141

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 181 "Германците поръчват огромни количества и получават отстъпки. Ти това не можеш да загрееш" Това не е причината за разликата в цената на газа за България и Германия в продължение на 30 години. Беларус и Сърбия са два примера за страни, които са получавали значително по-ниски цени, въпреки че ползват сходни с нас количества газ.

140

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 195 "Никакава финансова обосновка, нито професионален език." Финансова обосновка за какво? Няма конкретен финансов проблем, който да бъде разискван чисто като такъв. Темата с газа не е чисто финансов проблем. Представянето му за такъв е лицемерие, което има за цел да отстрани ОСНОВНАТА причина, поради която сега говорим за космическите цени на газа. Ти говориш не като финансов лаик, а като обикновен пълен лаик. На кой си "запалянко" е очевидно за всеки.

139

Анонимен

преди 1 година

181 къде живееш бе ? Имаш ли идея колко е заплатата на 1 учител, на една медицинска сестра? Имаш ли идея в последните 30 години какви заплати имат тия професии? Факта, че не знаеш, означава че живееш в чужбина. Само да те светна. 700 лв е заплатата на медицинска сестра с 35 год трудов стаж. Не знам как е в Германия или Англия, но тук е така. Всеки българин, живеещ в България го знае. От което следва, че платените тр()лчета, живеещи навън са налазили форума да си защитават господарите!

138

Анонимен

преди 1 година

185 егати наглеца си! Кириле ти ли си? Германия купувала, защото не можела да не купува! Ох, милинките. А ние можем да не купуваме, така ли? Понеже имаме страхотен изграден терминал за втечнен газ? Или може би защото имаме централи на вятър и слънце? Ти да видиш! От кога гейзерите под София и Пловдив произвеждат електроенергия, че ние вече можем да си позволим да не купуваме руски газ? Германците не можели да не купуват, пък ние сме можели?!?! Били сме по-напред от Германия, пък да не знаем!?

137

Анонимен

преди 1 година

До 188 "Моите родители са медици и от както се помня все парите свършваха в края на месеца. А сме живели спестовен живот." Едното от тези твърдения не е вярно. Или представата на някои хора за "спестовен" са да правят общо взето каквото си искат.

136

Анонимен

преди 1 година

Аве Днес, спите ли още, нема нови статии да коментираме :)))

135

Анонимен

преди 1 година

До 187 Опитите за дискредитиране посредством намеци за (не)компетентност са просто признак на безсилие. За твое сведение, имам две висши образовния, едното в областта на дръжавните финанси. В това отношение имам уникално познание на взаимодействието на политика и икономика. Политическата цена на "отстъпките" към руснаците я плащаме вече над 30 години и няма да стане по-ниска с радикализирането на режима в Кремъл. Финансирането му е в ПРЯКА вреда за нас. Кремъл вече не крие намеренията си.

134

Анонимен

преди 1 година

Ехо, какво ви пука за цените в Русия или в Германия? Вижте цените в България, че вече хората се давят. Ама били селяни, били голтаци, не били АйТи специалисти! На колко от вас родителите им са ITта? Моите родители са медици и от както се помня все парите свършваха в края на месеца. А сме живели спестовен живот. Имам роднини учители, същата работа. Нали не се опитвате да кажете че лекари, учители, са *** и нискообразовани? Защото по вашите думи така излиза.

133

Анонимен

преди 1 година

До До 174/171 "Това,което мога да кажа е ,че икономиките на СИВ фалираха,защото политиката определяше икономиката." Невярно. Икономиките на СИВ фалираха поради ценностите, заложени във въпросната политика, а не заради това, че имаше политика. Политиката и икономиката ВИНАГИ са били в симбиоза, дори в най-проспериращите икономики.

132

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 182 "178 но са купували, когато на нас ни забраняваха да купуваме, нали?" На ударен ли се правиш? Купуват защото НЕ МОГАТ да не купуват. България МОЖЕ да не купува, защото има откъде да си набави достатъчно газ. В момента ЕС се е заела да ни осигурни ТОЧНО НА НАС газ. България газ ще има. Междувременно германците са си намалили доставките от Русия с умопомрачителните 31%. Само пълен лаик (или лицемер) не си дава сметка какво огромно усилие е това за една икономика като германската.

131

До 174/171

преди 1 година

И това е вярно.България плащаше по - скъп газ от Германия.Дали тази цена е била следствие от некомпетентно договаряне или е била такава,защото сме малък пазар,или има други причини,не се наемам да кажа.Това,което мога да кажа е ,че икономиките на СИВ фалираха,защото политиката определяше икономиката.

130

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 177 "Няма русофили, няма русофоби, има само българи!" Защо тази фраза не я пробутвахте когато Русия ни смъкваше по три кожи от гърба в продължение на 30 години?

129

Анонимен

преди 1 година

178 но са купували, когато на нас ни забраняваха да купуваме, нали? Не ми пука какво са направили и защо преди това. Важно е, че когато ние можехме да купим газ и падежа беше извън времето на санкциите, заради политически натиск не купихме нищо! А те са купували. Ей това е истината. Отново си изпробваха номерата върху нас. Писна ми да бъдем опитно зайче, без право на глас. Край с двойните стандарти! Край!

128

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 177 "Пука ми за българската икономика." И на мен. Затова имаме интерес тя да остане СВОБОДНА, което няма да стане, ако руския ботуш ти е стъпил на врата, каквото се опитват да направят, този път още по-агресивно. Това е въпросното взаимодействие между политика и икономика. Преструването, че това не е фактор, е продължаване на русофилското лицемерие.

127

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 176 "немците" "Немците" си намалиха потреблението на руски газ с 31%. В абсолютни стойности това е МНОГОКРАТНО повече от количеството, от което България се отказва.

126

Анонимен

преди 1 година

174 не ми пука за руските интереси и газ, нета пък за американските такива. Пука ми за българската икономика. Та по тоя повод искам ясно да знам къде е втечнения ни газ? Колко време ще имаме газ, на какви цени? И защо като цената е паднала, народа това не го усеща никъде и по нищо? Няма русофили, няма русофоби, има само българи!

125

Анонимен

преди 1 година

Ха, тука някакъв се пробва да защитава немците, а нас да ни обявява за русофили, защото сме искали да направим същото като немците! Двойни стандарти? Отново? Хубаво, разбирам защо дойчетата го правят, но вие дами и господа българи, защо вие защитавате двойните стандарти, когато са против нас? Предатели ли сте? Платени? Или сте твърде семпли интелектуално?

124

до 27 анонимен

преди 1 година

Същото се отнася и за русофобите .

123

Анонимен

преди 1 година

До 171 Икономическата полза и политическата полза са неразривно свързани. Да се преструваме, че това не е така, означава да продължаваме с лицемерито на русофилите. България от ДЕСЕТИЛЕТИЯ плаща по-скъп газ на Русия от Германия. Защо русофилите не работиха последователно за да изложат този ФАКТ през годините и тогава не страдаше ли конкурентоспособността ни? ЗАЩО това не беше ЦЕНТРАЛНА тема на руските привърженици в България, и ЗАЩО точно сега се "загрижиха" толкова?

122

До 163/161

преди 1 година

За Германия е така както го пишете.България потребява малки количества газ в сравнение с Германия.Икономически България стои до Германия в същото съотношение както с консумацията на газ.Каква е икономическата полза за България да купува по - скъп газ от други източници по политически причини и това как влияе на инфлацията у нас.