим гласоподавателите на червените как ще го направят.
20
15
 
7
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ , ЗАЩО СИ ЗАПОВЯДАЛ НА ГАЗПРОМ ДА УВЕЛИЧАТ ЦЕНАТА НА ГАЗА ЗА ГЕРМАНИЯ С 300 % ???? И БИЛЕТИТЕ В МЕТРОТО В СИДНИ ??? ЗАТОВА 3 % ОТ ГЕРБЕРУХИ ТЕ МРАЗЯТ !!!
19
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма проблеми,100% да ги вдигат ако искат,само да има кой да ги плаща,усещам,че апартаментите с тец,скоро ще станат собственост на топлофикациите,заради задължения на абоната,който няма право да се откаже от услугите им,а после,кой ша им плаща,никой няма да влезе там
18
0
 
1
 
! Отговори
Сметанчев преди 2 години
2 за лев + 1 бакшиш! Кеф!!
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се излиза със сопи...
16
5
 
28
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Изборите минаха, разделиха баницата е сега идва интересното.Обещаха ви промяна и ще е получите.
15
1
 
29
 
! Отговори
Газова запалка преди 2 години
Да вдигат бе, да вдигат... Това вече е играно - хората ще спрат да плащат, топлофикациите ще задлъжняват, ще водят дела с клиентите си, а през това време ще се трупат лихви за използваното гориво и т.н. После държавата ще субсидира парното, за да не фалира и айде пак отначало. Резнете си тръбите, хора, това е решението!
14
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ние искаме учеличение със 100 процента на заплатите
13
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При румен радев и киро харварда е така, няма дс е оплаквате! Важното е, че ГЕРБ паднаха, нал така? По-добре ли живеете сега?
12
5
 
22
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
БЪЛГАРИТЕ ПЛАТИХА НА ТОПЛОФИКАЦИЯ СОФИЯ 131 000 000 лв за тарикатите софиянци , които се топлят без да плащат . Селянино , ти можеш ли да получиш дръвца без пари ?
11
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев ще поеме покачването за своя сметка.
10
3
 
5
 
! Отговори
Сладят ли BANANAS ?! преди 2 години
Но не тези кубинските...лоши комунистически!И тези венецуелските пък също такива, даже и инфлационно напомпани...лоши са!
9
7
 
26
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Промяната продължава!Вдига се горивото-Бойко е виновенПадна 10 см сняг и блокира всички пътища-Бойко е виновен!Слушам един кмет от Белица, който щял да увеличи с 20% заплатите на ваксинираните, а питам откъде ще вземе парите от неваксинираните 80%, които не се ваксинираха и които не отидоха и да гласуват на последните президентски избори!Държавата е на самотек, президента се прави на м.а.й.му.на прави лицеви,върти се на лоста и свири на китара да забавлява простолюдието, а сметките растат!ЦРУ!!!
8
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е нали 8 млрд вече не се крадат. Да покрият загубите и готово. Или не е точно така?
7
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спокойно, хора, не се притеснявайте. Кирчо и Асенчо сега ще викат експертите Гечев и Овчаров и набързо ще оправят ситуацията. Вервайте им!
6
4
 
7
 
! Отговори
Експерт преди 2 години
Ееее недейте с лошо!!! Защо "удар по джоба"??? Вдигат зените на топло, вода, ток и т.н....ВДИГАТ И ЗАПЛАТИТЕ!!! ПРОСТО Е!!!
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откакто със седите резнахме тръби и све - родихме се, че и пари пестим, освен нерви!
4
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяната идва откъм Румен Рублата и Киро Канадеца