54

Анонимен

преди 11 месеца

Който владее минимум 5 езика се ориентира какво става по света. Моят основен език е Български. След като понаучих да говоря Чужди езици, разбрах че фундаментала на всички езици по Света е Българският. Ако владеех минимум 7 езика, щях да се чувствам като Цар на земята. Езиците се учат автоматично в мозъка на човека до 7 годишна възраст. След това ти трябва да ги учиш като ги вкарваш в училище и то става доста трудно. Така сме устроени от Природата - Космоса. Езика на Космоса е МАТЕМАТИКАТА!

53

Анонимен

преди 11 месеца

Добрите слуги трябва да знаят езика на господарите си!

52

Анонимен

преди 11 месеца

Да, излишни са - щото училищата им се напълниха със всичката близкоизточна cгaн, дето не може да научи немски с години.

51

Анонимен

преди 11 месеца

Нормално е да не могат да четат като не четат книги.В момента едно дете 4-ти клас я е прочело я не една книга и до там.

50

Анонимен

преди 11 месеца

Аз ще възтановява Маганурската школа.. От днешното образование нищо не става..

49

Анонимен

преди 11 месеца

Ами кагато бях ученик ни даваха да си избираме между английски, немски и френски. Но това беше в 5-6клас. На децата би могло да се дава като свободно избираем предмет, но наистина те нямат основни разбирания за каквото и да е, и затова правилно са избрали по-свободни предмети. Да не казвам, че ние учихме по 6 часа от 4 клас, а в 8-ми бяхме експериментално и 4 часа в събота. Аз си мислех, че само в България децата не могат да пишат, но живях в чужбина и там получавах имейли с правописни грешки.

48

Анонимен

преди 11 месеца

Разбира се! Ще бъдат заменени с часове по Руски и Китайски.

47

Анонимен

преди 11 месеца

До анонимен Те децата учат чуждия език от Нетфликс. На един приятел детето му почна да говори на английски понеже по цял ден гледаше анимации и сега баба му и дядо му не могат много да го разберат какво говори.

46

Анонимен

преди 11 месеца

Германците не обичат чужденците да им говорят на английски и ако работите в Германия ще трябва да учите немски.

45

анонимен

преди 11 месеца

И в България децата от първи до четвърти клас, не трябва да учат чужд език, а само български! Като научат добре родния език, после могат да се захванат с чужд, с таблети, с компютри и т.н. Иначе, и тук резултатите са отчайващи!

44

Анонимен

преди 11 месеца

нашите слуги могат да го въведат от детската градина

43

Анонимен

преди 11 месеца

колонизацията на европа трябва да е тотална- и ние учехме руски френски английски и немски ама по късно- тия ги започват направо от детската градина- евроатлантически ценности приятел

42

Анонимен

преди 11 месеца

Всички пишат с латински символи , но такава държава отдавна няма.

41

Анонимен

преди 11 месеца

Не им е проблема в английския. От родилното още им дават таблет, да гледат и да са спокойни, сакън да не им обърнат внимание. В Германия има същите образователни проблеми, като в България, а в мързела на децата и неханието на родителите. Има и някои по-спецефични моменти, но е дълго за обяснение

40

Анонимен

преди 11 месеца

До Някой до 37 Изисква се малко кураж да излезеш от хралупата си. Ама, ей Богу, много е хубаво.

39

Анонимен

преди 11 месеца

От въпрос в немско училище " Кои герой ви е най харесва- Тартюф,Плюшкин, чехския войник , Зорба Гърка или Бай ***" най голя процент са избрали Бай ***

38

Анонимен

преди 11 месеца

"От тях става ясно, че една четвърт от четвъртокласниците във федералната република не могат да четат, както трябва." Ми те тези една четвърт са талибанчета, не германчета. Как искате да могат да четат?

37

Някой до 37

преди 11 месеца

Прав си ограниченията. Ама след толкова неограничено ограничено циркулиране се радвам, че съм българка и това е моят език, майчин език и се влюбих в него. Мъжът ми казва така: Така и не го научиха този български да се разберем като хората.Аз го подкрепям хахахаКой както иска така го разбира

36

Анонимен

преди 11 месеца

На мен ми прави значение, че точно тиези, които преекспонират значението на българския език, имат трудност в изказа, а понякога и в елементарния правопис. И обратно: С удоволствие слушам филолози, които владеят 2-3 езика едновременно. Всеки нов език ти дава нова перспектива на душата и ума. Ако сте чеели примерно Виктор Юго в български превод, вие не сте чели истински роман на Юго, а само негова версия. Да ти превеждат от чужд език, е все едно да отидеш в чужда страна виртуално.

35

Анонимен

преди 11 месеца

Умно нещо от учител няма да чуеш. Няма значение какъв е: българин, германец или друг. 5-14 години е единствено възможната възраст при която да се усвои чужд език в дълбочина. След това е или изключително трудно, или направо невъзможно.