212

NB

преди 3 години

Македония е Анти-България!Украйна е Анти-Русия!!!Това е стратегия на западните държави.............да има братоубийствени войни и омраза м/у братски народи!!!

211

Пенчо

преди 3 години

Има ли некой да ми каже защо само в нашите учебници по история се казва истината ?

210

Анонимен

преди 3 години

230 Не е грешка, защото още средновековните ни царе, са се сродявали с европейските царски фамилии. Българските царе са в далечно, но родство, със западноевропейското монархическо семейство. По- добре ли е, да бяхме направили, като сърбите, които си избраха селяни за крале, които после трябваше, да им търсят брачни, трето разряди партньори от европейските монархически фамилии, и които се прочуха с простотиите си, убийства, разврат и междуособни борби за власт,в Сърбия.

209

Анонимен

преди 3 години

Призовавам сърбите да ни върнат земитенахалници живеет на наша територия

208

Анонимен

преди 3 години

НАЙ ДОБРИЯ И УМЕН ПРЕЗИДЕНТ РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВРадев е много по долу

207

Анонимен

преди 3 години

244 Грешиш, Георги Димитров е искал България да се присъедини към Югославия, но с Вардарска Македония, което Тито решително отхвърля. Както и да е, всяко присъединяване с "небесните сърби", които са се стремели, винаги, да откъсват български територии, е пагубно за нас.

206

ПроСоТо

преди 3 години

благодаря!..требеше да изчезне..

205

До 240

преди 3 години

Фердинанд до голяма степен се е съобразявал с интересите на своите истински западни сънародници, но за комунистите си прав ! Голямата грешка на народа ни тогава е била, че са тръгнали да търсят цар по чужбините, вместо да следват завета на Левски за "чиста и свята република" !

204

Анонимен

преди 3 години

226 Титовите учебници не са световна история. Българските войски са администрирали земи, населени предимно с българи, където сърби и гърци са вилняли, безчинствали над българите, палили български села, изнасилвали и клали българи. Сомо че светът не узна за всички тези престъпления навреме. Действията на българите бяха силно преувеличени, това всички го знаят поради безхаберието на българските политици.

203

Анонимен

преди 3 години

"Алкохоликът Димитров, замалко да ни направи част от титова Югославия."Точно Димитров се е противопоставил на балканската федерация, защото тя е щяла да бъде под диминанта на Белград. Казал е, че затова България ще си остане самостоятелна държава и запис с неговия глас как казва тези думи пуснаха по телевизията в "История Бг". Ама няма кой да търси исторически източници, важна е политическата истерия. Сега е на мода плюенето по Русия и комунистите. Но... ден до пладне.

202

Анонимен

преди 3 години

207 Това направиха българските комунисти от днешната БСП, които се гордеят със стогодишнато си история. Те имат много престъпления срещу България. Но нямаше кланета, геноцид, както направиха сърбите във войната в разпадаща се Югославия с несърбите. Демократичната власт им върна имената и правото, да се върнат. Днес българските турци участват в обществено политическия живот у нас, имат 40 депутати в българския паамент.

201

Абе

преди 3 години

Така и не разбрах, някой от северномакедонските политици - наши първи приятели според господина Заев, поздрави ли ни с националния празник !?

200

Анонимен

преди 3 години

234Да не би, Фердинанд да заповяда помакедончване на българите в пиринско, да не би той да създаде "македонския език и нация/справка, майката на Станишев дефинира "македонския език" в своя труд/? Да не би Фердинанд да предаде костите на Гоцев Делчев на Югославия и целия архив? Всичко това направиха българските комунисти под диктата на Москва и Белград. Алкохоликът Димитров, замалко да ни направи част от титова Югославия. Имаха възможност да ревизира договорите след войните, но не го направиха.

199

Анонимен

преди 3 години

И Сталин затова не ни даде Македония и Егейска Тракия, защото щяхме да станем много голяма държава.Искаше да ни разпарчатоса и да ни манипулира по-лесно.И вече си беше наумил да направи 2 милиона българи - македонци.

198

Анонимен

преди 3 години

235 Да не би, Фердинанд да заповяда помакедончване на българите в пиринско, да не би той да създаде "македонския език и нация/справка, майката на Станишев дефинира "македонския език" в своя труд/? Да не би Фердинанд да предаде костите на Гоцев Делчев на Югославия и целия архив? Всичко това направиха българските комунисти под диктата на Москва и Белград. Алкохоликът Димитров, замалко да ни направи част от титова Югославия. Имаха възможност да ревизира договорите след войните, но не го направиха.

197

Кирчо, мама.

преди 3 години

Не ни били дали чисто български земиКой не ни ге даде - чичко т Сталин.Щото сме били загубили войната.Лъжат те, момче комунистите.Не изпратихме български войски на Източния фронт. За това нещо Борис плати с живота си. Участвахме в Отечествената война на СССР и дадохме 34 000 жертви на Драва.Докато Румъния хем изпрати 2 милиона да се бият за Хитлер, хем после не помогна на Сталин да стигне Берлин.Оставиха и всичките окупирани земи и и дадоха Трансилвания - една чисто унгарска област.

196

Анонимен

преди 3 години

230 Никой няма монопол върху историческата истина, само че северомакедончетата, античките т.н. лъгаха за античкия си произход, като наследници на гръка Александър Македонски, "едно име имаме", пък се отрекоха от това, с Преспанския договор. Преди това бяха"преки наследници на първия човек на земята Македон". Нахвърлиха се на българска история да си присвояват, след нашето вето, кой знае, какви ще се събудят.

195

Просото

преди 3 години

Фигурантинът е провален политик слуга на Черепа от Дубай

194

Киро

преди 3 години

Тук някои зомбирани от тлевизията "умно" ни убеждават, че комунистите били дали Вардарска Македония на сърбите. Ей, Аланкоолу, тази Македония сърбите си я взеха в резултат на неуспешните войни на цар Фердинанд през 1913 и 1918 г., довели до две национални катастрофи. Затова през 1919 г. Фердинанд е изгонен от България. Губещи сме и във Втората световна, кой ще ни даде тогава Македония? Тито е победител обаче, а нали знаете "победителите не ги съдят, тежко на победените".

193

Анонимен

преди 3 години

Абе какво ни занимавате с едни 250 000 души наричащи се македонци...