159

Анонимен

преди 2 години

Пази боже да летиш на тези стари руски щайги. Те са нистина първобитни, с руска технология от 70-те - стара износена и ненадеждна. Няма ли най-накрая да ги извадят от употреба за да не рискуват повече животи!

158

Летец-пилот от ВВС

преди 2 години

Без да съм бил там, и с огромно уважение към всички военни летци, останали да служат въпреки трудностите, с които всеки ден се сблъскват, считам че катастрофата е в следствие на грешка в техниката на пилотиране, породена от повредената мишена която се е спускала с голяма вертикална скорост, което в конкретната усложнена обстановка, не е било правилно оцененено от пилота.Последвал е удар с морската повърхност който при скорост около 1000 км/ч. е пръснал самолета и пилота на малки труднооткриваеми

157

Анонимен

преди 2 години

Или леко са го взривили.Бил е светещата мишена.

156

Анонимен

преди 2 години

105 Няма "велика" страна под санкции. Русия е гигант на глинени крака. Руските кофи МИГ-овете, падат като зрели круши. Трябва, да бъдат изхвърлени от българската армия..

155

Анонимен

преди 2 години

Един час във въздуха на F-16 струва 14 хил лева. 16 самолета - 224000 на час. Тепърва трябва да се обучават българските пилоти от нулата, механици от нулата! 16 самолета - 224000 за летателен час

154

Анонимен

преди 2 години

Всичко, каквото е правил майор Терзиев, било тренирано често и многократно в българската авиация преди. А в последните години било загърбено с оправданието за финансов недостиг. - - - - - - - - - - Ми що бе, нали сме демокрация, членове не НАТО и ЕС в клуба на богатите, какво и пречи на демокрацията - бедна изостанала Русия, СССР, комунизма, корупцията или нещо друго?

153

Чичо

преди 2 години

Щом е имало стрелби,самолета е свален от ПВО.Грешно изстреляна ракета се е насочила по топлата следа на самолета,но това няма да го кажат.Полигона в Шабла се използва за стрелби по въздушни цели.По време на казармата съм участвал на две летни учения за стрелби по въздушни цели точно на този полигон.Служих в полк- зенитна артилерия.

152

Анонимен

преди 2 години

херо мустака знае най-добре какво се е случило

151

Анонимен

преди 2 години

Черната кутия издържа месец в морска вода на дълбочина 6000м. Нашите шапкари обявиха, че след 4 дни морската вода ще я унищожи. Крият какво е станало. Те така са свикнали, само с лъжи напред в кариерата и на държавна хранилка цял живот.

150

Въпрос?

преди 2 години

Абе, как за 10 години досега не падна нито един самолет, нито един военен не загина, а като дойде служебното правителство на Радев инцидентите и смъртните случая вече са ежеднееие?

149

Койчо

преди 2 години

Все-повече засмърдява за "приятелски огън"...

148

Анонимен

преди 2 години

За съжаление, противник съм на конспиративните теории, но вече и аз започвам да си мисля, че човечецът е гръмнат по погрешка........Просто, много ще се изложим пред "чужденците" ако се признае....

147

Анонимен

преди 2 години

рашките са го свалили и сега мълчат и гледат сеир

146

Анонимен

преди 2 години

А Радев зашо не достави чисто нови, тазгодишни Ф 16?Какво му преми сега, когато ГЕРБ го няма и сме си върнали държавата?

145

Анонимен

преди 2 години

Доколкото ми е известно, последните 20 години авиационна техника се губи само от неправилна експлоатация - самонадеяност и лоша преценка. Това не е недостатъчна натренираност, това е манталитет. Недостатъчно тренираният човек е предпазлив, а безразсъдният няма спирачки. Колкото до техническата страна на въпроса - самолетът се взривява и разпада и при удар във вода.

144

Летец-пилот от ВВС

преди 2 години

Глупости на търкалета ! Как хем е поразена целта, хем ракетата се е взривила на крилото ! За всички, които сме участвали в такива учения е ясно, че няма как самолет да се взриви във въздуха по време на нощни стрелби (на разтояние 5-10 километра от кулата за наблюдение) и никой от групата която управлява и следи стрелбите (минимум 5 души) да не е видял взрива в тъмното небе. Те точно затова са там - да гледат отдолу и регистрират (заедно със самолета който снима във въздуха) успешната стрелба.

143

Анонимен

преди 2 години

Падането на този самолет е поредната издънка на червения вожд Румен Радев.

142

Демократ

преди 2 години

Демокрацията е най-добрата система, но е много креха и обидчива, а разни пpocтаци я обиждат и и преча да се развива.

141

Демократ

преди 2 години

F-16 не са 50 годишни, ами съвсем нови, но българите са прости, и не могат да го разберат този факт.

140

F-16

преди 2 години

A ще ги доставят ли?