Реална опасност Украйна да рухне, ако помощите от САЩ се забавят

Европа не може да замести Щатите, твърди Керемедчиев
274
Реална опасност Украйна да рухне, ако помощите от САЩ се забавят
Снимка: БГНЕС

Ако помощите за Украйна продължат да се бавят, то има реална опасност тя да рухне като държава. Видя се, че Европа, за съжаление не може да влезе в обувките на Съединените щати и се задъхва. Заради предизборната кампания в САЩ горещи конфикти започват да се преобръщат и то не в полезна за Съединените щати посока. Франция използва своята мощ - ядреният потенциал, който притежава - първо, да играе по-твърдо в защита на Украйна, но в същото време да остави вратата отворена за разговори с Кремъл. Това каза Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи, в предаването "Клуб Investor" на Bloomberg TV Bulgaria.

Това, което прави Макрон наподобява това, което прави Путин. Действа се агресивно, но в момента, в който по някакъв начин усети някаква заплаха или натиск, казва - да, но ние винаги бихме играли ядрената карта за наша защита.

"Това наистина е висш пилотаж - от една страна показваш мускули и сила, като ядрена страна, която може да се изправи срещу всяко предизвикателство. Както виждаме нямаше реална заплаха към Франция. Имаше заплаха, че ракетите щели да стигнат чак до Великобритания, до Полша и до къде ли не, но за Франция няма нито дума".
Франция използва тази своя мощ, ядреният потенциал, който притежава - първо, да играе по-твърдо, но в същото време да остави вратата отворена, добави Керемедчиев. "Тя казва: "Да, ние сме готови да защитаваме Украйна. Заставаме зад нея. В това число и с въоръжените си сили. Но от друга страна сме отворени за диалог с Русия и оставяме вратата отворена". 

Опитите да се свали Зеленски са цел на руската армия и Кремъл още от първия ден на войната, каза още гостът. Това е ясно и няма нищо изненадващо в атентатите срещу него, но също така "е видно, че той еднолично ръководи украинската армия".

"Неговото отстраняване, ако се случи, би ударило моралът на украинската армия, а от друга страна би обезглавило административния капацитет на украинската държава. За това Зеленски е един от най-пазените в момента хора на Земята, за да може да продължава бързо и еднолично да взима решения, които да променят политиката на бойното поле".

Русия определено бърза да напредне на бойното поле, давайки стотици жертви в това число и цивилни, каза Керемедчиев. "Видимо е, че Русия иска на всяка цена ако може това лято да достигне до границите на самопровъзгласилите се републики и по този начин да ги завладее изцяло". По думите на събеседника "това всъщност е победата, за която говори Путин" в своите последни речи.

"Путин ще счита за победа "реалното освобождаване", както той го нарича, на тези самопровъзгласили се републики. Цялостното им завладяване и присъединяването им към Руската федерация".

А що се отнася до Украйна, тази помощ наистина бе много забавена от САЩ, но пък Пентагонът наистина намери други начини да снабдява Украйна с оръжие, като предоставяше оръжие на трети страни, които го прехвърляха към Украйна, като даже и Южна Корея се включи по този начин, посочи гостът.

"Това, което виждаме, е много тежка ситуация на фронта. Видимо е, че в момента Украйна изостава от активността и има много голяма вероятност, ако постъпленията се забавят още, реално да се срине целият капацитет на украинската армия и на украинската администрация, защото има опасност Украйна да рухне като държава".

Видя се, че Европа, за съжаление не може да влезе в обувките на Съединените щати, изтъкна анализаторът. "Байдън в един момент каза, че по-скоро това е европейски проблем, но се видя, че Европа се задъхва. Отделни държави започнаха по единично да изпращат средства, но общата европейска структура започна да се задъхва и да буксува".

"През втората половина на тази година се очаква Унгария да поеме и председателството на Европейския Съвет и това предопределя също, че и занапред се очаква европейската външна политика да бъде още по-беззъба".
Груба грешка на президента Байдън е да бави въоръжението, което е одобрено за изпращане на Израел. Той се огъна под натиска на протестиращите студенти и на либералите, които искат ограничаване на действията на Израел. Но това, което бе спряно като доставки са високоточните системи за поражение, като в същото време САЩ продължава да доставя високоефективни, с ниска себестойност, но нанасящи огромни поражения бойни системи. Спират се високотехнологичните и прецизни дронове, а точно по този начин могат да се намалят жертвите, обясни гостът.

"Байдън отново наля вода в мелинцата на Тръмп. Той каза: заставаме желязно зад гърба на Израел, но в същото време се огъна. Това е грешка, защото Израел така или иначе ще довърши тази операция, защото Натаняху иска да излезе с някакво лице от тази каша", подчерта събеседникът. "САЩ и Байдън са в предизборна кампания от нея страда и Украйна, страда и Газа, и ситуацията в Южнокитайско море.  Заради предизборната кампания горещи конфикти започват да се преобръщат и то не в полезна за САЩ посока".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още по темата: украйнаСАЩЕвропа
Още от САЩ
Сателитите на Мъск подложени на голямо напрежение от геомагнитната буря
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
211
0
 
3
 
! Отговори
Хмм... преди 1 седмица
Този Керемедчиев що се прави на наивник и не го каже в прав текст? Помощта се бави, защото Украйна не си обслужва дълга към САЩ! Те не са като нас, само да подаряват, и да си лишат пенсионерите от бонуси в полза на Украйна! Те ясно са заявили на зеления, търпението им се изчерпва, следва да платите нужната вноска, за да е обслужен дълга!
210
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тя вече почти е рухнала. И ако някой си въобразява, че укрите ще спечелят, много се лъже. Язък за толкова много жертви, пари на вятъра и тотално разрушена държава. Това е Америка....Където се намесва, войни, терор, омраза. Ако не бяха подкокоросали укрите да ги въоръжават, всичко щеше да е наред.
209
0
 
7
 
! Отговори
Син патлажан преди 1 седмица
от де ги намирате подобни ойлюви?
208
1
 
6
 
! Отговори
Юлиян преди 1 седмица
Тия сериозно си мислят,че Украйна може да победи.Майтапчии!
207
0
 
3
 
! Отговори
Юлиян преди 1 седмица
Прегледах коментарите от последния до около номер 200.205 и 206 ме развеселиха най-много.Сигурно са на някои четвъртокласници от "бързозагряващото училище".Трогателно наивни и елементарни...Нереални и неизпълними.
206
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ще рухне, Керемидо, ще рухне, с и без социални помощи. А по въпроса за висшия пилотаж на *** и ядрената мощ на Франция си излял една локва умствена ди-a-ри-я. Че англичаните нямат ли ядрени ракети? И длушал ли си Пезков и Путин какво коментираха по повод дивотиите на Макарона и Камерона? Е, все трябва някой кинт да се припечели, нали, та дрънкай си - кой ли те слуша.
205
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пак лъжат за да изпросят някой друг милиард.
204
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Жива да не бях! Нали украинците вече са пред портите на Москва и руснаците са на колене, без храна, оръжия, финанси, ресурси и какво беше още....Жалката либерастия се нас ра за пореден път. САЩ вече за да пращат помощи на Украйна, трябва да печатат хартиите си със зелено мастило -- ФАКТ!
203
0
 
2
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 1 седмица
До Какво следваА русия? Тя, какво?
202
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аман от тези с дървените глави евроатлантици, дето не могат да вдянат, че нацистка Украйна ще бъде победена от Русия. Голям умник, и той, и разните шаламановци, тагареновци, простокирчовци, лорери и разни неадекватници, които не могат да направят един реален коментар за състоянието на фронта. Та, украинският фронт всеки момент ще се разсипе, те ми дрънкат щуротии.
201
2
 
10
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 седмица
До Коко: Бай Бън ще си отиде от само себе си. След като загуби изборите ще го оставят да си гледа президентската пенсия. Зеленски пук ще се изнесе да си харчи доларите някъде на запад. Ще му дават от време на време думата да говори като президент на Украйна в изгнание. Великобритания има опит с подобни правителства в изгнание. Докато Путин е друго нещо. Още дълги години ще обърква сметките на евроатлантиците.
200
10
 
4
 
! Отговори
Коко преди 1 седмица
Най-щастливия ден е когато Зеленски,Байдън и Путин отидат час по-скоро в отвъдното
199
5
 
24
 
! Отговори
Какво следва преди 1 седмица
Украйна да рухне? Дано стане по-скоро. На украинският народ ще бъдат спестени много жертви и разрушения. Но естествено САЩ това не ги устройва. На тех им е нужна война до последният украинец.
198
1
 
27
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 седмица
С войната в Украйна приключиха някои илюзии, с които доста време се залъгваха в САЩ и сателитите им. Едната беше за превъзходството на западното оръжие. Е, видя ги целият свят как добре горят в Украйна и прехвалените Абрамси, и Леопарди и Брадлита и какво ли още не - все такива, които уж щяха да обърнат хода на войната. И втората илюзия, която рухна беше че САЩ могат да сринат със санкции всяка икономика. Оказа се, че Русия и Китай например за миналата година над 200 милиарда долара оборот.
197
1
 
17
 
! Отговори
Кой какъв е преди 1 седмица
Русия има повече ядрени заряди от САЩ, Великобритания и Франция взети заедно. Но руската военна доктрина включва използване на ядрено оръжие само ако има заплаха за Русия. А САЩ - за превантивен ядрен удар - т.е. те да започнат първи. Засега единствената държава, която е използвала ядрено оръжие е САЩ.
196
1
 
7
 
! Отговори
Агент полуинтелигент преди 1 седмица
Русия воюва с нарисувани войници Самата Русия е само на картата.Като сменят картите и няма Русия.Сега дали ще ми повишат заплатата!Толкова много мислех,за да стигна до тези изводи.
195
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тояе рухнала но,ЕС и сащ се правят *** слепи ,зелето им краде от милиардите )))
194
0
 
2
 
! Отговори
Дарк преди 1 седмица
Самоопложда е в преносен смисъл на самодостатъчна и не зави от света,за да съществува.
193
2
 
6
 
! Отговори
Дарк преди 1 седмица
Някои са големи оптимисти,но силната в този конфликт,който само за Украйна е война е руската мечка.Все едно по неин образ и подобие японците са измислили Годзила.Като нея се самоопложда и ражда,е не снася яйца,като нея има остри нокти и зъби и като нея може да превърне света в пламъци.Отлагането на мира няма как да доведе до поражението на Русия.Да тестват ИИ и да им начертае възможните сценарии,като му дадат пълните данни за оръжията на Русия и на НАТО.Нали все хвалят ИИ,да видим какво ще каже.
192
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 208. Фантасмагориите - в кварталната кръчма.