57

Анонимен

преди 1 година

Безплатна манджа няма.

56

Неутрален

преди 1 година

Много от пишещите тук явно не разбират къде е заровено кучето. А нещата са много прости - ЕС блокира сметката на Газпром в мюнхенската банка и де факто, ако руснаците бяха продължили да дават газ, то той на практика щеше а бъде безплатен, тъй като руснаците не могат да ползват парите си. Затова Путин нареди всички плащания са бъдат не към блокираната сметка, а към ЦБ на Русия - и то в евро или долари с последваща вътрешна обмяна в рубли.

55

взвд

преди 1 година

няма рубли няма газ да духат супата

54

Янус

преди 1 година

До Никола Стефанов.....Както и руснаците са свободни да си намерят други клиенти за газа си (условието е да са също толкова платежоспособни и коректни както Европейците досега)...ама много се съмнявам!

53

Анонимен

преди 1 година

Ми браво ! Сега остава да си намерят и газ ...

52

Анонимен

преди 1 година

МАЛКА ФИНЛАНДИЯ ПАК БИЕ РУСИЯ! КАТО ПРЕЗ ФИНЛАНДСКАТА ВОЙНА И КАТО БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ПЪРВАТА СВ. ВОЙНА! ЗНАЧИ МОЖЕ! СТИГА ТОВА ПОВТАРЯНЕ ЧЕ СМЕ МАЛКИ!

51

Анонимен

преди 1 година

И ся кво,текна ли им газта?

50

Никола Стефанов

преди 1 година

Арбитражния съд може и да е решил в полза на финландската компания, но това просто означава, че финландците ще си останат без газ - просто и ясно. ЕС се опитаха да променят правилата на играта в своя полза (демек, "нашата валута - ние ще ви я откраднем когато си я поискаме), без да съобразят, че от гледна точка на руснаците това е нарушение на договора. А докато ЕС зависи за газ от Русия - ще стане каквото казват руснаците. Иначе могат да си намерят други достачвици, ако искат.

49

Анонимен

преди 1 година

Само 7-8 процента от българите са съгласни да обедняват,за да могат по този начин да накажат Русия за не знам си какво.Защото българите са здравомислещи и знаят че по този начин ги лъжат,за да могат богатите да стават още по-богати,а бедните още по-бедни.С тази цел бе създаден коронавируса,с тази цел бе провокирана Русия,като имаше геноцид над рускоговорящите в Украйна.Само психичноболният електорат на ДБ и още няколко зомбита вярват на Евроатлантическите парадигми и бясната лъжлива русофобия

48

я

преди 1 година

До Анонимен 43"Дългосрочни договори постоянно се променят и актуализират с анекси към тях за да отговарят на условията на деня."Това е само отчасти вярно.Промяната може да стане факт САМО ако ДВЕТЕ СТАРАНИ СА СЪГЛАСНИ!Я си представи,че сключиш довор за покупка на имот за 200К, дадеш капаро и тъкмо да отидете да изповядате сделката пред нотариус и ти кажат, че сумата се променя на 330К.Какво правиш тогава.Отиваш на съд.А тук някакви алитерати развиват теорията,че решенията на съда нямат значение

47

Русия

преди 1 година

Туркоробцити разбраа ли безаналоговия член 5ти на ОТАН де са скри след кат Путин запука натуту ф Полца?

46

Анонимен

преди 1 година

интересен казус. интереса клати феса. ако искаш да плащаш в евро пък по договор си в рубли, да ли арбитражият съд ше отсъди *** требе се плаща в рубли или ще реши, че всичко е ок?!!

45

Белата Златка

преди 1 година

ГАЗ НААААШ

44

r3v0lv3r

преди 1 година

Така правят нормалните държави, не страхливите ***, като нас. Руснаците ни осъдиха за Беляне, ама нас ни е страх да си поискаме полагащото и за това ще сме си и бедни, защото не смеем да вдигнем глава пред господарите си.

43

Анонимен

преди 1 година

И руските арбитражни нямат тежест в ЕС, руски " съд" може да постанови че трябва да платиш неустойка на газпром, или че трябва да се денацифицира, но това няма никаква стойност!

42

Анонимен

преди 1 година

Аз да попитам ние защо не отидохме на арбитраж? Независимо от решението, щяхме да имаме официално признат документ да продължим да плащаме в евро или пък да започнем да плащаме в рубли. Каква игра забъркаха нашите продажници? Защо финландците могат а ние не?

41

Анонимен

преди 1 година

Без евтините руски енергоресурси икономиката на Европа ще стане много по-слаба и неконкурентноспособна.Всичко произведено ще излиза на много по-скъпи цени и няма да е конкурентно на Световният пазар,на фона на Азиатските стоки да речем,към които Русия ще съсредоточи своят суровинен износ.Само в Европа ще се купуват скъпите европейски стоки,от кой?От същото това европейско население,което още повече ще обеднява по този начин.А държавите в ЕС ще свалят социалното напрежение теглейки огромни заеми!

40

мърсула гном случаен

преди 1 година

До Ами ето 54 Вече си заработил за една шкембе чорба. Отивай на Козяк да ти напишат чек.

39

Няма тежест

преди 1 година

всеки арбитражен съд на държада въвела каквито и да е санкции към Русия, юридически няма тежест. Съдът в Хага може да реши, Русия да плаща по 100 милярда на месец на Полша, 1000 години подред. Може да реши също, слънцето да не грее над Русия

38

А "благосъстоян

преди 1 година

До Анонимен 48....На Русия на какво се дължеше?На пари идващи от Космоса,завещани от другаря Ленин ли?Търговията е взаимноизгодно сътрудничество.За изнесените стоки и суровини Русия е получавала заплащане - договорено и изпълнявано както си е по договорите.Но когато си Агресор и водиш една завоевателна война,в 21 век,в сърцето на Европа,то задължително трябва по някакъв начин да бъдеш наказан.За да се осъзнаеш къде си и какво си нарушил.Ако не искаш-недей.Твоя си работа!