53

Ха-ха

преди 5 години

До шматкаСредиземно море е достатъчно голямо за самолетоносачи,но Черно наистина е малко и прекалено близко до огромен ракетен потенциал.Ама и концепцията им за нанасяне на изпреварващ удар не е такава.Както и да е,темата беше какво е нужно на Европа,а не на САЩ!

52

Анонимен

преди 5 години

До Мохамед бин СалманВ Китай няма никакъв комунизъм. Няма как в комунистическо общество да има частна собственост и огромни неравенства. В Китай има стотици милиардери. Даже Китай е по-капиталистическа страна и от САЩ - капитализма там е робовладелски като от 18 век. Китай е еднопартийна диктатура и няма нищо общо с комунизма след реформите на Дън Сяопин.

51

опетков

преди 5 години

До шматка Сам не знаеш колко си далеч от истината, "военни стратего". Да не би да си нещо в генералния щаб. Идеята си е много добра и подходяща за Европа при наличието на враг като Русия пред портите и. А за самолетоносача не се грижи, той винаги върви с ескорт.

50

Хахахахахаха

преди 5 години

А да си чувал, че американците имат бойни лазери, които реално са въведени на въоръжение? Ами не, аз не съм чувал за действащо лазерно ПВО. Чувал съм за единични експериментални бройки на полигоните, но не знам за действаща система на бойно дежурство. Ти ако си чувал, може да ни просветиш :)

49

Анонимен

преди 5 години

До Един от СеверозападаРусия ще го стопи за 5-6 минути и 5-6 милиарда долара на вятара

48

шматка

преди 5 години

На ЕС му е нужна обща армия от макс.1 млн души колкото да служат на системите които не стават за наборници.Така ще се освободят пари за модерно въоръжение.Най общо- няколко стотин балистични ракети с ЯБГ и множество ПВО комплекси по границите.Всичко останало е шит от отминали времена.

47

Sata NATO

преди 5 години

Европа трябва да развива сухопътни и въздушни въоръжения, за да смачка руските гньиди. Самолетоносачи имат повечето европейски морски държави, повече не са нужни. Европа трябва да отделя военна помощ за Украйна, Прибалтика и Грузия и да милитаризира Черно море.

46

Анонимен

преди 5 години

До ГoшуMNOGO UMEN TOZ GOSHO

45

Факт

преди 5 години

До Анонимен"Цяла една ударна група от десетина кораба и подводници може да бъде унищожена от едно единствено ядрено торпедо"На теория е вярно,но трудно за осъществяване на практика.Доскоро Русия нямаше потенциал за такова нещо.Но вече има голям напредък,оръжията на практика са налични,проблемът е точността при подвижни цели.Реши ли се и тоя проблем,нещата потръгват.

44

шматка

преди 5 години

До ха ха....Пич самолетоносача е за океаните.В малки морета като Черно и Средиземно е като патица в блато.Само чака ловеца от храстите да я отсреля.Не напразно през Студената война САЩ криеха церия 6 ти флот в Италия и Испания.Тогава при война 6 ти флот щеше да стане на скраб още първите минути.Колкото и да е модерен един самолетоносач му трябва време да отреагира на нападението.Когато го атакуват масирано от 30-40 км това време го няма

43

Анонимен

преди 5 години

Какво ще унищожиш с пикливия ти лазер като изобщо нямаш представа че нещо лети. Те няма да могат дори да го засекат да не говориме да го пуснат в действие. И отделно хиперзвуковите бойни блокове се изпитват в специални аеродинамични тунели при температури над 7000 градуса. Тоя лазер става само за вторични суровини. Дори да бие в бойния блок не може нищо да му направи защото се използват специални материали издържащи на огромни температури

42

Гoшу

преди 5 години

До ФактА да си чувал, че американците имат бойни лазери, които реално са въведени на въоръжение? На лазера знаеш ли колко му пука с каква скорост се движи ракетата? Само че американците си мълчат, не бият постоянно тъпана какво имат, като Жужинка

41

Анонимен

преди 5 години

Самолетоносачите са остаряла технология, минало им е времето.Има два типа военноморски съдове: подводници и мишени.

40

Ха-ха

преди 5 години

До Мохамед бин СалманЛюбопитно,кое е това истинско капиталистическо общество с равен старт?Дай примери,ама гледай да са в Европа,щото другаде просто няма как!

39

Анонимен

преди 5 години

Цяла една ударна група от десетина кораба и подводници може да бъде унищожена от едно единствено ядрено торпедо. За какви разходи за какви самолетоносачи изобщо става дума. Тая овцa дето го предлага как изобщо е стигнала до някаква длъжност че и се дава и трибуна. Това са безмoзъчни олигoфрени.

38

Тия са луди

преди 5 години

За какво им е цел самолетоносач. По добре да си на купят ф16, които свалят по 20-30 мишени за секунди и ще спечелят всяка война. Ние тука само с няколко изтребителчета чудеса ще правим, според пилота и експерт Цвъки Цветанов.

37

Ами

преди 5 години

Обаче ако ходиш да нападаш чужди земи и народи, не може без самолетоносачи защото никой няма да те остави да строиш летища на чужда земя, нито пък имаш време за това.Затова САЩ имат 12 самолетоносача и 800 военни бази в чужди държави по света, а Русия има 1 самолетоносач и 30 бази, защото Русия е нормална, адеватна и най-вече - миролюбива държава, Русия никога не започва войни, но когато я нападнат, винаги ги завършва в столицата на агресора - 1945 г в Берлин, 1814 в Париж, 1721 в Нюстад и т.н

36

Анонимен

преди 5 години

Какво стана с английския "кошер", както го нарекоха.

35

Мохамед бин Салман

преди 5 години

До Ха-ха 29. Исках да кажа в едно истинско капиталистическо общество има равен старт. В България няма капитализъм, няма равен старт има мутрокрация и шуробаджанащина.

34

Анонимен

преди 5 години

Кога си виждал ти хиперзвукови оръжия че чак им коментираш слабостите бе бaстун?