Храна, телефони... какво не трябва да забравяме в автомобила?

Някои неща не е добре да бъдат оставяни в салона за по-дълго време
9 ное 2020 20:11, Нели Христова
7
Храна, телефони... какво не трябва да забравяме в автомобила?
Снимка: Pixabay

В забързаното и динамично ежедневие, прекарваме доста време в колите си. Разсънваме се, пиейки кафе, работим, говорейки по телефона, ядем набързо и после пак отначало. И постоянно оставяме какво ли не в колата, често забравяйки неща между седалките, под седалките, в нишите на вратите.

За особено заетите е нормално да имат неща като зарядно за телефон, тефтери, че дори и втори чифт обувки. Но има някои неща, които въобще, ама въобще не е добре да бъдат оставяни в салона за по-дълго време. И ако нямате време често да отскачате до автомивката, хубаво е като паркирате пред дома да направите един преглед, който да ви спести доста неприятности.

Електронни устройства

Извън електрониката, произведена да бъде в автомобила, като мултимедия и аудиосистема, да оставяте за дълго време електронни устройства в купето никак не е добра идея. Лаптопи, таблети, телефони и прочие не са предвидени да седят дълго в тясно и горещо пространство, каквото е колата през топлите дни, нито пък в своеобразния хладилник, в който се превръща автомобила през зимата. Изключителната горещина в салона може да повреди платките и батериите. Да не говорим, че сме били свидетели на раздути до обезобразяване устройства, с разлепени гумени елементи. Стоенето дълго време на студ пък гарантирано и непоправимо ще скапе батериите на което и да е устройство.

В добавка, да ти разбият колата, за да ти откраднат телефона или компютър, е част от неприятното ни ежедневие, нали?

Храна

В зависимост от това какъв тип храна сте забравили в колата, се определя колко лоша идея е това. Независимо дали става въпрос за блъскани с химия пържени картофи от верига за бързо хранене, трохи и парченца от сандвич, или дори някое парче месо или зеленчук, това ще се отрази неприятно по много начини.

На първо време идва неприятната миризма. Да си го кажем честно - вонята от развалена храна, завряна някъде между седалките е силна, а за сметка на това се разкарва доста бавно. Другият мил и забавен момент са буболечките - забравената храна привиква рояци мухи, мравки и други буболечки, а нищо чудно да видите и тлъста хлебарка, да се оглежда за плячка по таблото ви.

Аерозолни спрейове

Ясно е, че не пътувате постоянно с набор спрейове под ръка, освен ако не сте ултрас и не тръпнете да изпишете името на любимия футболен отбор под някой мост, или на някоя табела. Но със сигурност мнозина от нас си носят дезодоранти, а нежната част от човечеството и всякакви спрейове и лакове за коса и тяло.

Сигурни сме, че знаете колко опасен е, например, един спрей за коса на жегата и каква беля може да направи ако гръмне, но далеч не е безопасно да стои там и при температури под нулата. По относително същата причина като в топлото време.

Още по темата четете на сайта на Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ключовете? Трупа в багажника.Кучето или котката също.
4
1
 
3
 
! Отговори
. преди 3 години
Деца, домашни любимци, пистолети, боеприпаси...
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като цяло - н забравяйте и колата извън гаража ..
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Телефона не трябва да се забравя.
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не оставяйте и презервативи. Ако времето е горещо, латексът се поврежда. Ако е студено - също. После ще питате "Ама как така?".