59

ре работа

преди 4 години

За тези които пишат работа има. Каква работа има за колко пари .Всичко е относително.Нашият пазар е ограничен ,държавата ни също.Заплатите са ниски .И сега когато с коронавируса е още по зле.Има работа в производстав ,магазини , охрана. Обаче не за всички нали .Съкратени отичват да работят какво ли не. Търсенето е увеличено ,предлагането намалено.Ако сте икономисти знаете какво следва...Колапс

58

до 52

преди 4 години

Тия 650 са средното обезщетение - един ще взима 200, друг 500, трети -1000. Ти ще получиш 360, но пак е по-добре да си съкратен, отколкото да отидеш на борсата по взаимно съгласие. Защото ще взимаш, макар и малко, повече, а освен това ще имаш по-дълго време на борсата - все пак ще ти вървят стаж, здравни осигуровки и ще си по-спокоен, докато си търсиш нова работа.

57

Анонимен

преди 4 години

Тези, които пишат за безработните да обработвали земи, явно си пишат от вкъщи пред лаптопа на мама и тате и не са видяли и 1 ден трудов стаж.Нека *** да има - нали учениците сте във ваканция !

56

Анонимен

преди 4 години

до 58 Е няма как да стане- дават от НОИ 360 лева само и то за 6 месеца ако си осигуряван на минималната работна заплата.

55

д-р Шефова

преди 4 години

Значи 650 лв/мес = 21 лв/ден. Средни разходи дневно - ток, вода, телефон, храна приблизително 16 лв. Без цигари. Обаче работничката/работника иска да живее като рокафелер . Обаче нема такъв филм и във Холивуд и във Боливуд. д-р Ш. социален антрополог

54

Анонимен

преди 4 години

до мнениеС к'во ще обработваш земята и ще имаш реколта като ти 2 лева у джоба нямаш за да си купиш селскостопанска техника? С мотиката ли ще я обработваш или викаш да се набълбучат хората с кредити да си купят техника и земя? Ти ще го направиш ли, клавиатурна страхлива мишко? Иначе акъл даваш! ***!

53

До 52

преди 4 години

До АнонименОтиди в бюрото по труда и си поискай 650 лв. обезщетение.

52

аз-ът

преди 4 години

Предлагат ти работа и ако не я приемеш Няма помощи !пишете ми минуси ,---ok. нямаш проблеми. с КЕФ ти го набих/

51

Анонимен

преди 4 години

Парламента ще гори!!!!!!!!!!!

50

до мнение

преди 4 години

А моето мнение е ,че работа в Земеделието и Животновъдството Има колкото щеш !Крайно време е да се преработят правилата в Агенцията !Предлагат ти работа и ако не я приемеш Няма помощи !пишете ми минуси , ама вече е Ясно ,че няма нужда от армия маникюристки,продавачки на парцали,сервитьори,кол центрове,диджеи и тн нищонепроизвеждащи

49

Анонимен

преди 4 години

от 52 до 48 А, или тези 650 лева са като средно обезщетение за всички българи, щото някой може да е осигуряван на 610 лева, друг на 1500 лева?

48

Анонимен

преди 4 години

до 48 Ами аз се водя на минимална работна заплата тоест 610 лева. 60 % са към 360 лева. Тия 650 лева какви са тогава за обезщетение?

47

аз-ът

преди 4 години

в графата последно занимания във формулярите - да попълнят : пляскач - терасаджия.

46

Чиновник

преди 4 години

И какво се оказа накрая? Държавата ще плаща заплатите на частния сектор, откъдето доскоро мучаха, че те плащали заплатите на държавните чиновници. Пълен тa*aк е този частен сектор. Дори две седмици не успя да изкара в условията на извънредно положение, ама иначе ни плащал заплатите. Жалки, дребни душички.

45

до 45

преди 4 години

60 % от заплата си получават безработните. Мисля, че около година, ако имат достатъчно трудов стаж, НО не и, ако са освободени по взаимно съгласие - тогава: 4 месеца, при това май около 8 лева на ден. Затова настоявайте да ви съкратят, никакво взаимно съгласие!

44

ЕДИ КОЙСИ

преди 4 години

До Анонимен 45АКО СИ ОТ МАЛЦЕНСТВОТО МОЖЕ И ДО ПЕНСИЯ

43

мнение

преди 4 години

До ?- Прав си за пенсиите, но дай някакво решение. Тези десетки хиляди трябва да се препитават някакси, защото те като не са пенсионери нямат никакви доходи.

42

Анонимен

преди 4 години

Колко месеца един безработен ще получава обезщетение от 650 лева? Някой знае ли? Щото от статията не става ясно. Благодаря предварително, ако някой ми каже!

41

експо 2020

преди 4 години

Нещата не вървят на добре !Аз лично все още работя ,но нещата се затягат и все повече ще става зле.Като цяло фирмите почват повече да пришпорват нещата около работа и хора.Ако не съкращават хора ,то те с наличният персонал запчват по-голяма експлоатация - примерно за 1 работа която изисква 2 души -пращат един човек - икономии.Режат ако могат и пари.Пускат отпуски. Всичко това е ръководният състав -да има за него повече пари ,работника е последен.И се започва "Добре ,че поне имаме работа"

40

Анонимен

преди 4 години

И колко месеца ще е това обезщетение от 650 лева? Някой знае ли?