Губи ли биткойнът блясък пред алтернативните монети?

Лидерството на биткойна отслабна напоследък
27 дек 2021 21:45, Александър Попов
64
Губи ли биткойнът блясък пред алтернативните монети?
Снимка: БГНЕС

С приближаването на края на силната за криптовалутите 2021 г. някои от по-малките монети се оказват под светлините на прожекторите.

Полкадот и кардано са токените с едни от най-големи ръстове в понеделник след един относително спокоен празничен уикенд.

Минути преди 20 ч. българско време криптовалутата полкадот поскъпва с 4,2% до 32,48 долара, а карданото с 6,7% до 1,56 долара.

От своя страна цената на биткойна напредва с 3,1% до 51 924,73 долара, а тази на етера с 1,1% до 4121,96 долара, показват данни на CoinDesk.

"Няма спор, че лидерството на биткойна отслабна напоследък", коментира Мат Мейли, главен пазарен стратег на Miller Tabak + Co. Според него това се дължи на факта, че инвеститорите преследват най-новата тенденция.

Кои криптовалути, извън най-популярните, отбелязаха значително поскъпване през тази година?

Вижте цялата статия тук

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: биткойн
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 7 - Всяка "валтука" в историята е била измислена. Разлиакта е, че от тази не може да си напечатат когато им кефне.
7
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не бяха другите криптота, BTC щеше да е 300к в момента.
6
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля, че биткойнът е достатъчно измислена валута, така че е въпрос на въображение колко измислени монетки от него имаш в ръката си и колко повече или по-малко от другите измислени интернет валути.
5
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква пара може да бъде пара която не се приема никъде това е абсурдно.
4
2
 
11
 
! Отговори
Stoyanov преди 2 години
Това биткойнът пара ли е, ко е?
3
7
 
5
 
! Отговори
Програмист преди 2 години
"Истината е че в даркнета се ползва биткойн. Докато биткойн е анонимен..." /// Две изречения, две грешки. Имаш да се учиш още (:
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То там е идеята, да не е централизиран.
1
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алтернативите на биткойна са ден до пладне. За много от тях вече си спомнят само ентусиастите. Единия алткойн имал за цел да е по-добър от биткойн, ама се оказва че не бил, после друг алткойн трябвало да е по-добър от предния, ама се оказва че не е нищо спрямо биткойна и така до N-та степен. Истината е че в даркнета се ползва биткойн. Докато биткойн е анонимен, няма какво да го измести от даркнета и от челната позиция. Ако го "регулират", смятай че се е сринал до нула.