20

Реалист

преди 5 години

Късмет сме извадили,че Ленин през 1917 е направил от Русия една болшевишка коч ина,и я е извадил от войната,че руснаците са се заканвали след войната да ни вземат черноморието чак до българо-турската граница.Та все пак Ньой е поносим,можехме да си останем една шепа държава,и то пак благодарение на "братята" руси,те са най големите ни поробители

19

куре

преди 5 години

До Ало, политиците! Какви територри да ти върнат бе ахмак,това води до нови войни и много смърт,причинени от всезнайковци като теб.Ти защо не върнеш това което си отнел?

18

Анонимен

преди 5 години

"И трета световна война да има дойчовците пак ще ядат тоягата.Има природни закономерности които са неизменни."Трябва вече да сме си взели поука и третия път да не сме от страната на немската булка.

17

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 11Хем е потомък на Иван Асен Втори по линия на майка си, княгиня Клементина, хем мащабните му планове никак не са били лоши.Може да не е бил приятен по характер, но е бил сред авторитетните европейски монарси и категорично най-авторитетният на Балканите. По онова време, сред балканските кралски фамилии, нашата е най-синьокръвна и по роднинска линия е свързана с български владетели от времето преди османския период.НЕ СЕ ИЗЛАГАЙТЕ С ТОВА САМОПРИНИЗЯВАНЕ!

16

Факт!

преди 5 години

И трета световна война да има дойчовците пак ще ядат тоягата.Има природни закономерности които са неизменни.

15

Ало, политиците!

преди 5 години

По този повод, някой от нашите държавници осмели ли се поне да намекне колко несправедлив е бил спрямо България Ньойският договор? Или само миткат по света като на безплатна луксозна екскурзия?Сега, като минаха 100 години, ще ни върнат ли определени територии? Някой от висшите ни държавници знае ли какво изобщо пише в този Ньойски договор относно България?Дори в случаите, при които някое следващо международно споразумение отменя точки от предишно такова, пак има възможност за преговори!

14

Факт!

преди 5 години

Свикнахте ли лицемери немски Елзас и Лотарингия са френски!Точка!

13

Анонимен

преди 5 години

До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА Ердоган е приятел със всички строи си газови тръби и летища за 10 млрд най-голявото летище в Европа, виж си голия *** после се смей. *** още се дели на русофили и русофоби и не може една пешеходна пътека да боядиса в тоя свят ако не си приятел със големите си никой. Значи според теб васал на Германия или по-добре със САЩ и Русия ?

12

Факт!

преди 5 години

Белите *** емигрират на запад.Китайците им таковата жените.Русия е бита карта.

11

До 19

преди 5 години

Това за интереса го знаем...Но Русия е отвъд Доброто и Злото..Във връзката Русия - България има мистика...От векове...Нещо,което надхвърля интересите и на двете...Отново ще се намерим - стига да стане още по-трудно..А то става...

10

Факт!

преди 5 години

Елзас и Лотарингия са Френски!Точка!

9

Анонимен

преди 5 години

до 14 Франсетата са били винаги най-долната и подла нация в Европа. К'во добро да очакваш от тях...

8

Прадядо ми Иван

преди 5 години

е убит на 20 години,през ноември 1916 от франсетата.Нищо лично - на война като на война обаче не ставаме за дълги дружки с френскоговорящите...

7

Анонимен

преди 5 години

До номер 8Избиха ни защото му плащаха на нашия,, цар,, фердинанд и на него му е през оная работа за българите. Такава е истината. Той българин не е.

6

Исторически факт

преди 5 години

Обикновенно когато много се заговори за мир и почнат разни театрални демонстрации, чествания и церемонии нещата не отиват на добре.

5

Анонимен

преди 5 години

И за кво ни избиха 115 000 българи в тази война? За тоя дето дуууха.

4

аС

преди 5 години

Несправедливостите на договорите от първата, раждат ВСВ...

3

Анонимен

преди 5 години

До 2 Гатанкамъкърон

2

Гатанка

преди 5 години

Кой от двамата е с по-зомбирана визия?

1

Ха ха ха

преди 5 години

Чества се края на Първата в началото на Третата