Финландия осъди Русия: Не трябва да плаща в рубли

Решение на арбитражен съд
Обновена: 17 ное 2022 09:36 | 17 ное 2022 09:35, Росен Стойчев
118
Финландия осъди Русия: Не трябва да плаща в рубли
Снимка: БГНЕС/EPA

Арбитражен съд постанови, че финландската енергийна компания не е била длъжна да плаща за руските доставки в рубли, съобщи Гардиън.

Компаниите трябва да продължат преговорите по съществуващия договор.

Още по темата
Към този момент руските доставки към Финландия няма да продължат.

Финландските представители припомниха, че съществува дългосрочен договор с руската страна. Още през пролетта беше поставено условието доставките да се реализират след плащане в рубли, докато по договор е предвидено това да става в евро.

Финландия не прие това условие и това доведе до спиране на доставките. Имало е и разминавания по други клаузи по договора.

Няколко европейски държави отказаха да плащат руските доставки в различна валута. Това доведе до тяхното спиране.

Все още има разногласия за това дали това е в съответствие с договора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз ьащо проетох нещо съвсем рзлично като новина?!?
76
6
 
2
 
! Отговори
аве Лаврентий преди 1 година
Тия Немски танкове и прехвалените Ф-ки, кой ще ги кара?Украинците ли, или ще им ги пратят барабар с екипажа?Не смеши мои тапочки, пожалуйста..
75
3
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
Много е просто бе, ще се появи това, което още не сме виждали и по-добре да не виждаме, а укрите да не го срещат на бойното поле ...
74
3
 
11
 
! Отговори
кое ли е вярно преди 1 година
Стокхолмският арбитраж постанови финландската държавна компания Gasum да плати на "Газпром Експорт" над 300 млн. евро просрочени задължения, като установи, че спирането на доставките поради отказа на компанията да плаща за газ в рубли е законно, съобщи руската държавна компания.
73
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Инфото на Гардиън е старо. Съдът оправда тскането за плащане в рубли. Но яднес.бг преписва само удобните клюки.
72
10
 
5
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Боби - нали ти е съвсем ясно, че украинците нямат нито достатъчно тежко оръжие нито достатъчно авиация? Това е грешка на Запада. Но дори с малкото такава и с добре премерената си тактика направиха руснаците за смях. Познай ако на бойното поле се появят немски танкове, Ф-16, повече съвременна артилерия и ПВО какво точно ще се случи на руснаците?
71
8
 
5
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Боби - така ти изнася на теб! Никаква промишленост не бяга. Европа ще се преориентира и в производството и в енергетиката и в пазара. Но няма да позволи на един Луд Диктатор да разкъсва държави като обезумял глиган, защото го тресе дива завист към държавите с нормална икономика и общество. Путин е просто бандит! Вместо да направи Русия водеща държава в икономиката с тези ресурси, той създаде около себе си олигарси с милиарди. А руснаците са същите непрокопсаници.
70
1
 
11
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Не плащаш с рубли няма газ това е също не ли нарушение на договора да блокираш еврото и доларовите сметки за да не може продавача да си вземе плащането то не могат да блокират рублата така че ако искат да плащат в Евро и долари да от блокират сметките за да могат да си получават заплащането
69
10
 
2
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Боби - няма нужда! Случващото се в Украйна ясно показа колко струват руските железа! Ръждясват из цяла Украйна. Жалките остатъци от страховитите железа на Могучая.
68
6
 
1
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Анонимен 91 - ти сериозно ли? И това го казва индивид който ближе руски ауспуси по цял ден? Потресаващо. Явно, руските гомна които предъвкваш през целия си живот са те направили толкова проZт!
67
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Айдее, и тук както и във Факти - тро.лска русофилска бърлога. Яко блато!
66
1
 
8
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 година
И арбитражния съд като всичко останало. Знае се, че Русия иска рубли, защото под нареждане на САЩ са запорирани валутните сметки, ама се правят на ударени. Иска им се да получават суровини без да плащат и да ни убеждават, че така е демократично. А дали в дългосрочните договори някъде пишеше това?
65
10
 
0
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До До Анонимен 73 - а теб драги те е пресекло в душата. Там носиш огромна окова с надпис "Дядо Иван"! Оттам и малодушието ти и националния ти нихилизъм. Но пък, 10% нали? Толкова сет всичките дето много искате да се "братушкате" в краката на Дядо Иван.
64
10
 
1
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Никола Стефанов - и всъщност ЕС направи точно това. Вече има други доставчици. Сбогувай се с "..ще става каквото кажат руснаците..". Руснаците са свършени. Както виждаш напоследък, дори и Си Дзипин ги презира. Все по изолирани и жалки. Скоро само Северна Корея, Иран и Никарагуа ще си говорят с тях. А ти можеш да ги подкрепиш лично като заминеш там.
63
5
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 73 преди 1 година
"МАЛКА ФИНЛАНДИЯ ПАК БИЕ РУСИЯ! КАТО ПРЕЗ ФИНЛАНДСКАТА ВОЙНА И КАТО БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ ПЪРВАТА СВ. ВОЙНА! ЗНАЧИ МОЖЕ! СТИГА ТОВА ПОВТАРЯНЕ ЧЕ СМЕ МАЛКИ!" - - - Не само по история си за "слаб", ами нещо и в главата днес те е пресякло.
62
1
 
9
 
! Отговори
До Янус преди 1 година
Те си имат достатъчно. Ресурсите не се и развалят. А на никой не му пука какво бил решил някакъв си арбитраж, зависим от една от страните по делото. Санкциите бяха наложени от ЕС, сега тези държави си туглят каиша. Чудят се как да се измъкнат от положението, в което сами се поставиха. Сега се заиграли на резолюцийки и решенийца. Все едно тези нещица имат за когото и да било някаква тежест.
61
6
 
0
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Боби - ето го и руския продаJник Боби. Долетя като муха на гомно да "пази" Майчица Русия. Тоя е срамно пеtно за българщината и обида за всеки нормален българин. Долна русфилска подLога! Този тр/ол е: специалист по руския "мир", от химически войски, с хоби оръжие /всъщност превъзнасяне на руските железа/ и т.н. Всъщност единствено разводнява, вкарва хипотези в полза на руснаците и защитава руското в ущърб на българското.
60
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Искат безплатен обяд. Няма да им се получи. Русия може да е африка със сняг, но не дава да я колонизират. Те самите олигархически са я колонизирали. И на сел таци от финландия няма да цепят басма. Какво Евро плащане като им запоеираха и обраха над 300 милиарда снетки в европа?
59
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да има доставки за Финландия и готово да търсят от другаде.
58
0
 
0
 
! Отговори
Неутрален преди 1 година
Към коментар 80Така че купуващият пак си плаща както преди, но някой губи тлъстите такси за превод , и вече не могат да блокират парите на рашките. Та затова беше целият вой!