Зимата идва: Студът едва настъпи, а Tesla вече заспа зимен сън

Автомобилите Model 3 в САЩ и Канада замръзнаха
25 ное 2018 10:18, Екип на Automedia.bg
165
Зимата идва: Студът едва настъпи, а Tesla вече заспа зимен сън
Снимка: Reuters

Първата зима на Tesla – Model 3 дойде и проблемите започнаха, а температурите дори не са паднали толкова много.
В Канада и САЩ, където автомобилът е най-разпространен студът още не е в своя пик, но собствениците му вече се оплакаха от проблеми.

Доставките на Model 3 започнаха точно преди година, но най-вече в Калифорния, където зима практически няма. През лятото колата стигна северните части на САЩ, както и в Канада и така и не бе тестван на студено. Според екипа на Tesla автомобилът би трябвало да работи чудесно в такива климатични условия, без да се налага стартирането на автоматичното подгряване на батерията, необходимо за нормолнато й функциониране.
Да, ама не.

Проблемите на електромобила бяха обяснени във видео, публикувано в интернет-блока electrek, който по принцип е сред най-сериозните поддръжници на Tesla. Не помага дори предварително дистанционно загряване на машината, което продължава 10 минути. При това температурата навън е -7 градуса, а в колата е -1 градус, като не би трябвало да е проблем.

Повечето собственици на автомобилите се оплакват, че имат проблем с отварянето на вратите, прозорците, като и на портовете за зареждане.
Историята за Фреди Ламбърт има щастлив край – той все пак успява да отвори поне порта за зареждане. Друго обаче не успяват да сторят това. А сервизите на Tesla вече се напълниха в търсене на решение на проблема.
 

Още за автомобилите четете в сайта на Аутомедия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Жена кара автомобил. Модерен, скъп, с навигационна система. След 2 часа каране навигационната система я пита:- Мама му стара, знаеш ли къде сме?!?
138
0
 
0
 
! Отговори
До 147 преди 5 години
На температура като на видеото нищо не са подгрявали дори мускалите.... На - 25 и метър сняг да, там тая Тесла въобще няма да тръгне...
137
0
 
1
 
! Отговори
До 147 преди 5 години
Едва ли Тесла от 2018 би искала да се сравнява с Москвич...
136
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До азТи за мобилен телефон, не си ли чувал? iPhone, Samsung, HTC?
135
0
 
1
 
! Отговори
T101 преди 5 години
Обледенила се е, аз също съм се мъчиш с поне 4-5 различни марки точно в началото на зимата.Да си намажат уплътненията с глицеринова течна вакса за ски или със специална авто козметика, която струва 15 лева.
134
1
 
7
 
! Отговори
До 144 преди 5 години
Москвичите през зимата ги отваряха със щангата!А за подгреят мотора преди палене, палеха отдолу вестници!
133
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който е видял на живо модел 3 предполагам би ви казал, че всъщност няма кола на пазара която по да си струва парите. Страхотна е по е според мен.
132
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Кола с батерия е като телефон с акумулатор, неприложимо е в рвални условия. Ако не се кара 5 дни тази кола, колко ток ше иостане зимата а после карай с чистачки фаорове и парно
131
1
 
4
 
! Отговори
Бизнесмен от изтока преди 5 години
Ще им продам по една бензинова печка от ЗаЗ да си сложат в Теслите за подгряване на купето преди тръгване. Доказано с годините. На Американите бензина им е евтин, няма да го усетят разхода.
130
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ех...Ако tesla-та беше руска.
129
2
 
0
 
! Отговори
Ццц преди 5 години
Как се пали електрически автомобил?
128
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За съжаление Теслата е пълна с проблеми и не си струва парите реално. А и са всъщност и пред фалит.
127
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колата на клипа изглежда много чиста!Ако е мита скоро колата при миносуви темперетури няма начин да се отвори. Каквото и да е било по колата.Не Тесла а която и да е марка няма начин да се отвори без подгряване.
126
3
 
13
 
! Отговори
Киро преди 5 години
Колата на Мъск се предлага в комплект с тесла и пирони за ремонтиране при ниски температури. Идеалният клиент за Илон е бавноразвиващ се милионер.
125
4
 
8
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Путин като не можа да отвори ладата що плюене беше а сега леда бил виновет:))))На кривата Тесла леда и виновен
124
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те и голф 70те имаха такъв проблем, не само москвичите, ама един голф сруваше колкото 3 москвича, а една тесла струва сигурно 50 москвича и не може да отваря вратата. А с москвича може и по магистрала да караш, а с теслата със 120 за 1 час пада батерията и оставаш на пътя.
123
3
 
11
 
! Отговори
шматка преди 5 години
И Москвичите имаха такива проблеми с вратите:)))
122
12
 
27
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Не ги мислете Мъск и Теслата. Хората произвеждат уникален продукт и го подобряват с всеки изминал ден. Като цяло в природата на хората е да се боят от промяната, а ние Българите, нищо не сме произвели, но сме много компетентни и силни по форумите.
121
12
 
9
 
! Отговори
Смехурко преди 5 години
Все пак е отворил вратата, а не му е останала дръжката в ръката, като онзи генерал, който канеше Путин за влезе в най-новия модел руски джип.
120
1
 
4
 
! Отговори
незапознат преди 5 години
бих си купил едно рено , от гаража отивам на работа, там в гаража и дори при минусови градуси си спасяваш от такива проблеми.