59

Бокото

преди 6 години

До Брей,Ами толкова. Дори и това звучи доста оптимистично. Ама ти какво очакваш? Десет многоетажни блокове, пълни с IT специалисти?

58

хохо

преди 6 години

До до 41Малко си неосведомен, но ще ти простим незнанието... :)) Нашите инженерчета по нищо не отстъпват на тези от USA и CANADA :)) Има нашенци които командват армия от индийци ...

57

Счетодителка

преди 6 години

Виждала съм годишен доход на Софтуерен Инженер 150хил. лева в София..Който е добър и в София печели . А който магаре негоден и в САЩ да иде пак е негодник..

56

БиБи

преди 6 години

На столицата действително носи приходи, защото там е съсредоточена значителна част от IT специалистите. Добавяме Пловдив, Варна, в по-малка степен Русе, Бургас, Стара Загора.

55

hoho

преди 6 години

До АнонименТи пък от къде имаш тази информация...

54

Брей,

преди 6 години

изненадан съм. Само 6%?

53

Анонимен

преди 6 години

IT и инженерите и физиците няма да умрат и при големи заплати .. Умните хора винаги са малко и дефицит .. При обща деградация на образованието и населението на запад.. Погледнете учебниците по програмиране като Изкуствуто на Програмирането и др.. Учебниците по по математика до 1995г.. Са на по-високо ниво..

52

Анонимен

преди 6 години

IQ тестовете са еврейски метод , псевдонаучен.. Умен означава - Логика и анализ на данни , и то трябва да се справиш много бързо при екстремни условия.. Умен означава да оцелееш при екстремни условия.. Затова добрите университети те поставят в екстремни условия на изпита времето винаги е малко за да решиш на 100% задачите , и отгоре на това допълнителни гадости много често и студена зала за изпита зимата да ти замръзнат ръцете.

51

Келеш

преди 6 години

Ако 5 бона чиста заплата е западане на ИТ-то, здраве му кажете :D

50

до 17 Анонимен

преди 6 години

"Тея па заговориха в България за късмет.Сега ще ви кажа на какво се дължи успехът.99 % на връзки. Това е. Ако в България имаш връзки, може да си грозен, дебел, глупав, ***, ***, ***, мързел, да не те бива за нищо, но ще успееш, защото имаш връзки."Да имаш връзки не е ли късмет в живота ?! Да ти имам логиката и мисловната верига ! Като онези, които решават IQ тестове и се смятат за умни !

49

Анонимен

преди 6 години

Хора не подценявайте родината , София има по-дбър IT сектор от Лайпциг , Дрезден и цяла Източна Германия без Берлин.. В Германия само Карлсруе , Мюнхен и Берлин.. имат по-добър ИТ сектор..

48

до 42

преди 6 години

Софийските офиси ИТ фирмите не са дупки , Всичко е Клас А , Сградата на Вистеон е в Капитал Форд , офиса на SAP , Software AG e в сградата на Уотопия.. На Хюлейт Пакард сградите също много добри клас-А. Какво е Клас- А , тока никога не спира , има и резервоар за минерална вода с тръба за пиене до всеки охладител , и стотици екстри

47

Анонимен

преди 6 години

До до 41 Да присмивам за приятеля си от Канада Торонто дека дъщеря му работи в Майкрософт мениджър телефонистка.. Казах офиса с езерото е за обслужване на клиенти. няма програмисти и разработчици.. Моят син е в България работи софтуер инженер за Вистеон - развоен център е. Сега е във Виртуалната машина също е развоен център.. Така че да му ега и офиса с патиците и езерото в Торонто

46

Анонимен

преди 6 години

И аз мисля че статията е поръчкова. От м.март 2016 IT сектора в БГ върви надолу.Обаче малко хора знаят и повечето вярват, каквото им поднесат като информация.

45

Анонимен

преди 6 години

А за Германия там няма разлика между електро , машинен и софтуерен инженер заплатите са почти еднакви .. В зависимост от университета дали добър или лош започваш на 2700евро с лош университет и 3500евро с добър университет.. и стигат до 7000евро макс.. но много малко хора взимат големите пари

44

МaйМyнaтa

преди 6 години

Бе па не мое да фанем една IT специалистка, мааму стара и късмет!!Са ш треа събирам за зимни гуми на гоуфо, винетка....нафта също

43

Анонимен

преди 6 години

Раздува се балон, който скоро ще се спука.Както става в недвижимите имоти.

42

Анонимен

преди 6 години

До до 37 Има сайт payscale там има заплатите за програмисти , инженери електро , машина и други професии .. ЗАПЛАТИТЕ В САЩ СА ОТ 58хил. до 128хил... А следователно 128хиляди долара взимат много малко инженери програмисти ,

41

Анонимен

преди 6 години

До АнонименПлатена статия.Всички сектори, включително прехваленото IT спадат.Някой просто си е поръчал "залъгалка".

40

до 41

преди 6 години

А случайно не се ли усещаш че си меко казано смешен.От някакво софийско офисче дупка, седнал да се присмива на хората от Майкрософт-Канада.Ами те са 10 000 години пред теб, във всяко едно отношение.Езерото с лебедите до офиса е най-малкото.Ама и завистта е човешко качество, нали.