27

Владо

преди 2 години

Не става ясно за какво ни е този супер компютър на бедна изостанала държава като България?! Или е нещо като сделката за F16? Ще сме платили за нещо, което не ни трябва и за, което сме платили свръх цена

26

V2K

преди 2 години

Сега ще смятат колко голяма е галактиката има ли мултивселена, кокошите глави извънземни ли са, в Перник що не пият вода и подобни занимания....

25

До Кака Мара

преди 2 години

Како, как за какво? Ще обработват данните на сертифицираните в краставо зелено и ДНК пробите взети с тампоните от антигенните и писиар тестовете.

24

Койчо

преди 2 години

Имам вътрешното чувство, че не е случайност, *** точно СЕГА цъфнахме със супер-ДЖАДЖАта. 30год ни връщаха към късното средновековие чрез деиндустриализация, а сега БАЦ... 21век.Като гледам лавинообразното увеличение на неидентифицирани МАС адреси около нас, странно защо корелиращи с увелич на % набодени. Ами, нЕкой трябва да следи на място за данните, да определя алгоритмите... ПРЕДИ да ги качи на нЕкой ОБЛАК.. Логично???

23

.

преди 2 години

Като гледам всички тези сториджи няма как в главата ми да не изплува образът на регистър за чипи... пардон, за ваксинирани! А също наблюдението и управлението им в по-далечен план!

22

Анонимен

преди 2 години

До Кака Мара ... Како, кога си видяла конкретика от политици, че да искаш и сега? При тях само общи приказки, много приказки, но нищо точно и ясно не ти казват.

21

Кака Мара

преди 2 години

Обяснете ми с думи прости на чист български език това нещо в кои области ще се ползва, какво конкретно ще се прави с него, какви ще са ползите в цифрови/парични изражения за държавата. Стига сте ни омайвали с общи приказки ала бала и брюкселско каканижене

20

Анонимен

преди 2 години

Ооооо, Борисов разбира от компютри. Колко ли чекмеджета е напълнил и от този?!

19

хаха

преди 2 години

С този компютър, троловете на чорапа ще могат да пускат по 200 коментара в минута във възхвала на зелените чорап, сделка и сертификат

18

Гошо...Тъпото

преди 2 години

Нашенския...суперкомп,освен за рекламата която си направиха Габриел и Бат Боко,ще служи и за...изчисляване на траекторията по която ще бъда...изстреляни македонските астронавти.За връщането им на земята,ще трябва друг суперкомп,ама още не сме го построили.

17

Анонимен

преди 2 години

Язе предлага до му сложим велогенератор и сите *** от администрацията на смени да бичат еко ток. Поне да си оправдаят заплатите. Анародните любимци всеко ден по 12 часа. Хем фитнес, хем здраве, хем еко.

16

Анонимен

преди 2 години

Тетриса върви много добре на българския суперкомпютър...

15

Анонимен

преди 2 години

"С него, това което се прави за 365 дни, сега може да стане за 20 дни". Браво. Точно това ни трябва. Пускайте го да намери начин като как да се оправи държавата. А, и да замести армията от държавни служители, че там е баш мазало ...

14

Анонимен

преди 2 години

Сметката му за ток ще я платите всички Вие започвайки още от идния месец.

13

Зозо

преди 2 години

Хахахахаа, верно бря. Ся разбрахте ли що няма ток. Тези са го включили да бичи биткоин :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

12

Зозо

преди 2 години

Най-големия радетел за Технопарка и Суперкомпютъра беше Плевнелиев. И това никой не може да му го отрече. Рундю аналоговия човек /както сам се определи/ е срам и позор.

11

Анонимен

преди 2 години

Биткоин ли ще копат с него?

10

Анонимен

преди 2 години

Пускайте "копачката". Биткойна е в подем ...

9

Анонимен

преди 2 години

Аз така и не разбрах какво точно ще прави този суперкомпютър?

8

Анонимен

преди 2 години

Би4койни ли ще копа тоз невиждан суперкомпютър?Ами като вземат да спират тока...да му прикачат един парен котел и да го карат на въглища!