Прогноза: Цените на млечните продукти ще продължат да растат

Производството им е поскъпнало с около и над 50%
23

Производството на млечни продукти е поскъпнало с около и над 50%. Скок в цените освен при тока и природния газ, има и при млякото, използвано за суровина, както и при фуражите.

Цените на млечните продукти ще продължат да се повишават. Причината - рязкото поскъпване на стойността на енергията, коментира в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR председателят на Асоциацията на млекопреработвателите Димитър Зоров.

Към момента цените на продуките за крайните потребители са се повишили с около 15 на сто. При тази ситуация обаче бизнесът трудно би могъл да издържи, като вече се говори дори за фалити.

.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: млечни продукти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цената ще расте заради пр0стотията. Вместо всичко да се свърже от храната до компостиране на остатъците от нея се налива от пусто в празно. Метана от компоста се ползва за енергия и се затварят много цикли. В Англия млякото преди 2 години беше 1 паунд за 4 пинти, или 2,20лв/2,25л - т.е. 2 пъти по-евтино от сега в България.
17
2
 
5
 
! Отговори
пенсионер преди 2 години
сериозно ?! не може да бъде ! радеФ, импексова и кирчу са на власт , чака ни светло бъдеще бе .
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как така всички вдигат цените ама ще фалират .Значи пазара не може да понесе тези цени ,нали така ха ха ха ..Ама всички бе ,всички до един на пазара на жилища строителите 20% ги нямат за нищо все едно са на борсата на акции ,таксита,производители,от фризьорката през аптеката и магазина за храни та чак до каквото се сетите ще вдигат -вдигайте НО има една уловка -няма такива заплати срещу вашите вдигания -следват ФАЛИТИ ГОСПОДА-Дано не вдигат и заплатите щото тогава влизаме в инфлационна спирала
15
0
 
11
 
! Отговори
Фалирайте преди 2 години
Фалирайте масово .За 30 години не се научихте да издействате силно родно производство и да имате позиции с качество и да ви уважават .Затова фалирайте .Западните вериги внасят стабилни цени ,и има избор.Българското е символ на високи цени и ниско качество -това е жалката истина ,всичко останало е фалш и лъжа .
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди няколко седмици отидох в Одрин с едни кирливи 200 лева и се върнах с толкова храна че още има .Научих се къде е изгодно и евтино там ,едни неща от пазара други от Мигрос.С цените се върнах назад във времето едни 10 години все едно наистина си в машината на времето .Сега си представете да отидете не с 200 ами с 400 или повече пари .Това е .Ще пазаруваме от там докогато тук не станат фалитите и не сме мине през оттрезвяваща криза .В Турция винаги е било евтино и преди спада на лирата
13
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е този дето се изпусна, че работи с 40 процента марж и се оплаква, че цената е ниска - 4 от всеки 10 лева директно в гушата са малко..."Бивш" милиционер и шеф на млечния картел - КЗП, икономическа полиция и тн. спят вече 30 години.
12
0
 
13
 
! Отговори
Как е протестъри ? преди 2 години
Продължаваме разрухата. Сега по добре ли живеете ? За това ли скачахте и опикахте Орлов мост ? Нали това искахте протестъри. А ?
11
0
 
11
 
! Отговори
Zoro преди 2 години
В сектора "мляко", което колко е мляко е отделен въпрос, не е ли време за промяна /смяна/ на върха на сметаната?Отядохме си на палми, нишестета, мас и какво ли не, а истинските млечни продукти отдавна са кът.
10
0
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Урсула да дава 1000 евро МЕгЗ :)))
9
0
 
8
 
! Отговори
Баровец преди 2 години
Аз имам пари, нема се плашите.
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяната продължава до пълно изтребление на електората. Мляко ще ми ядете и после ще сте яки и ще биете властта. Само соя за вас!
7
0
 
11
 
! Отговори
. преди 2 години
Да растат! И без това са вредни!
6
0
 
12
 
! Отговори
БГ преди 2 години
Супер, то и без това са вредни продукти, така че който ги консумира по малко ще е по здрав!
5
0
 
26
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
ВСИЧКО Е ИМИТИРАЩИ ПРОДУКТИ.
4
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ементалът, гаудата и чедърът са качествени сирена, българските млечни продукти са пълни с изненади. Обикновенно са неприятни. Краве сирене за 15 ле?!
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продължаваме Промяната
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зоров какво кисело мляко има?С маз и нишесте ли ?Колко крави има и колко премахна в северозапада?
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой покри щерката на Димитър Зоров ?Уби двама човека с колата си

Спонсорирани публикации