20

До Яна

преди 1 година

Я пак? Интересно как до 1989 образованието ни беше на европейско ниво - нищо, че беше безплатно? Само че тогава наистина се учеше и учениците имаха респект към учителите и училището, и учебниците бяха наистина на ниво - нищо, че не бяха шарени като днешните.За висшето да не говорим - там ни скъсваха трътките от учене - а днес ВИШО няма само който не е записал някъде!

19

Графений

преди 1 година

Естествено, че ще има криза. Още ги бучете с експерименталните препарати и ще видим докаде ще я докарате!

18

Хахахахахахахахахаха

преди 1 година

До някой, всъщност си доста неграмотен! Виж си граматиката, правописа и пунктуацията! Със сигурност нивото ти на английски език е същото. Плачевно!

17

Анонимен

преди 1 година

до IT-то ,излез от аквариума,никой не те пита теб колко си умен ,хубаво е да избиваш комплекси ,но никой не го интересуваш явно !

16

някой

преди 1 година

Английския го говоря като българския еднакво, но нямам тапия за учител, така че не мога да помогна. Макар че често сънувам и на английски. Поради същата причина не мога да помогна и с българския - и за учител по БЕЛ не ставам, въпреки че българският ми е майчин, и съм доста грамотен, но все пак с теоретичните основи на езика не съм запознат професионално.Сори - намерете си повече филолози за повече парички разбира се.

15

Доротея

преди 1 година

Американизира се света и България също. Това означава все по-ограничени учители, ученици и родители. Блажени са ограничените хора и тяхно е царството небесно! Всички искат да са на държавна работа в България защото частния бизнес е малтретиран и унижаван, макар че той плаща заплатите на всички *** в държавния и общинския сектор.

14

Анонимен

преди 1 година

До Петров, не е съвсем така :) И го казвам като човек, който преподава години наред за да подпомогнем учителите, които за съжаление нямат ниакъв опит и знания за бизнес света.Последната щуротия, която видях е, че щели да обучават учениците на управление на проекти :) Проджект мениджмънт е много сериозна професия :) не мисля, че има дори един учител, който НЯКОГА е бил проджек мениджър :)Та....да, говорете ни за учителите и тяхната съдба.Не са виновни учениците или родителите им :) МОН е ключът!

13

A?!

преди 1 година

Като знам и виждам какви учители е навъдиха последно време ... Подготвя се по дисциплината, но извън нея знания никакви. Обща култура = 0. А тя е особено важна в начален и прогимназиален етап. Но иначе знаем да ревем за заплатата и отпуските.

12

Анонимен

преди 1 година

Ако се оптимизират училищата в малките градове, ще има и учители, които ще останат без работа. Не може в град с 8 хил.жители да има четири основни и две средни училища. Във всяко училище има по една паралелка от клас с по 15-16 деца. Обединяването им ще доведе до по-малко разходи за издръжка и по-високи заплати на персонала! Но, на кой ли му пука....

11

Петров

преди 1 година

Учителката професионалист няма пристрастия - тя мрази всички ученици еднакво! Това е виц. Но никога не бих станал учител даже и да ми дават милиони. Съвременните ученици имат само права и никакви задължения. Учителите пишат високи оценки щото е по-лесно и учениците така и не разбират колко ограничени и невежи са. Техните родители - също.

10

Джо

преди 1 година

Хора няма и няма да има защото държавата се управлява от путински памперси които не искат да плащат. Като няма добри пари - няма да има и хора. Даже украинските бежанци не искат да стоят в блатото наречено България и 90% от тях са заминали към истински държави в Европа.

9

Анонимен

преди 1 година

До Яна, права сте! Качественото образование е платено. И през последните годи става още по-недостъпно за масите. така и трябва да бъде! Така е било и така ще бъде занапред.

8

Анонимен

преди 1 година

До Пепа, ако вие сте по "безплатните неща" не е нужно да се проектирате върху останалите :) Имате ли доказатлство, че учениците бият учителите? Защото си спомням случаи записани на телефони как учители бият ученици, обиждат и ругаят :) В това число деца със СОП и подобни. Влизала ли сте в клас за да видите какво наистина се случва там? Или си пиишете по инерция? Аз влизам в много класов еи нещата изобщо не са така както ги описвате :) Ама важно е да се изходите някъде, ей така за спрте :)

7

Яна

преди 1 година

Не може хем да си на държавна работа, хем да ти е висока заплатата. Държавното е ниско качество т.е. имитация на образование, здравеопазване и т.н. 90% от българите не искат да си плащат за образование и затова трябва да получат смотано такова. Същото и за здравеопазването.

6

Хахахахахахахахахаха

преди 1 година

До Криза, идея си няма какво сте наплескали, но е важно да се изказвате :) Всички са ценни и вие НЕ СТЕ В ПОЗИЦИЯ да определяте кой каква отговорност. носи! Вероятно бъркате цял ден бетон и сте от онези, които последните 10 години не сте прочели една книга. Иначе няма никакво обяснение за несъстоятелното ви "мнение"!

5

Пепа

преди 1 година

Ако ви влече мазохизъма станете учители. Сега вече учениците бият учителите, а не като едно време. Българина най обича държавното - нищо че качеството е нула - важното е да е "безплатно".

4

Анонимен

преди 1 година

Мой приятел вече 3 години обикаля из свободни места в София и не може да се уреди. Навсякъде интервюта, ще ви звъннем, ще ви звъннем, и накрая - нищо.

3

Анонимен

преди 1 година

Съжалявам, няма как да давате 1500лв. начална заплата на учител, при условие, че най-нископлатената интелектуална работа в чужда компания в голям град започва от 3000лв. и то за студент, а след години става в пъти повече. 1500лв. е заплата за хигиенист, който работи на едно място и половина. Обидно е. Поне им направете началната заплата, колкото средната в страната- иначе казано 2000лв..

2

xs

преди 1 година

държавата 33 години си отглежда и инвестира в ш-в-е-д-и, сега да ги накара да работят на всички освободени позиции от 1 млн избягали кквалифицирани българи

1

Криза

преди 1 година

Ще проима даскале когато им направите заплатите като на програмистите! Ония и без туй нищо не правят и никаква отговорност не носят. Даскала е 10 пъти по ценен кадър.