БАБХ със засилени проверки на яйцата преди Великден

Инспекторите ще контролират и предлаганото агнешко месо
11
БАБХ със засилени проверки на яйцата преди Великден
Снимка: Pixabay

Засилени проверки в обектите за производство и търговия с храни, пакетиращи центрове за яйца, складове за търговия на едро с храни, заведения за обществено хранене и търговски обекти за търговия на дребно, пазари и борси, във връзка с предстоящите великденски празници ще извъши БАБХ.

В периода от днес до 17 април година, включително, ще се извършва засилен контрол върху производството и търговията на традиционно предлаганите за празниците храни (агнешко месо, козунаци, яйца, включително боядисани яйца, пресни зеленчуци), както и на боята за яйца. Ще се следи за произхода и правилното съхранение на суровини и храни, за коректното етикетиране и маркировка, съобщиха от Агенцията.

По отношение на предлагането на трупно агнешко месо ще се контролира наличието и цветът на здравната маркировка (син цвят – месото е с произход България, червен цвят – с произход, различен от българския), коректното предоставяне на информация за потребителите за страната на произход на месото. Инспекторите ще следят и за предлагане на размразено като охладено агнешко месо.

Ще се съблюдава начинът на съхранение, етикетирането и маркирането на яйцата. С цел мониторинг ще се вземат проби от пратките с яйца, влизащи през границите, отбелязват още от агенцията.
 


11
Още по темата: яйцаВеликденагнешко
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да не плюем по другите, а да оправим себе си. Това ще ни реши проблемите !
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аграрното ни стопанство е на ниво отпреди хилядолетия. Да сте чували за цикличните периоди на слънчеви изригвания и междупланетарни влияния ? Периодични суши, повишени температури или застудявания, които са траяли с години, през хилядолетната история на човечеството ? Докога ще разчитаме на това, че Господ е българин ? Холандците защо са заляли Европа с храни ? От 30 години университетите им имат производствени бази и внедряват електроника и роботика в аграрния сектор !
9
1
 
1
 
! Отговори
Проверкаджия преди 2 месеца
Проверих срока на годност изписан на опаковките на българските яйца - около един месец след снасянето им. Скоро БАБХ заявиха, че са проверили украинските яйца, внесени на 9.03.2023. и всичко е ОК. Като сложим и времето от снасянето им до българската граница, излиза че до Великден те ще са негодни. В репортаж се виждаше, че това са бели яйца, а в момента не се продават бели яйца в магазините. Кой ги внесе и кой ще си направи далаверата?
8
0
 
2
 
! Отговори
ъмъмъ преди 2 месеца
Необходимо e , да ги засилват:)
7
0
 
1
 
! Отговори
ахахахаааа преди 2 месеца
Ядем само зелени яйчица, но на Вуч ков и те няма да му помогнат:)
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Покрай тази агенция ,какви боkkлуци ядем ,никой не знае.Както в бисквити Милка с малини и ягоди,багрилото е от бръмбари .
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лъжци,тези ще ги изядем в козунаците.Никакви проверки няма да направят,някой от горе им е наредил.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
аоо,украинските са си готови боядисани и светят ,светят от радиация
3
1
 
2
 
! Отговори
Асан преди 2 месеца
Син цвят БГ овчо , червен цвят - турски коч :)))
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
кой ще купува кокошки?
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Засилен контрол значи по-големи рушвети, за да си затворят очите. Ден година храни е по агенциите на тези празници.