99

Анонимен

преди 4 години

Програмист, все пак се оказва че ако е съкращение, работодателят дължи пари на държавата, а ако е по взаимно съгласие не дължи нищо? Сериозно питам.

98

до 98

преди 4 години

Да. Накрая работодателят ще разбере. Но докато дойде тоя край, какво да правят хората, които имат нужда от заплата в този момент, не след няколко месеца или години?

97

Анонимен

преди 4 години

89, работодателю, хайде обясни ми каква причина е имал работодателят на човека, който се оплака по-долу, да го изпрати на борсата по взаимно съгласие, вместо да му даде възможност да се възползва от правата си. Каква, освен пълна незаинтересованост и безхаберие. Пък и да му е подръка, нали, ако до месец-два нещата се оправят, и колкото по-закъсал, толкова по-добре.

96

до 97

преди 4 години

Ей такива същите роби, като тебе, се редят пред бюрата по труда. Неквалифицирани, страхливи. Съгласяваш се да те осигуряват на минимална, защото си знаеш възможностите- нула. Ти си една ***, като 80% от населението у нас, особено пък великите емигранти, които ги изгониха от ЕС при първата криза, защото са елементарно заменими от ВСЕКИ. Защо не изгониха квалифицирани служители?! Защото са ЦЕННИ и се намират трудно. Редки са. Драмите на утайките са ми безинтересни и несмислени.

95

Анонимен

преди 4 години

От тези 61000 колко души са изритани от ЕС неквалифицирани гастарбайтери, чиито труд е заменим от мислещо създание със спряло развитие в трети клас? То самото обезщетение от борсата само по себе си говори каква квалификация имат тия мизерници и на колко пари са се осигурявали. Цял живот заплатата в плик под масата, после ревем какво и що станало. Не ме интересувате, ама грам. Не стига, че аз ви издържам с четирицифрените си месечни данъци, ами не знам.

94

До 97

преди 4 години

Напротив, свободния човек затова е свободен, защото има право да избира. Не си роб, като му откажат всички да работят на заплата в плик, ще не ще, ще осигурява на реалната, иначе му фалира бизнеса.

93

до 97

преди 4 години

Грешно разсъждаваш. ВСЕКИ е в положение да направи този избор. Накрая работодателя като види че няма повече балъци ще прекрати тази политика, или ще затвори предприятието поради липса на работна ръка.Все питат "Проблем ли е да ви осигуряваме на по-ниска сума?".Днес не е проблем. Утре също няма да е.Ще стане проблем ако се разболея и от бюрото ми преведат 100 лв. Също ако остана безработен. Ще е проблем като напусна и ми платиш обезщетение 300 лв, нищо че съм взимал повече... Така че - режете

92

Анонимен

преди 4 години

Прав си програмисте, но не всеки е в положение да подбира и да отказва, а отсега нататък ще ставате още по-малко.

91

бай онзи

преди 4 години

В частният сектор съм от 10 години - никой дори не ми е предлагал такива схеми. Явно като ви видят тъпите лица и веднага се опитват да ви приемат и вие го поемате ;)

90

Програмист

преди 4 години

Като са безгръбначни и се съгласяват да работят при подобни условия (заплата в плик и ниско осигуряване) - сами са си виновни.Знаете ли на колко интервюта съм показвал среден пръст като ме подпитат дали ще се съглася да си получавам заплатата в пликче? "Не, благодаря" - казвам - "Предпочитам да е в чувал"И после си отивам, и не им стъпвам повече.

89

Анонимен

преди 4 години

до 95 Бе аз ти говоря от началото на демокрацията, бе чиновнико- ха си поискал да те осигуряват на реалния доход, ха 90% от работодателите са ти били шута. Ти от Луната ли падаш, бе чиновнико? А, извинявай, ти си на държавна работа- там всичко е по закон! Наистина няма откъде да ги знаеш тия неща в частния сектор!

88

Анонимен

преди 4 години

всъщност тази криза показа колко изкуствени са работните места в големите градове.балонът,който се надуваше толкова години се спука.криза,която е създадена от хора за хора първо удря там където има струпване на население.географски детерминиран процес.затова този срив ще удари най-малко обезлюдените полупразни села и малки градове-причината липса на хора!толкова е просто и логично.в историята примери кокото щете на опустошени големи центрове...не само от пандемии,но и от природни катаклизми.

87

Чиновник

преди 4 години

До Анонимен 93Каква безизходица бе, едва от две седмици сме в извънредно положение и оревахте света. Това вашето не е безизходица, а малодушие. Ако масово започнете да държите да на това, което ви се полага, няма да ви правят на луди.

86

Анонимен

преди 4 години

Чиновнико, че нали ако си отвориш устата пред работодателят ти да искаш да те осигурява на реалната заплата която получаваш, на 90 % от тия работодателчета ще ти покажат вратата и ще повкат следващи от оПАШКАТА , КОЙТО ЩЕ Е ГОТОВ И НА 610 ДА ГО ОСУРЯВАТ, НО ДА ГО ВЗЕМАТ НА РАБОТА? А ТОЙ ВЗИМА ИНАЧЕ 1200 ЛЕВА ЗА ТАЗИ РАБОТА. ЕЙ ТОВА Е- РЕКЕТИРА СЕ ОБИКНОВЕНИЯ НАРОД ОТ ТИЯ ЗАШОТО ХОРАТА СА В БЕЗИЗХОДИЦА И СА ГОТОВИ ДА ЗАРЕЖАТ ВИСОКИТЕ СИ ОСИГУРОВКИ , НО ДА СА НА РАБОТА.

85

Анонимен

преди 4 години

Нещо статистиката при изчисляване на заплатите на депутатите и тази с обезщетенията се различава.Като трябва да си вдигат заплатите последната година не е имало случай да смятат, че средната за страната е под 1200 лева.Сега пък излиза, че масово са били под 700 даже.

84

Анонимен

преди 4 години

Много народ плюе по работодателя си, ами вместо да Им работите хващайте и правете фирми, ставайте вие работодатели, тамън да покажете как се прави, лесно и просто. Може големи заплати да раздавате а за вас печалба минимлна. Аз си признавам, започнах бизнес защото не исках шеф на главата и защото се печели повече. Като не печеля не ми е изгодно съкращавам от разходите, работил ми някои 5г, и какво?? Работил взимал си заплатата. Тя които са найстина добри си ги пазя, ама най пищат тия неставащите

83

Чиновник

преди 4 години

До Анонимен 79Който се е осигурявал си получава обезщетенията. Естествено, според сумите, на които се е осигурявал. Парите в плик не влизат в сметката. Добре е сега хората да започнат да изискват от работодателите си да ги осигуряват на реална заплата.

82

Анонимен

преди 4 години

в провинцията няма увеличение на безработицата!!! ама то и население няма!

81

За 82 що бе

преди 4 години

Ти от "ентелегенцията ' ли си или от мутрите .Вие ревахте за демокрация и после го превърнахте в мутренска д-ва всичко. АКЪЛ ОТ МУТРИ да получиш на село да ходиш.Оле мале тцтц

80

Зозо

преди 4 години

Всички в ТКЗС-то като едно време. Цял ден с мотиката за 60 стотинки :)))))))))))))))))))) После искат пенсия 1000 лв. Как да стане?