53

от 45

преди 2 години

До до 45 Защо от частен случай извеждаш правило? Жените сега раждат деца след 25-30 г. Достатъчно са поработили и внасяли социални осигуровки, за да ги приравняват с тези, които само бозаят от системата. И да се случи това, за което пишеш, дори от "куха фирма" трябва да се плащат осигуровки. Да погледнем на темата от позицията на демографската политика, а не на подаянията. Ние си пишем, но няма да стане.

52

Анонимен

преди 2 години

До Кирчо е нашия бог - Да, ако падат заплатите, тка ще стане. Не може, да провалиш икономиката, защото на някой ще мй е по-добре, сещаш ли се?

51

Лъжи преди озбори

преди 2 години

Остаеаме в беднотията и мизерията до края на мандата. Гласувайте работещи бедняци и бедни пенсионери.

50

Държава на роми

преди 2 години

За мезе ли ни вземате вече

49

Анонимен

преди 2 години

Порстаците ЗАЛСУЖАВАТ да бъдат тъпкани и да са бедни! ЗАСЛУЖАВАТ!!!!! Не може разни селяня от нисшите класи, да ми искат просперитет, за това че висят да продава нещо в магазина ...

48

Анонимен

преди 2 години

А ако мандата им приключи след 1 година, какво ще правим?! Няма да има увеличение ли?

47

Анонимен

преди 2 години

До до 45 - Значи, защото нкяой нарушавал закона на практика, нека направим така, че всики да страдат ...

46

Анонимен

преди 2 години

"Много сме далеч от нивото на работа в ЕС и работещите трябва да разберат, че няколко години ще е тежко, но после ще дойдат хубавите дни." - За съжаление, глупците не мислят така. Ако Гърция, когато имаха огормн дълг се беше стегнала и си го беше покрила, сега щяха да ехее ехее ... а те ... за 2-3 години спокойствие, продадоха бъдещето на децата. Ама прости хора, какво да говорим.

45

Анонимен

преди 2 години

Много добри предложения,но чорбаджиите ще опищят орталъка!

44

ГУГАЛО

преди 2 години

Понеже преговорите се изльчват от някакьв мол. Вьпроса ми е имат ли зелени сертификати участниците

43

до 45

преди 2 години

Защото практиката е майката да се назначи в някаква куха фирма, където я назначават на максималния осигурителен праг, но не й внасят осигуровките. Няма как да държиш работника отговорен за това и не ти остава нищо друго, освен да изплащаш майчински по 2500лв месечно, които тя дели с въпросния "работодател"

42

А не е ли

преди 2 години

редно, майчинството да е % от заплатата на майката, върху която се е осигурявала преди да излезе в отпуск? Това не са детски надбавки, за да рече някой "дискриминация". Майчинството е социално плащане, като пенсията. Защо пренебрегват личния принос на майката към осигурителната система??? Стига с това "равенство" бе!

41

Обективен

преди 2 години

За да работи бизнеса горе/долу нормално, трябва минималната заплата да не надвишава 360-380лв за сега. Много сме далеч от нивото на работа в ЕС и работещите трябва да разберат, че няколко години ще е тежко, но после ще дойдат хубавите дни. Ако бизнеса и работещите си разпределим тежестта по равно, ще излезем бързо от кризата. Мисля, че новото правителство разбира това и ще се вслуша в разума.

40

Продажници

преди 2 години

Тия ще превърнат държавата в Ромски рай, само щото 300 000 роми избират правителство и президент

39

Анонимен

преди 2 години

Пенсионирам се, вземам си една ромка и и праскам три деца, кой е луд да оди на работа

38

Циганка

преди 2 години

Малко е как се правят осем деца да гдокараш в Германия с две с три се изкарват хубави пари.

37

Ваща кожа

преди 2 години

Трябва новото правителство да направи одит на разходната част на бюджета на служебния кабинет. Къде изхарчиха 54 милиарда лева никой не разбра, че и 4 милиарда заеми изтеглиха

36

Анонимен

преди 2 години

От 20 години минималната работна заплата е 50% от средната. От 20 години работника може да договаря заплатата си през колективен трудов договор. Тези обирджии и това ли ще си предпишат

35

Обирджии

преди 2 години

Осигурявам се на 3200лв, а пенсията ще ми е 1400лв - това го няма никаде по света, дори в Африка го няма. 30 000 пенсионери умряха от ковид, а пенсиите не мърдат. Къде са парите от акцизните стоки

34

Кирчо е нашия бог

преди 2 години

така като падне тази догодина средната заплата на 800-1000 и минималната ще си я върнат 420 лв честито