20

Анонимен

преди 5 години

До даЧе те да не би да не си го плащат ? На всичките ми познати децата се изучават чрез помощта на родителите си, на чрез някаква незнайно каква друга помощ.

19

Анонимен

преди 5 години

отивам на първата си работа и шефа ме пита :- къде си завършил?- ами тука в университета- аа в този ли, и аз съм учил там.. значи нищо не знаеш почваме от нулата.

18

Анонимен

преди 5 години

Бизнеса да си направи университет и там да си учaт кадрите откъде накъде държавата да им обучава кадри.

17

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 6Ващето мислене е някъде отпреди 40 години. Сега всеки има компютър. Ако няма може да си купи за 100-200 лева. Най-важното е не писането, а мисленето. Преписването на алгоритми измислени от други не те прави ИТ-специалист, а просто преписвач, каквито са повечето драскатели на кодове на парче.

16

Анонимен

преди 5 години

т.е понеже не можем да спрем изтичането на специалисти извън страната, дайте да измислим как да им искаме пари?АКО имаше Бизнес в България, то хората нямаше да ходят в чужбина.

15

да

преди 5 години

абсолютно правилно - искаш да работиш навън - нямаш грижи - плати си обучението, пък после ходи където искаш. ..

14

Анонимен

преди 5 години

Бизнеса както винаги цепи мрака с мисъл. Че коя специалност в крайна сметка няма нищо общо с изкривената дума "бизнес" ? Тоест бизнеса иска да не се плаща за наука, чрез която в крайна сметка при определени условия се получава продукт, от който после "бизнеса" тоест всички печелят. Но не им се занимава с науки, изследвания и т.н. Те смятат като истински потомци на байганю, че трябва само онова което се вижда и може да се пипне, а да имслят другите - ония дето всичко измислят а ние важно копираме

13

БГ

преди 5 години

СУ е под 900но място в международните класации. Другите ги няма никакви. И пак няма запълнени всички бройки. Кой иска да учи в БГ. Ако може да си го позволи всеки ще прати двтето си в чужд университет.

12

Анонимен

преди 5 години

Всъщност държавните университети съществуват благодарение на данъците, плащани от родителите на студентите, не забравяйте това! Колко пъти трябва да дадеш пари на държавата, за да изучи детето ти?

11

Анонимен

преди 5 години

Какъв бизнес бе стига глупости тия деца си плащат данъците всеки път като си купят една вафла и плащат ДДС бизнеса да върне ДДС-то на децата.

10

Анонимен

преди 5 години

Кои са бизнеса като навсякъде студент си плаща от джоба си. Бизнеса искат наготово кадри и крадат ДДС.

9

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 6Навсякъде е платено. Само че ако си със средно плащаш 2-3 пъти по-малко отколко ако си с висше.

8

Анонимен

преди 5 години

Некой па тръгнал да учи в България, тоя знае ли въобще къде се намира. Що па не пуснете и една новина как нашите университети не могат си запълнят бройката точно под тая помия.

7

Анонимен

преди 5 години

"Индустриалния капитал" да не се правят на умрели лисици, много добре знаят защо младите бягат!

6

Анонимен

преди 5 години

Високи заплати както в парламента за 4 години и всеки ще иска да учи и работи в парламента. Там е проблема е че няма заплати и образованието става ненужно.

5

Анонимен

преди 5 години

Според мен образованието трябва да си е платено! Аман от некадърни висшисти, а ние работодателите трябва сами да подпомагаме бъдещите си кадри. В ИТ сектора отдавна е така: Фирмите плащат и обучават бъдещите си служители, като някои от тях ги обвързват със срочен договор, за да възвърнат инвестициите си. ФМИ още пишат код на тетрадки! За какво образование говорим, като бъдещите програмисти пипат компютъра веднъж в седмицата в учебното заведение?

4

Анонимен

преди 5 години

А да работят за нашите "бизнесмени" няколко години без пари, докато си изплатят следването, не искат ли от Асоциацията на индустриалния капитал?!

3

Анонимен

преди 5 години

Държавата е направила и образованието бизнес, но после пък няма високоплатена работа. Един път плащаш от джоба си такса за висше на държавата, но после някой друг като бизнеса ти казва какво и за колко да бачкаш.

2

Мда

преди 5 години

Този очевидно не е много умен. Университетите правят 3-то, 4-то класиране и пак не могат да съберат студенти в България. Защото талантливите ни дечица още от 7-ми клас са наясно къде в чужбина ще следват. Познайте кой следва в България. Пари искал да се връщат. То малко мисъл трябва първо.

1

Анонимен

преди 5 години

Е вярно е станахме за срам с образованието неска един ми се радва на кое се радваш умен ли си не