23

Анонимен

преди 1 година

Моето апартаментче го взех за 200 000евра сега минава милион с тия цени

22

Анонимен

преди 1 година

Един приятел плаща 600 лв наем за жилище, което струва 300 хиляди лева.Да не е луд да купува жилище при тия цени?Гледа си кефа по почивки,кара хубава кола, а балъците нека си дават парите за бетон.

21

ИТ специалист

преди 1 година

Спомням си 2009-2010, всеки петък пристигаха списъци с акаунти на колеги, които трябва да деактивирам. Лоши години бяха.

20

Анонимен

преди 1 година

25 защото от 2200 наем може да отидеш на 1000 наем. Докъто от 2000 ичотека няма отърване и като дигнат лихвите след 3 месеца може и ипотеката да е над 2200

19

Анонимен

преди 1 година

До 18 И тоя дето ти плаща 2200 наем, за какво да не плаща 2000 ипотека ? Или е луд или ти си в някъв филм.

18

До 20

преди 1 година

Не е вярно това. Според шефа на "Явлена"30 процента от жилищата в София са необитаеми. Което означава ,че много жилища се купуват като инвестиция. Не случайно и наемите не се повишават. Ако имаше много хора в София и наемите щяха да са много високи.

17

До 18

преди 1 година

Лошото е, че нито лихвата по ипотеката, нито доходите (били те и над 20к) са фиксирани за следващите 10 години. Най-болезнено се получава, когато се разминат. И да, иде рецесия, а може би и стагфлация и тя ще се отрази на абсолютно всеки, без изключения и за ИТ бизнеса.

16

До 19

преди 1 година

Просто всичко живо се бута в София. Вече чистач може да си купи жилище там- на офисната чистачка й даваме 1200лв..

15

Анонимен

преди 1 година

Населението намалява, строителството е в пъти над нужното, но цените растат !???? Чиста спекула!

14

До 16

преди 1 година

Мне. Преди 15 години купихме тристаен на цял етаж. В момента е под наем за 2200лв. и изплаща ипотеката на още един + къща. Той, самият, отдавна е изплатен. Прочее, апартаменти купуваме хора с над 12-20к семеен доход. Една ипотека 2000лв. е нищо. Изплащаме за 10г. инзабравяме.

13

Анонимен

преди 1 година

На снимката само бетон бетон бетон. И за това искат по 1700евра/ кв.м? Ми да си искат.

12

Анонимен

преди 1 година

Заробвате се бе, хора с тези цени. Сами се заробвате. А строители и продавачи стават мултимилионери от вашата липса на разум. Не го ли разбирате?

11

ГЛЕДАЙТЕ МАРИУПОЛ...

преди 1 година

ИМОТИ НЯМА......... И В ЛИСИЧАНСК.......... СКОРО И В БЪЛГАРИЯ........

10

bbb

преди 1 година

Без пари да ми дадат жилище в София, не го ща. Грозен, пренаселен, мръсен град, е нашата столица. А цените са безумно спекулативни.

9

Анонимен

преди 1 година

Делът на собствениците на имоти в България, които живеят в собствено жилище и нямат ипотека, е над 84%. В много по-богати страни от нашата собствените имоти са много, много по-малко. В Нидерландия е 8,5% при многократно по-високи доходи. В Швеция 12,2%, Дания 14%, Германия 24,7%, Белгия 27,4%.Парадоксите по темата Имоти в България клонят към манипулации на пазара и населението. Крайно време е това да се каже ясно. Както и, че много от т.нар. експерти представляват интересите на строителни компании и имотни агенции.Заробвате се бе, хора. Сами се заробвате. А строители и п

8

До 8ми

преди 1 година

Следим с интерес и ще купуваме на половин цена като почнат да горят ипотеките

7

Анонимен

преди 1 година

ЕЦБзаяви, че скъпият жилищен пазар в еврозоната може да "потъне", ако лихвените проценти по ипотечните заеми се повишат по-бързо отинфлацията. ЕЦБ, която трябва да повиши основния си лихвен процент през юли за първи път от десетилетие, сега оцени жилищата в еврозоната средно, че са по скъпи с 15% до 60% в някои страни въз основа на връзката между цените и доходи.

6

Анонимен

преди 1 година

панелистанци обичат да живеят в дупки. като купувате тия апартаменти после ви цедят с такса - поддържка вход. живеещите под наем не плащат такива работи.

5

Анонимен

преди 1 година

Нормално, инфлация. Вече склададжия в София гони 4000лв. с нощните смени, нормално е да растат цените на имотите. Отделен въпрос е, че няма смисъл да се купува в момента. Има по-смислени и доходни инвестиции.

4

Анонимен

преди 1 година

Докато има балъци, ще има и тарикати. Щом някой намира за ценно това да се натъпче в 40 квадрата с още един двама души нека плаща :)