Вносителят на Hyundai планира да държи 5% от автопазара у нас до 2007

През първите седем месеца на тази година у нас са продадени 671 автомобила с марка Hyundai
9 сеп 2005 13:24,
Вносителят на Hyundai планира да държи 5% от автопазара у нас до 2007

Българският дистрибутор на южнокорейският гигант Hyundai - Индустриал комерс ЕООД, има намерение да придобие 5% пазарен дял от автопазара у нас до 2007 г., съобщиха от компанията.

В отговор на нарасналото търсене на автомобили на марката Hyundai, Индустриал комерс планира да открие шест нови комплекса и сервизни центрове в следващите две години, обяви прокуристът на компанията Савина Константинова.

Първият от новите центрове вече отвори врати край Пловдив. Комплексът се намира на пътя от магистрала Tракия към втория по големина град на България, до с. Радиново, и е разположен на площ от 4 дка.

През първите седем месеца на тази година у нас са продадени 671 автомобила с марка Hyundai, което представлява около 3,5% от всички продадени в страната нови автомобили за периода. С 35% са се увеличили продажбите на леки автомобили с тази марка за периода януари-юли 2005 г. спрямо същия период на миналата година.

Нови центрове на Hyundai предстои да бъдат открити в Бургас и София - до края на годината, един във Варна, Велико Търново и Стара Загора през следващата година и нова дистрибуторска база в София - в началото 2007 г. Всички автомобилни комплекси ще бъдат с унифициран дизайн и ще предлагат еднакви услуги.

В световен мащаб продажбите на компанията през август нараснаха с 4,5% в сравнение със същия месец на миналата година. За първите осем месеца продажбите са общо 1 618 997, което е ръст с 13,5% в сравнение с 2004 г. и отново потвърждава прогнозите за рекордни резултати за 2005 г.


Спонсорирано съдържание