14

Загрижен

преди 9 години

До за държавните служитМладеж, няма такъв смях... Ти работил ли си някъде другаде освен на държавна издръжка?Работно време 2-3часа (от 8), 35-40 дни отпуск?!?!?, празници, премии, ако гласуваш за "наште" още премии... и на всичко това от всички евро институции се твърди че не работи държавната администрация...Ами помисли си, КОЙ е ощетен!

13

Възмутен съм

преди 9 години

Премахнете всички привилегии! Трябва реформа, а не съсипване на тези, които все още правят грешката да плащат осигуровки!

12

?

преди 9 години

Проблемът е, че над 1/2 от работещите са с привилегии, не плащат осигуровки и се пенсионират рано! Няма такава държава- с 15 г. Трудов стаж, да си пенсионер 40 г. С максималната пенсия!!?

11

СИГАНИН

преди 9 години

Отделете трите категории осигуряващи се първа, втора и трета категория на отделни сметки. Веднага ще лъсне истината, че трета категория плащат пенциите на първа и втора.

10

Реалист

преди 9 години

Проблемът плащане на ръка, как така убягва на служебното правителство на ГЕРБ?! Наясно ли са хората, които смятат, че прецакват държавата, че като им плащат на ръка, работодателите им гарантират в бъдеще пенсия близка до минималната. Гарантират им болнични под минималната заплата. Гарантират им мизерни пенсии за техните родители. С други думи, плащането на ръка им гарантира мизерия - сега и в бъдеще.

9

Анонимен

преди 9 години

Предложението да се вдигнат осигуровките е поредното безумие, но тези от ГЕРБ толкова си могат. Вдигането на процента на осигуровките, увеличава укритите доходи и в крайна сметка общия размер на събраните осигуровки или ще намалее или ще си остане същия. Това, което трябва да се направи е да се увеличи събираемостта и да намалее сивия сектор в доходите. Почти единствените, за които се плащат реални осигуровки, са хората в публичния сектор. В частния сектор укриването на доходи е страшно.

8

за държавните служит

преди 9 години

За който се парви,ч е не зане. Заплатите на държавните служители бяха НАМАЛЕНИ, когато държавата пое на 100% плащанет на осигуровките им. Сега държавните служители са ОЩЕТЕНИ от това, че държавата им плаща на 100% осигуровките. Ощетени са, защото осигурителната им сума е по-малка и примерно имат по-малки болнични, по-малка пенсия след време и т.н. някои не знаят, че сега работодателите плащат 60% от осигуровките на работещите за тях. за държ.служители ще е по-добре да си плащат сами осигуровките

7

Наистина аман от тъп

преди 9 години

От един, който не е държавен чиновникДържава без държавни чиновници не е измислена. Ако някой смята, че ще е по-добре без държава - да се хване с себеподобните си и да ходи на някой необитаем остров да си прави държава без държава.Който си мисли, че държавните чиновници само лентяйствати че заради тях в България сме зле, да вземе да поработи като такъв поне една година и послед да плямпоти врели-некипели.Който плямпа за осигуровките на държавниет служители, да помисли поне малко по темата и

6

добре де....

преди 9 години

А защо не се направи друго...държавните служители да си плащат само осигуровките....

5

Аман от тъпаци

преди 9 години

Но така е, дойдат ли истински комунисти на власт както кабинета Близнашки само глупости се мислят. Увеличете заплатите на тези в реалния сектор и осигуровките ще се вдигнат. Съкратете със 75% държавната администрация и разходите ще намалеят. Ще има пари за всичко. А сега какво е - искат чиновниците бонуси и хайде вдигаме данъците, искат чиновниците курорти на екзотични острови и хайде получено. Само не искат да работят. Е не става така!

4

Алекс

преди 9 години

Изменение на пенсионната система с персонално осигуряване е решението на проблема. Никой не е длъжен да работи за друг освен за себе си. Ако искаш внасяш ако не искаш не внасяш. Само дето така ще им пресъхне хранилката на на крадците в НС. Ще удари ужасно и пенсионерите, но поне според мен има възможност ли да се проведе такава непопулярна реформа или да фалира пенсионното (на както е тръгнало) и пак да се проведе такава реформа.

3

ОСАТА

преди 9 години

Стига вече!!!! Взимайте данъци от тези които "сметнахте" за необходимо да бъдат освободени от такива, а именно: тези с големите заплати и участници в бордове, фирми и министерства, които с всеки изминат ден се увеличават. Стига терор над НАРОДА!!!!!!!!!!!!!!!!

2

Анонимен

преди 9 години

Всички държавни служители да си плащат осигуровките сами. И най-вече лежащите под трънки и криещи се в катакомби, млади пенсионери, които за пет пари работа не са свършили през цялото си съществуване. Един милион ***,един милион държавни служители,два и половина милиона пенсионери, един милион непълнолетни. Е кой да ги издържа всички тези?

1

Анонимен

преди 9 години

БЪЛГАРИТЕ ПЛАЩАТ А ромовете (турчаците) паразитират