Врагове на е-колите в Германия тъпчат зарядни станции с кайма

В последно време има ръст на вандалските прояви
5 май 2021 19:29, Нели Христова
42
Врагове на е-колите в Германия тъпчат зарядни станции с кайма

Разпространението на електромобилите поражда нови и нови случаи на вандализъм, от който често страдат зарядните станции. Един от последните случаи е от Мюнхен, като той прави впечатление с изобретателността на извършителите - те са натъпкали терминала за зареждане със сурова кайма, съобщават от Automedia.

Заради повредите по станцията се е наложило да бъдат заменени електрическите щепсели, съобщават градските власти. И допълват, че извършителите се издирват, но засега тяхната самоличност все още не е установена.

Заради начина на увреждане на терминала се предполага, че това не са били просто хулигани, а противници на електрическите превозни средства. Управата на Мюнхен съобщава, че в последно време се отчита ръст на вандалските атаки срещу зарядни станции, но като цяло такива случаи в столицата на Бавария са сравнително малко - 3% срещу 17% средно за Германия.

Впрочем, с агресивни действия се сблъскват не само собствениците на електромобили в Европа, но и тези от другата страна на Атлантическия океан. Все по-често в новините влизат случаи, при които собственици на автомобили с двигатели с вътрешно горене блокират зарядни станции на Tesla в САЩ. Чести са и атаките, при които голям дизелов пикап или всъдеход застава пред кола на ток и избълва от ауспуха си огромно количество дим и сажди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо което трябва да го чакаш с часове да се зареди не ми го хвали.
28
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и пре 18ти век хората в Англия са влизали във фабриките и са чупили машините
27
1
 
4
 
! Отговори
Програмистчето 26та преди 2 години
Ай стига глупости....писал бил....хората в бранша ще ще скъсат лицев мускул от хилене....а драсни някое апче доматитите да почнат да зреят...... сега и веднага.....а трактори рабоещи без тракторист има от сто години но не и в Европа ....така че и там може да дрснеш едно апче...да тръгнат и в Европа ...ха ха...
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Mitaka"Това е защото се взимат от нормалните паркоместа в центъра и по кварталитеи се правят зарядни места само за електрически коли и не може да се паркира."Всъщност това са най-често парко местата на самите живущи там, които така или иначе прекарват средно по 18 часа на ден, като сметнеш и почивните дни, екскурзиии и подобни.
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 21Миналта година написах софтуер, който намали количеството на пестицидите, които трбява да се ползват на една нива, с около 90%. Останалите от екипа работиха на още по-добръ самоуправляващ се трактор. Даже и кабина няма. Виж, аз не се притеснявам. Нивата има какво да я обработва, полива, фертилизира, обезпаразитява, обръща и т.н.т. Искам ртебе да те видя, да ореш на ръка, като си толкова "голем мъжага". Споко, ще ти дам храна да ми върежш обувките. Без апликация!
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 10А за добива на петрол какво да кажем. Десет години след големия разлив в Мексиканския залив в уловената риба в района все още има нефт. Танкерите дето си мият резервоарите в моретата са супер екологични. А при добива на литий се хаби вода която се изпарява и се връща обратно като дъжд - кое му е замърсяващото на това? Изобщо не може да се сравнява с нефта.
23
6
 
7
 
! Отговори
h преди 2 години
ще набримча дизела в чест на тази статия
22
2
 
10
 
! Отговори
Фейк Нюз читател преди 2 години
При наличието на близо 12 хил зарядни станции в Мюнхен и околностите КОЛКО станции са били " натъпкани с кайма "?ЕДНА станция?И говорим за "вандалски прояви" или за маллоумието на ЕДИН ОТКАЧАЛНИК?А ТОВА ЗА УЖАСЯВАЩОТО ЗАСТАВАНЕ НА ПИКАП ПРЕД ЕЛ КОЛА БЪЛВАЩ ЧЕРЕН ДИМ ОТ АСПУХА СИ... НЯМАМ ДУМИ.За разлика от БеГе-то където гордия собственик на пикап, седма употреба го кара докато "умре" на пътя , германците , обикновено СМЕНЯТ возилото си на 5-7 г. продавайки го на някой източноевропееец ....
21
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички тези "екологични" алтернативи са поне три пъти по-вредни и поне пет пъти по-скъпи от конвенционалните си аналози.
20
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До БравоЧекай ти програмисти да ти копат нивата. Тия не могат и обувките да си завържат без помощта на някоя апликация.
19
4
 
4
 
! Отговори
fact преди 2 години
БРАВО,БРАЯВО,БРАВО!
18
5
 
9
 
! Отговори
ааа преди 2 години
До БравоБаш програмистчетата ще ти орат нивата да знаеш.Само че ще ти орат виртуалната нива, а ти с 200лв ще си купуваш каквото е родила виртуалката. То и сега е така, ако още не си загрял. Или ако не те кефи ходи си сади картофи и домати и яж каквото порасне.
17
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само електромобили! СЕДЕМте сестри ДГД!
16
1
 
25
 
! Отговори
IQ 2.28 преди 2 години
каймата телешка, свинска или смес ? за един приятел питам
15
2
 
22
 
! Отговори
Mitaka преди 2 години
Това е защото се взимат от нормалните паркоместа в центъра и по кварталитеи се правят зарядни места само за електрически коли и не може да се паркира.Друга причина не се сещам. Ако всеки сам си зарежда в собствения гараж или паркомясто не вярвам някой да направи нещо подобно.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен16Тая дивотия си я копирал под още 4-5 статии. Умна ли ти се струва?
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен16Ти си екземпляр от вида "тъъпанарус види"
12
18
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо пускате теми ''партенки''?!Важно е,че в парламента има бизнесмен,който иска да каже коя е Матахари и как са дощли кюлчетата в чекмеджето!Но ГЕРБ правят протести и скандали умишлено!Край с Тиквата!Ще влезне в затвора!!!!!!
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Простотията не ходи по животните, както е казал някой много отдавна.
10
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички батерийки са литиеви (почти вече)Та колите са ни последната грижа.