Заради изсичането на гори: Без Tesla в Германия?

Природозащитниците се разгневиха
Обновена: 17 фев 2020 18:12 | 17 фев 2020 18:12, Нели Христова
27
Заради изсичането на гори: Без Tesla в Германия?
Снимки: БГНЕС

Германския съд нареди на Tesla да спре разчистването на горските земи в близост до Берлин, където американската компанията започна строеж на първата си европейска фабрика за електромобили и акумулатори, съобщава Reuters.

Производителят от Калифорния обяви плановете още през ноември миналата година, като получи място край градчето Груенхайде. Властите дадоха зелена светлина на проекта и позволиха на строителите на завода да изсекат 92 хектара гори. Това предизвика гнева на природозащитни организации, които подадоха жалба в съда.

Оказа се, че в Tesla не са получили официални документи, които им позволяват да стартират строителство на фабриката и са започнали изсичането на своя глава. В случая съдът е приел жалбата на местната природозащитна група Gruene Liga Brandenburg (Зелена лига на Бранденбург), като спира процеса, поне временно.

Още по темата четете на сайта на Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
4
 
! Отговори
Tman преди 4 години
хубаво ще е, преди да разчистят тези гори, за да си построят производствата, да минат два три, четири пъти сапьорите, за да изчистят не взривените снаряди от втората световна война.....
19
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мошеника Мъск като иска да безчинства да дойде в Боколандия, тук ще намери много съратници
18
4
 
22
 
! Отговори
Българина преди 4 години
Американците се държат с колониите така! При 25 бази в Германия са си окупирана територия. Ако искат ще изсекат и горите в Шварцвалд. Тук е същото. Янки го хоум
17
6
 
1
 
! Отговори
до трагедия преди 4 години
Аре поспри малко хапчетата.Няма хора дето да работят по 12 часа всеки ден.Нещо си се пообъркал.
16
1
 
3
 
! Отговори
Трагедия преди 4 години
До до трагедияИ прочети добре какво съм написал. Цитирал съм този индивид Пепи, който твърди, че работи по 6 часа на ден и си е добре. Аз работя от вкъщи по около 80ч седмично за да изкарвам парите, които изкарвам. Пиша, че ако бях на негово място щеше да ме е срам, а не да се хваля по форумите...
15
1
 
2
 
! Отговори
Трагедия преди 4 години
До до трагедияКакво има на Позитано 20? Аз с политика нямам време да се занимавам. Сега ми разказа играта грипа, почивам малко и за това съм седнал да пиша глупости под някаква *** статия... Ама вече почвам да съжалявам, че си губя времето.
14
2
 
3
 
! Отговори
до трагедия преди 4 години
Кви са тия срамове бре - 8-9 к на месец и те е срам. Спри малко хапчетата.Ясно е че Позитано 20 ти плаща да плюеш властта ама чак толкова.Да не мислиш че като работиш 12 часа в дадена фирма,ще работиш повече.
13
3
 
4
 
! Отговори
Трагедия преди 4 години
До ПепиКато допълнение към предишния ми коментар ще кажа, че аз работя по 12-15ч на ден 6 дена в седмицата. Дано нямаш деца, защото иначе искрено ги съжалявам за примерът, който им даваш. Защо детето ти ще става в 7 да ходи на училище, а мързеливия му баща в 10 за да работи по-малко отколкото той учи. Жалка картинка си ти, пич.
12
5
 
2
 
! Отговори
Трагедия преди 4 години
До Пепи"В България ставам в 10,пия кафе до 11 отивам на работа за 6 часа ..." - Заради такива като теб мързеливци икономиката ни е на този хал. Работя си от вкъщи, имам две деца, изградил съм си репутация и изкарвам по 8-9к на месец. И въпреки това не виждам бъдеще за децата си тук и ще се омитам. Защото тук има три вида хора - мързеливци, мошеници и мързеливи мошеници. Аз ако работи по 6 часа ще ме е срам да погледна децата си в очите като ми поискат да им купя нещо или да ги заведа някъде.
11
2
 
3
 
! Отговори
bonbon преди 4 години
Пепи ти нещо си се объркал.Първата ми заплата в София беше 160лв. за 10 часа във Фантастико.Очевидно е,че си си намерил място и си уважаван в цяла София.Радвам се за тебе.И аз имах такива колеги само за душичката си мислят,винаги да минат метър,винаги да са айляк.Все приказват как са си добре с мизерната заплатка.На мен Позитано нищо не може да ми спусне.Зарежи тия герберски опорки и стига се оправдавай.Стегни се и постигни нещо в тоя живот.Айляка ти е мизерия!
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да дойдат в ***, ако трябва ще изсечев всичко, даже Борисовата градина няма да пощадим, морето ще пресошим и за бонус ще им горим *** безплатно. Роби има, направо да идват.
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спокойно - ще си намерят някоя поляна или както уе му викаме на къра. Ама няма, немците изостанаха брутално. Само Ауди Терон се доближава, ама е с двойна цена :/
8
4
 
6
 
! Отговори
Пепи преди 4 години
До Къс Фантасмагории от хиляда и една нощ разправяш.14 часа на ден без почивни за 400 лева.От там насетне всичко друго ти е лъжа и измама.Тези спуснати от позитано 20.Ти си един *** бачкаш от дома си.Въобще не ти е позната Германия.И не ми обяснявай кой е мързелив - намерил съм си място в София - работя си там.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това на снимката не е точно гора, а борчета в редички. Иначе, като си нямат друго, ще си ги пазят - прави са. А това, че тръгват да секат преди да получат разрешително изглежда е общата особеност на всички "бизнесмени" - и наши, и чужди. Съд и забрана да си развива дейността в Германия, ако е вярно.
6
5
 
5
 
! Отговори
Къс преди 4 години
Пепи като ти гледам речника вярвам,че си някой на село.Местният бавноразвиващ.Не ми говори колко си мързелив,а ми каци какво работиш и колко пари взимаш.Аз в Бг работих по 12 14 часа на ден без почивни дни,отпуски,и болнични за заплата от 400 до 800лв.Изгониха ме от бг университет,защото повторното записване струва пари.Сещаш ли се.Май не схващаш каква е ползата от тия институти,но и не се изненадвам.Утре пийни ракийка преди работа.
5
0
 
4
 
! Отговори
Пепи преди 4 години
До Къс А софия разкарва такива плазмодии като тебе дето чакат наготово . По добре с нормални хора,отколкото с готованци.
4
3
 
7
 
! Отговори
Пепи преди 4 години
До Къс На тебе лично ли са построили ?? На тебе освен нова мивка и *** където да сереш,нема какво да ти построят.Аман от общаци в Германия.Живях три години в Испания и видях какво е.На запад си никой.В България ставам в 10,пия кафе до 11 отивам на работа за 6 часа и живе по добре отколкото в Мадрид.
3
6
 
9
 
! Отговори
Къс преди 4 години
Пепи тия градчета имат повече бюджет от София.Аз живея в едно село и ни построиха фармацевтичен институт за 53млн. евро,институт за ИТ сигурност 23млн. евро.Фармацевтични лаборатории,нови,за студентите там мисля са около 10млн. евро.Сега строят разширение на Фраунхофер институт.И това от 2018та до сега.Онзи ден разбрах,че в някакво село до Щутгард построили най мощният рентгенов лазер в света.Отделно в едно по малко село се намира най студеният фризер в ЕС това пак е институт.А в София?
2
6
 
6
 
! Отговори
Пепи преди 4 години
То па един град - два индустриални полигона една *** и един бар.
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
да го направят в българиятук всичко е позволено....