120

Анонимен

преди 1 година

30 години избирахте политици-мерзавци а сега се чудите и оплаквате! 30 години правиш едно и също и очакваш промяна! За това има медицинско понятие вече! 99% още не са разбрали какво ги очаква след влизане в еврото! По бедна страна в ЕС няма и няма къде да отидете! Ако не сте го разбрали и господ няма да ви помогне!

119

Наблюдател

преди 1 година

Пенсиите и заплатите на германците са 10-15 пъти по високи от българските. Затова го могат. А, нашенеца мизерства.

118

Анонимен

преди 1 година

Има шанс за Родината,дай боже повече германци!Дано да устискат!

117

Чужденец

преди 1 година

Тази статия за преди колко десетилетия се отнася?

116

Чоплещия семки

преди 1 година

И как става този фокус като там всичко е в пъти по-евтино освен имотите. Тоест ако германец има собствена къща няма смисъл да ходи където и да е в Европа! Май забравихте, че половин бг живее навънка от, които голяма част в Германия

115

Мен

преди 1 година

Свършили парите и купила къща в Бг. Ко,не!

114

АМИ , ПРАВИЛНО!

преди 1 година

АКО НИЕ НЕ ПАЗИМ БЪЛГАРИЯ , ОТ РУСКО-АЗИАТСКИТЕ АГРЕСОРИ И УБИЙЦИ ....БОГ ЕДВА ЛИ ЩЕ НИ ПОМОГНЕ!!!...."ПОМОГНИ СИ САМ---ЗА ДА ТИ ПОМОГНЕ И ГОСПОД"!--//бълг. пог./

113

СМЕХ...

преди 1 година

Днес ---е единствения Празник , който не ни разделя по вяра и етнос --А НИ ОБЕДИНЯВА, НА БАЗАТА НА ЕЗИК И ПИСМЕНОСТ!

112

СМЕХ...

преди 1 година

....по-добре немско гето---ОТКОЛКОТО РУСКА КОЛИМА-със затъпели и примитивни руски пияндурници .....

111

Германец

преди 1 година

"Имам чувството, че не след дълго България ще се превърне в изключително желано място за живеене" -- Достигна до този извод на базата на това, че социално слабите немци се преместват да живеят в гетото ти?

110

БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ

преди 1 година

Това дори не е и началото. Имам чувството, че не след дълго България ще се превърне в изключително желано място за живеене. Не знам, ще видим. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ!

109

Кирето

преди 1 година

По данни на Германската Служба по труда средната брутна заплата на служителите на пълно работно време, за които се дължат социалноосигурителни вноски, е била 3516 евро през 2021 година. Мъжете са получавали средно 3649 евро, а жените - 3276 евро Брутна заплата - от тия 3500 евро я видиш 2000 евро чисти я не . И после всички цени - наеми газ ток вода транспорт ти е в евро . Не лева .

108

Пепи

преди 1 година

До Бай Иван Бай иване . Как ще обясниш факта че средната заплата за Германия е под 3000 евро . И то не нето а бруто . А как ще обясниш факта че даже и да взимаш тия пари - ти скъсват *** от работа . Аз съм работил в Испания в логистиката и съм взимал над 2000 евро чисти . Ама не знаеш какво е събота какво е неделя . Отделно спиш по паркинги и бензино станции . А относно голфа - все така да правиш . Да си купуваш бързо обезценяващи се неща .

107

Ддд

преди 1 година

А българските пенсионери се местят в РАЯ, защото и в България доходите им не стигат да оцеляват.

106

Теодоро

преди 1 година

Абсолютни глупотевини

105

Ханко Брат

преди 1 година

Ако беше истина цяла Германия щеше да се премести в България на хубавото и евтиното

104

Бай Иван

преди 1 година

До Анонимен-Работя в Спедиторска фирма в Германия.Заплатата ми варира 3500-5000 евро чисти.Преди 3 месеца си купих нов Голф за 22 400 евро.Смятай ти,че аз живея в долно нанагорнище и ми е трудно.Събирам пари да отида в Солун на моренце.

103

Анонимен

преди 1 година

Те добре се местят. С 1,500 евро пенсия царски ще си живеят в БГ. Ами ние БГ пенсионерите къде да отидем с 300 евро пенсии? Някой знае ли за къде сме?

102

Анонимен

преди 1 година

До бай Иван 111.Ти си пример за типичен български наивник никога не излизал от БГ.Кой купува нова кола с 6 месечна заплата бе ??Къде го има това ??Давам ти пример 70% от американците живеят от заплата до заплата и нямат спестявания ,в Германия и там не е по различно .

101

Бай Иван

преди 1 година

От запад идват само стари коли и стари жени.Не ми се хвали.Когато започнем да си купуваме нови коли с 6 месечна заплата и към България се юрнат да търсят работа млади западняци,тогава се хвалете.