Поскъпва подготовката на колата за зимата през тази година

Това показва ново проучване
1 дек 2022 11:08, Росен Стойчев
18
Поскъпва подготовката на колата за зимата през тази година
Снимка: БГНЕС

Тази година цената на нова гума от най-разпространения размер и нисък клас варира от 95 до 115 лв. за брой. Така за 4 гуми плюс цената на монтажа ще трябва да платим поне 100 лв. отгоре спрямо миналата зима.

Още по темата
При течностите за чистачки и антифриза също има поскъпване – с между 20 и 50 %, съобщи Нова.

Подготовката на автомобила за зимата излиза значително по-скъпа тази година.

С падането на температурите навън, изненадващите ремонти в един от сервизите у нас – растат. Повреди по охладителната система, неработещи чистачки и замръзване на стъклата най-често водят шофьорите там след падането на първия сняг. Други обаче просто искат да проверят автомобила преди пътищата да замръзнат.

Александър Маринов вече е подготвил колата за зимата. Сега отстранява последните повреди преди да тръгне на път през студените месеци.

„Смених летните гуми със зимни. Налял съм течност за чистачки. Докарах колата отново на проверка, тъй като предполагам, че една от накладките ми скърца”, разказа мъжът.  Всичко това му струвало повече пари тази година.

Всяка част от автомобила трябва да е технически изправна, за да са сигурни шофьорите на пътя през зимата, разказва професионалният автотехник Алекс Иванов. С негова помощ ще направим пълен преглед на произволна кола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: сервизпоскъпванеколи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
ква зима преди 1 година
Няма смисъл от зимни гуми.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Реших въпроса с подготовката на колата-продадох я.Вече нямам проблеми с нея.
10
1
 
2
 
! Отговори
Дончо преди 1 година
В България се кара на фарове целогодишно и се слагат зимни гуми,но загиналите на пътя не намаляват.Значи полза никаква.Във Великобритания няма такива работи,но има контрол и се справят по-добре
9
0
 
1
 
! Отговори
Ами... преди 1 година
...гуми дебица, акумулатор силвър лайн на варта, антифриз готов за ползване и зимна течност за чистачки на корем, подобрител за дизел, обслужване на климатроника, четка с телескоп за чистене на снега, стъргалка за стъкло + пръскало с течност за чистачки за предното и задното стъкла одеало и дебело яке винаги в багажника, както и вериги, и също слънчеви очила за снега, и всичко точно. Не разбирам за какво мрънкате, това си е абсолютен минимум зимата?
8
1
 
5
 
! Отговори
У ГРАДСКИО ТРАНСПОРТ преди 1 година
ВСИЧКО НА ВСИЧКО СТРУВА....1.60..
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Карам все сезонни гуми, зимна течност не ми е нужна за кола в гараж, фалит за всеки спекулант!
6
0
 
1
 
! Отговори
Кристиян преди 1 година
до 5, съветвам те да не бързаш с квалификациите. Просто е безсмислено да говориш така. Говорейки тези неща изхождам от личния ми опит и взаимодействие с чуждестранни компании. Ти освен да сипеш простотия.. не чух друго.
5
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ако не знаете зимните гуми и акумулатора са семейна ценност, и панелистанците ги предаат от баща на син, от поколение на поколение.
4
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Кристиян Всички те разбрахме ,че нямаш нищо в главата.Защо парадираш с това?НЕ е модерно да си куха хралупа
3
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колата не е задължителен атрибут. Всеки селтик да е с кошница паркирана в градинката на блока не е изискване на никоя институция! Има градски транспорт. Това, че на панелно семейство вече се падат по 3 стари таралясника всеки с цена по-малка от един нов комплект гуми прави градовете отвратителни за живеене.
2
1
 
21
 
! Отговори
Супер преди 1 година
Какво точно се подготвя.Колата се поддържа целогодишно.Антифриз е целогодишен консуматив.Спирачки, масла всичко е годишно.Единтвено се слагат едни зимни гуми и течност за чистачки за 10 лева това е!Като започнете приготовления за ЗИМАТА е смешно.Цяла година не са поддържали кошницата която е минала технически преглед и после подготовка за ЗИМАТА.Ай стига.Повечето разходи са към държавата, ДАНЪЦИ, ВИНЕТКИ, ГАРАНЦИОНЕН ФОН *** за зеле който не става и ОКАЧВАНЕ 2 пъти на година заради улиците.АЙ си
1
11
 
10
 
! Отговори
Кристиян преди 1 година
До 1 Анонимен, какво точно честитиш? Поскъпването на живота в цял свят, кризата със суровините поради война, кризата с чипове във Виетнам, която бави цялата техническа индустрия и производство, постоянното печатане на долари от американците или се опитваш да обвиниш някой тук, в България?