Малкият и среден бизнес също излиза на протест в сряда

Мерките на правителството били закъснели
23
Малкият и среден бизнес също излиза на протест в сряда
Снимка: Dnes.bg, архив

Като член на Асоциацията на индустриалния капитал (АИКБ) представители на малките и средни предприятия ще протестират в сряда, обяви пред БНР Елеонора Негулова, председател на Националното сдружение на малкия и средния бизнес.

"В много райони на страната ние сме единственият работодател и крепим социалния мир в тези населени места", поясни тя.

"Текат разговори и се търсят решения. Това е положителната част. Неизвестността е тревожна. Времето, в което ще се обявят тези мерки, също е важно. В последните две години бяха обявявани различни мерки, но много от тях закъснели", коментира Негулова в предаването "Преди всички" относно диалога с правителството.

Според нея малка част от подпомагането през последните две години е достигнала до малките и средни предприятия, а програмите с грантова подкрепа не могат да дадат резултат сега, защото ако кандидатстваш сега, ще получиш подкрепа догодина, посочи Елеонора Негулова.

Краткосрочните мерки трябва да бъдат до края на годината, за да се стабилизира пазарът и да може да се планира, категорична е тя.

"Но да има наслагване на мерки и след края на годината. Иначе оставате в един вакуум, започвате да работите на загуба и понеже са ви свършили резервите, няма откъде да покривате тези загуби. Започвате да съкращавате разходи, обикновено за сметка на хората", посочи още Негулова.

Трябва да бъдат подкрепени всички сектори, за които се вижда, че имат потенциал, но не се справят. Особено важно е това за традиционните за българската икономика сектори, поясни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: протестбизнес
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
4
 
! Отговори
Апостол Апостолов преди 1 година
Нали непрекъснато искахте по-малко ДЪРЖАВА,защо сега ще протестирате??
21
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само светия синод не протестира в тая държава, вискчо друго е в мега криза и стачка. Колко време ви трябва още да разберете как ви изграха ком.у.нягите на партия с кикорчо? Върнаха ви 20 години назад!
20
2
 
4
 
! Отговори
До 18 преди 1 година
Стой си в махалата,върти кючеци и плачи,че парите са ти малко.
19
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А на тях Боко какво им обеща?И колко им плати?Еййй,това чекмедже бездънно,бе.
18
1
 
5
 
! Отговори
Искам... преди 1 година
...да припомня на мишките, че по време на протестите срещу Бойко най-много пискаха на тая тема, че бил потискан малкия бизнес. То наистина Господ не може да угоди на никого, но бранша беше разделен на две, някои бяха добре, някои не, освен ако не беше фейк. Само ще кажа, че в махалата има над 20 магазини за храни и др.стоки и не съм чул някой да плаче. Имат стока и алъшвериша си върви. Мисълта ми е, че никой не правеше браншови протести, а ПеПе-та ще ги скъсат.
17
4
 
5
 
! Отговори
кирчо преди 1 година
що ше протестирате бе , нали искахте промяна ?
16
2
 
7
 
! Отговори
??? преди 1 година
Да сложим някой от протестиращите за премиер.- Газ Няма - от къде?- Зърно, Стомана, Олио, Алуминии няма. Индустрията няма материали дори един мост няма как да построим.- Инфлация има в целия свят.- Лихвите се качват.- Емигрантите в БГ са 30-50 хиляди- Протести има всеки ден - Русия си има агенти и дори партия в Парламента.- Трябват пари за Армия и въображение.- Трябват пари за помощи за бедстваща Украйна- Няма работещ Съд- Прокуратурата е на Пеевски.Хайде да видим как ще се справите
15
2
 
16
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 година
Който не може да е бизнесмен, да затваря. Държавата не е длъжна да издържа назначени бизнесмени.
14
7
 
7
 
! Отговори
Вие си ги избрахте преди 1 година
Загладихте косъма по времето на лошия гад Бойко и сега, като почнаха да отъняват кесиите и да се стопяват паласките, се усетихте... Де са сега фигуранта с юмручето, Мая със системно убитите майки, тримата *** с платформата с тонколоните? Ня-***-ги! Няма ги. Така, че, скъпи съграждани, втория чифт яйца, който напипвате, не е ваш. Врагът ви изненадА! На печелившите - честито промяна!
13
4
 
0
 
! Отговори
Любезния лос преди 1 година
Крепят социалния мир... Това послание т. нар. управляващи чуха ли го? А Рашков и фигуранта? Да няма после пак влачени млади надежди покрай някакви колони....
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цял живот данаци укривал вика дайде пари...Като не върви затваряш лесно.И аз продавам пощенски марки ,но не вървиЧакам държавата да даде 100к да вържаДвата края
11
5
 
14
 
! Отговори
sante_dog преди 1 година
Интересното е, че само организации стачкуват. Хората още не са тръгнали, защото такава смрад като при Бойко още не е станала. Та платени и назначени бизнесмени нека реват. Като се разръчкат отпадъците и замирисват повече. И сега е така. За да изчистиш, трябва да разръчкаш и да посмърди...
10
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вкарайте Бойко и крадливата му пасмина заедно с пазителя му Гешев и Доган в затвора и да ходим на избори. Интересно кой ще спечели тогава.
9
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боковите бизнесменчета на каишка са ги активирали да вдигат шум.. Ясна е завера та от къде тръгва и кой ги дирижира
8
5
 
10
 
! Отговори
До 4 преди 1 година
Ей го, възражданския щурмовак :D :D Само да ги докарат с рейсовете и да им обяснят точно какво да правят и ще щурмуват, че иначе се събират по 200 човека с мозъчна недостатъчност и не се получават нещата.
7
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заслужавате си го, след като сте избрали човек просперирал с един от най-измамните бизнеси този с хранителните добавки не знам какво сте очаквали, всички ифраструктурни проекти са замразени, най-ниския растеж в ЕС на ви сега.
6
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако не свалят правителството скоро, газа ще поевтинее, пенсиите ще се вдигат и послееееее боко ще е в затвора.
5
12
 
27
 
! Отговори
Кирчо каза преди 1 година
Насрахме се. Всички имат газ, на нас ни го спряха. Цените скачат, народът негодува. ФАЩ обещаха да помогнат ако се опълчим на ВОВА за плащането в рубли. Ама сега никви ги няма. Отидох до Вашингтон да ги питам кво стана? Джо дори не знаеше че съм там. Блинкен се направи че не ме познава. Но пък бях на работна среща с чистача на тоалетната в Белия Дом. Добре мина. После бяхме и до Киев. Видяхме ракета да фърчи. Това доказва че съм гоУем мъж и не се плаша лесно. В криза сме. ВОВА е виновен.
4
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тотален щурм към сваляне на правителството, след като вчера на няКОИ им казаха, че до 3-6 месеца са в затвора!
3
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А някой се опитваше да ни внуши,че всичко това е дело на "петата колона" ами тя както е тръгнала след два,три месеца всички ще бъдем обвинени че сме петоколонници!

Спонсорирани публикации